כתב נושא: היום בתבור  (נקרא 939 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
היום בתבור
« ב- : May 30, 2015, 10:21:47 pm »
שוב זכינו לרוח דרומית ומשמעותית שקיפלה את כל אחינו המניפים. ההמראות היו טובות למעט תאונה  של  גולש שחזר לטוס אחרי הפסקה משמעותית. מיד בצעד הראשון הרים אף בצורה חדה וכך המשיך כל הדרך עד לקצה המדרון. הגלשן כמובן לא יכול לטוס כשהוא בדחיפה והרוח משמאל תרמה לירידת כנף שמאל שעברה דרך השיחים שמעבר לשפת המדרון ומשם פגעה בעץ אורן צעיר כדי להשלים 180 מעלות פנייה חזרה.  אין נזק גופני. הגלשן נראה שספג נזק בר תיקון.
קשה לי לאמר איך אפשר למנע ארועים כאלו. לא מכיר את ההסטוריה של הגולש,  אבל אני מהמר שהטכניקה השגוייה לחלוטין של ההמראה לא היתה היום ארוע של כח עליון אלא תוצאה של הטמעת טכניקה שגוייה שלא הקפידו על תיקונה  ומצד הגולש שלא  השכיל לפרסם את טעויותיו הקודמות שהיו בוודאות מעירות את אלו שאכפת להם,  לניעור חזק לפני שמשהוא רע יקרה.  היום היה הרבה מזל. זה לא תמיד יהיה ככה ומי שצריך להתעורר קיבל עוד קריאת השכמה.
« עריכה אחרונה: May 30, 2015, 10:24:51 pm על ידי חגי »

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: היום בתבור
« Reply #1 ב- : May 30, 2015, 11:53:05 pm »
אם יש לטייס הנ"ל אומץ והוא רוצה להוכיח לנו את גבריותו - יאזור אומץ הוא ויבחר לשתף אותנו בתחקיר המראה קצר והסקת מסקנות, למען יציל נפשות אחרות בנסיון המר שהוא צבר באמתחתו היום.

ככלל ברזל - לאחר הפסקה ארוכה (חודשיים ומעלה) אני ממליץ לכל אחד בכל רמת נסיון - לקחת צעד אחורה ולחזור למבוא חמה לפני הצהריים - מפני שההמראה שם סלחנית יותר (כשהרוח במגבלות) ומיכוון שיש שם אפשרות לפני כן לתרגל ריצת סימולציה בחניה (כשהיא פנויה וכשאין רוח) וכי אין שם בדר"כ את כל הלחץ והתנועה שיש כמו שיש בתבור , הכל הרבה יותר באיזי וברגוע.

ומי שבאמת מחמיר עם בטיחותו ( ועל כך יגיע לו אות שבח) - יבקר לפני כן בטיסת רענון בחוף.

אותו נוהל יש להפעיל כאשר משנים משהו בציוד -גלשן או רתמה
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)