כתב נושא: דגשים מיום עיון רת"א ב22.6.2015  (נקרא 396 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק באבי שחר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: דגשים מיום עיון רת"א ב22.6.2015
« Reply #20 ב- : June 26, 2015, 11:35:28 pm »
יש גם כזה:

"איסור רחיפה בקרבת כלי רחיפה/ כלי טיס אחר"

מנותק lirons

• מנהל פורום
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #21 ב- : June 26, 2015, 11:53:16 pm »
לא קראתי את הסיכום של לירון אבל אם תבדוק טוב תגלה שרוב מה שהוא ומשה כתבו לא ממש מדויק (ראיתי בטלגרם) ויש שינויים גדולים לטובתינו...

איתי, אחת הסיבות שהתחלתי את השירשור היא שנוכל להבין בדיוק מהן הגזירות וכיצד ניתן להתמודד איתן. אם תוכל לתקן את אי הדיוקים שמצאת בדבריי או להוסיף פרטי מידע, אני משוכנע שזה יעזור לרבים, כמובן כולל אותי, לשפר את הבנתם בנושא.

תודה,
לירון

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #22 ב- : June 27, 2015, 12:20:40 am »
יש גם כזה:

"איסור רחיפה בקרבת כלי רחיפה/ כלי טיס אחר"

כאשר שאלתי בכנס "מה נחשב לקרוב" התשובה שקיבלתי הייתה "לא הגדרנו מרחק במטרים". צריך לשמור על מרחק בטוח. מה זה בטוח? כל זמן שלא קורה משהו. במילים אחרות - אל תתנגש באף אחד ואל תיצור תאונה. אם לא קורה שום דבר אתה יכול לטוס גם טיפ לטיפ עם מישהו.
אם אני לא טועה, גם בכביש לא מוגדר בחוק מהו המרחק אשר יש לשמור בין רכב לרכב, אך עדיין יש צורך לשמור מרחק.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #23 ב- : June 27, 2015, 06:55:31 am »
מותר ללכת רחוק?.......עד ניוזילנד?

פה יש מפת אזורי טיסה ומותר לחצות נתיבים ואזורים באשור המגדל.יב"א ע"י טיסה עם מכשיר קשר בתדר המתאים ורישיון של הפעלה של מכשיר קשר אווירי.
קורס קצר עם מבחן בעלות של $70 ניוזילנדי(210 ש"ח) 
אולי גם זה פתרון עבורכם?

שי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : June 27, 2015, 08:59:59 am »
אנסה שוב לחדד את הנקודה:
מעולם בהיסטוריית מצנחי הרחיפה לא הייתה התנגשות בין מצנח רחיפה ובין מטוס
מעולם לא הייתה פציעה בין מצנח רחיפה ומטוס
מעולם לא נהרג אף אחד בין מצנח רחיפה ומטוס
אז צחי וצ'ינו שואלים ומה אם זה יקרה? 
אז אני עונה שגם יש סיכוי שניתנגש בחללית מהחלל החיצון אז בואו נתאם גם מול נאסא. וניידע את הנסיכה ליאה מהקונפדרצייה הבין חללית.
יש סיכוי יותר גדול לחטוף התקפת לב אז בואו נטוס עם דפיברילטור ונבקש אישור ממשרד הבריאות
יש סיכוי גדול יותר לחטוף שבץ מוחי אז בואו ניקח כדורים מדללי דם ונבקש אישור מה FDA
יש סיכוי גדול יותר שנפחיד צבה בזמן השרצה ולכן היא לא תשריץ יותר לעולם אז בואו נבקש אישור מרשות הטבע והגנים לגבי עונת השרצה.
לגבי הראש הקטן שהאשים אותי גיידר, אני לא רואה איך החוקים וכל הבולשיט הזה עם רתא מקדמים את הספורט ומשפרים את הבטיחות למעשה זה עושה את ההפך, לחוקק חוקים מגבילים זה הכי קל, לנסות לשפר את המצב עם ערבי בטיחות וכו זה כבר קשה מאוד.
איתי האם אתה באמת משוכנע שמישהוא ברתא רוצה לעזור לך?
איך שאני רואה את זה השטות של רתא והשיתוף פעולה שלנו זה זה הראש הקטן: לא לגרור חפצים נו באמת.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #25 ב- : June 27, 2015, 09:44:50 am »
עמית,

אסביר שוב - לא שאלו אותך או אותי הודיעו לנו אתם סגורים בבועות קטנות ונמוכות על פי החוק החדש.

ובאותו עניין אתם לא צריכים קורס, ביטוח ורישוי אך אם תעברו על החוק אתם צפויים לעונשים קשים כולל מאסר.

אף אחד לא שאל על בטיחות בענף וקידום הבטיחות, אף אחד לא שאל מתי נתנגש במטוס וכו' וכו'.

ולראיה שיש אוזן קשבת - אנחנו לא סגורים בבועות קטנות ומוכנים לעזור לנו לשפר את המצב בעתיד.

לא ענית ולו פעם אחת האם אתה מעדיף את המצב שמופיע בתחילת דבריי בפיסקה זאת או את המצב כפי שהוא בחוק החדש ?

שבת שלום
« עריכה אחרונה: June 27, 2015, 09:45:31 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #26 ב- : June 27, 2015, 10:45:36 am »
קדמי, נשמע לי כאילו לא הבנת נכון נקודה אחת...
חובת הדיווח חמישה ימים לפני היא רק עבור אמצע השבוע, כשחיל האוויר פעיל. לא מדובר על סופי שבוע.
זה עמ"נ להרגיע לך את "הפינה הזו".
לגבי שאר טיעוניך... אין שאלה אם אתה צודק או לא. לא שאלו אותנו. חוקק לו חוק חדש במדינת ישראל (עבר את כל הוועדות, כל שלושת הקריאות וכו'), נכתבו עבורו תקנות (שגם עברו את כל הוועדות וכו'). כרגע אתה (וכולנו) עומדים בפני עובדה!
אתה חייב לעמוד בחוק בדומה לזה שאני חייב לנהוג בנתיב הימני למרות שיותר נוח לי נגד התנועה (ואל תגיד לי שזה עניין בטיחותי, כי זו לא הנקודה).
הזמן לטעון את טענותיו היה בתחילת התהליך (כבר לא זוכר לפני כמה שנים- שנתיים, שלוש?) צר להיות זה שאומר לך את זה, אבל "אכלת אותה". איחרת את המועד...
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #27 ב- : June 27, 2015, 11:04:53 am »
אנסה שוב לחדד את הנקודה:
מעולם בהיסטוריית מצנחי הרחיפה לא הייתה התנגשות בין מצנח רחיפה ובין מטוס
מעולם לא הייתה פציעה בין מצנח רחיפה ומטוס
מעולם לא נהרג אף אחד בין מצנח רחיפה ומטוס
אז צחי וצ'ינו שואלים ומה אם זה יקרה? 

אני די בטוח ש-4 הטייסים שהיו בהארי כשרביעיית F16 חלפה לידם היו מעדיפים שהרביעייה הזו תדע שהם שם (מי שלא בטוח בכך מוזמן לחפש את הדיון הרלוונטי).
כאשר אני מצאתי את עצמי טס קרוב מדי (לטעמי) לרביעיית F16, הייתי הרבה יותר רגוע אם הייתי יודע שהם יודעים שאני שם.
כאשר אני רואה מטוסים קלים עוברים מתחתי בזכרון, אני מעדיף לדעת שמישהו יודע שאני עלול להיות שם. לפחות שיחפשו אותי.
יכול להיות שהחוק החדש לא יפתור כלום וחליפות קרובות ימשיכו להתקיים מדי פעם. יכול להיות שהחוק כן יפתור את זה. אני מעדיף לתת לו צ'אנס (גם בגלל שלא באמת שואלים אותי).

לגבי הראש הקטן שהאשים אותי גיידר, אני לא רואה איך החוקים וכל הבולשיט הזה עם רתא מקדמים את הספורט ומשפרים את הבטיחות למעשה זה עושה את ההפך, לחוקק חוקים מגבילים זה הכי קל, לנסות לשפר את המצב עם ערבי בטיחות וכו זה כבר קשה מאוד.
איתי האם אתה באמת משוכנע שמישהוא ברתא רוצה לעזור לך?
איך שאני רואה את זה השטות של רתא והשיתוף פעולה שלנו זה זה הראש הקטן: לא לגרור חפצים נו באמת.

אתחיל דווקא מהסוף.
רת"א הם בירוקרטים. זה מה שהם יודעים לעשות. חלק מהתקנות החדשות הן עיבוד של תקנות אחרות שהם מכירים כבר. דווקא באיסור לגרור משהו אני מסוגל למצוא הגיון, אבל זה לא העניין כאן.
מכיוון שרת"א הם בירוקרטים, אל תטעה לחשוב שהם קמים בבוקר עם המחשבה "כיצד נקדם את תחום הרחיפה בישראל". זו לא העבודה שלהם וזה בהחלט לא מה שהם מנסים לעשות. לכן אין להם עניין לקיים ערבי בטיחות. הכלי שלהם לנסות ולשמור על כולנו בחיים הוא באמצעות תקנות, וזה מה שהם עושים. ד"א, אני לא יודע שרת"א מארגנים כנסי בטיחות לטייסי דאונים, או ממ"רים, או מטוסים קלים. אולי אני טועה.
כמו שלנואל כתב, לרת"א הכי קל לוודא שלא יהיו תאונות ע"י איסור רחיפה מוחלט. אני חושב שמצב הביניים יכול להיות סביר, במידה ויאשרו לנו את הטיסות, כמובן.
אם יתברר שהחוק הזה הוא פשוט כלי לאסור עלינו לרחף בכלל (כל הטיסות לא יאושרו באופן גורף), יהיה מקום לחשוב שוב על הרלוונטיות שלו.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : June 27, 2015, 11:20:43 am »

חובת הדיווח חמישה ימים לפני היא רק עבור אמצע השבוע, כשחיל האוויר פעיל. לא מדובר על סופי שבוע.
זה עמ"נ להרגיע לך את "הפינה הזו".

אמצע שבוע זה עד יום שישי ב- 14:00 (הבנתי נכון?)

איתי- מה לגבי טנדמים לא מסחריים? אני (ויש עוד כמה לדעתי) שרוצים לשתף חוויות עם בני משפה או חברים, ללא תשלום.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #29 ב- : June 27, 2015, 02:58:28 pm »
עד כמה שאני זוכר המפה והצורך לדווח רלוונטיים לכולם, מסחריים ולא מסחריים. התקנות לא מבדילות בין טאנדם לא מסחרי למרחף בודד לא מסחרי. בגדול, אם אתה לא מסחרי, תתלה מתחת למצנח כמה אנשים שאתה רוצה (בהתאם להוראות היצרן).
למסחריים (טאנדמים ומדריכים) יש מגבלות נוספות הנוגעות בעיקר למסמכיאדה ולאופן בו הם משיגים את הרשיון המסחרי שלהם.
אה! ולטייס מסחרי אסור לעשות אקרו בגובה של פחות מ-80 מ' (200 רגל) מהקרקע. לטייסים פרטיים מותר גם ספירלת קרקע.

העונשים הקבועים בחוק הם מעט שונים.
בגדול, קנסות לטייס הפרטי נעים בין 200-600 ש"ח.
קנסות לטייס מסחרי יכולים להגיע ל-2600 ש"ח.

ונדמה לי שכולם, לא רק מסחריים, חשופים לעונש של עד 3 שנות מאסר אם הם יעברו על התקנות עד כדי סיכון חיים (אני מניח שספירלת קרקע עם טאנדם מסחרי יכולה להחשב לכזה דבר).

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : June 27, 2015, 03:25:33 pm »
תודה

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #31 ב- : June 27, 2015, 05:39:22 pm »
מאחר והדרישה לתוכנית טיסה חמישה ימים מראש אינה סבירה כי תנאי מזג האויר אינם ידועים חמישה ימים מראש וגם לא יומיים מראש אלא גג יום מראש אזי זוהי דרישה לא סבירה.
ולכן זו דרישה שלא קשה בעזרת הנימוקים המתאימים ובעזרת מומחי מזג אויר מתאימים האחראיים על תעופה בארץ, ויש לנו קשר טוב איתם , לדחות ולשנות לדרישה סבירה יותר בהרבה .

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #32 ב- : June 27, 2015, 07:45:33 pm »
נתי,

וואוו רק לך חיכת מדינה שלמה !!!

לא הסברנו את ההסבר המדהים שלך לאף אחד עד עכשיו (כי פשוט לא ידענו איך).

פשוט פנינו למדינה ושאלנו למה רק חמישה ימים מראש למה לא שבעה?

באמת נראה לך שלא ניסינו ועדין מנסים לשנות את המצב?
הרעיון באפלקציה שפותחה ובניסוי מדבר על פניה ברמה של שעה שעתיים קודם.
לא כל כך פשוט מול ח"א.
« עריכה אחרונה: June 27, 2015, 07:47:25 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #33 ב- : June 28, 2015, 11:51:48 am »
כרגע האפליקציה היא להרים טלפון לנת"א, נכון? (רק רוצה לוודא שלא פיספסתי משהו)

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : June 28, 2015, 12:00:19 pm »
עירא,

נתא זה הכלאה בין נתי לרתא?

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : June 28, 2015, 12:52:44 pm »
ביקשתי מהפקידה לשלוח לרת"א (,,,וח"א) הודעה על בסיס יומי שאני הולך לרחף בעוד חמישה ימים מה שבטוח אני יהיה מכוסה 100% בכל זמן נתון (גם אם אני לא ממש הולך,,, כי מי יבדוק אותי בעצם).

אתם חושבים שאם עוד 400 מרחפים יעשו כמוני, אז יחייבו אותנו לשלם להם על הוצאות משרד (בטוח שיוסיפו שתי פקידות לקבל כמות כזו של מכתבים)?

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #36 ב- : June 28, 2015, 01:02:27 pm »
שוקי אשמח אם תשים פה את מספר הטלפון שהתקשרת

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: דגשים מיום עיון רת"א ב22.6.2015
« Reply #37 ב- : June 28, 2015, 01:22:01 pm »
שוקי על איזה אתר אתה שולח את ההודעה?
תבור? זיכרון? רכס?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : June 28, 2015, 01:41:17 pm »
צחי צודק. נשלח כל יום לכל אתר בנפרד.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #39 ב- : June 28, 2015, 01:50:46 pm »
עירא,

נתא זה הכלאה בין נתי לרתא?

גם אני תהיתי. ואז רת"א הסבירו לי.
יחידת נת"א = יחידת ניהול תעבורה אוירית. אחרי הכנס אני אפילו יודע מה זה NOTAM.

שוקי, אני גם חשבתי לעשות זאת, למעט בנוגע לימים בהם אני יודע בוודאות שלא אטוס (אני אשלח. אין לי פקידה). 2 טפסים מוכנים - האחד לאיזור שמהחוף (זכרון) עד התבור (אופטימי), השני לאיזור שבין התבור למבוא חמה.
אחד הדברים היפים בטפסים האלו היא שכל דבר בנוגע לטיסה הוא "משוער" כך שגם אם אני טס מהתבור ובגלל רכיב הרוח טסתי בנתיב יחסית צפוני, דרך טבריה, אני בסדר, כי הנתיב הוא משוער. כך גם מקום הנחיתה. עם מקום ההמראה אפשר אולי לשחק מעט (אני מניח שאין הבדל גדול בין המראה בהר הקפיצה לבין המראה בתבור, צפוני או מערבי, אבל בין זכרון לתבור בהחלט יש הבדל).

צחי, רת"א אמרו שאתרים בעלי מאפיינים מיוחדים, כמו נתניה (טיסה מעל ריכוז אוכלוסיה) או מבוא חמה (קרוב לגבול), יזכו להתייחסות ייחודית. כרגע, עד כמה שאני יודע, אין אישור מיוחד לטוס במבוא חמה (כי הוא קרוב לגבול) או אישור מיוחד לטוס בנתניה.