ושוב אינשטיין צדק - הכל יחסי.
הגבול בין ארוע בטיחות לשיקול מחושב לפעמים נראה אפור, אבל האמת הוא שהוא לא כלכך זה יותר עניין של להיות כן עם עצמך.
צריך להבין שיש מצבים שהם גבוליים לאחד ובתחום הסביר לאחר. כמו טיסה בתנאים תרמליים חזקים, טיסה על כנף מתקדמת יותר או לטוס בזיכרון, גם הבנתה של התחזית והתבוננות על מזג האוויר בזמן אמת זה מיומנות שניתן להשתפר בה. וככל שמשתפרים ניתן לקבל החלטות נכונות גם אם לאחרים זה נראה החלטות גבוליות או אפילו מיותרות.
אני רואה את ערן ורולי כחברה שדי התמקצעו בשנים האחרונות בהבנה של מזג האוויר.
בשבת:
התחזית דיברה על התחזקות לקראת הצהריים (האמת שהתחזית דיברה על יותר חזק ממה שהיה) אבל לא על כניסת חזית שזו התחזקות פתאומית אלא על התחזקות הדרגתית. מי שהסתכל על השבשבת של חיפה היה יכול לראות שאכן ההתחזקות הדרגתית, ב8 היה 14 קמ"ש, ב9 16 קמ"ש, ב10 22 קמ"ש וב11 30. בפנים הארץ עוד שלטה דרום מזרחית עד 12.
אני אמנון גונן ויעקי גרזנו בקפיצה, אריה שטס מוקדם יותר החזיק כ15 דקות. ידענו שמתישהו יהפוך למערבי, ידענו שהרוח החזקה תגיע אלינו כשעה אחרי שתגיע לחוף, ז"א כל עוד בחוף לא חזק אפשר לחשוב על להמריא ובאוויר התחזקות הדרגתית אומר שאתה רואה שמתחיל להתחזק יש לך זמן ללכת לנחיתה (שלא כמו בכניסת חזית). כמובן שכשכבר חזק בחוף חבל להמריא כי גם ככה עוד לא הרבה זמן תצטרך לקבל את ההחלטה של ללכת לנחיתה, לכן העברתי לרולי את הדיווח על הרוח בחוף, ולכן ויתרנו על לעלות לתבור אחרי הר הקפיצה.
תמיד טענתי ואני מנסה להחדיר את זה לתודעה הכללית:
שכל מרחף חייב לדעת להבין מהתחזית אם תנאי מזג האוויר שצפויים הם לרמת הנסיון שלו.
וכל מרחף חייב לדעת להחליט לפי המשבים והרוח בעמדה (אם אפשר גם שבשבות און ליין) והסתכלות מסביב על הסביבה להחליט אם התנאים מתאימים לרמת הנסיון שלו.
שכל אחד יהיה כן עם עצמו, אם אתה לא תמיד יכול לקבל את ההחלטות האלה אתה צריך ללמוד יותר על מזג האוויר. אני תמיד מוכן לעזור במה שאני יכול.
ככל שההבנה של מרחף במזג האוויר עמוקה יותר קבלת ההחלטות שלו נכונה יותר והגבול בין כן ולא נראה לעינייו ברור יותר.
לפעמים זה מרגיש עבודה מאוד סיזיפית שאתה נתקל בתגובות כמו "מה הבעייה, אני אף פעם לא ממריא ראשון, אם הראשונים מחזיקים אני יודע שהתנאים טובים" או "מה זה משנה, אם הרוח לא מעל 30 אני ממריא" וכו'.
אבל עושה ממש טוב לראות אנשים כמו רולי וערן שכל הזמן רואים שיפור ביכולת קבלת ההחלטות שלהם. ואם יורשה לי הייתי רוצה להאמין שגם לי יש חלק מסויים בשיפור הזה.
קיצר לא הייתם אדישים לתחזית, לא הייתם אדישים לתנאים בשטח, כל ההחלטות היו מתוך הבנה ולא מתוך "יהיה בסדר", והכל היה בסדר בסופו של דבר. מבחינתי לא ארוע בטיחותי.