כתב נושא: האם היה כאן אירוע בטיחותי?  (נקרא 214 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ערן-ש

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
האם היה כאן אירוע בטיחותי?
« ב- : February 08, 2015, 09:53:42 am »
אתמול (שבת 7.2) רולי ואני הגענו להר השאבי. אני עשיתי גירזון של 7 דקות וחוץ מהאכזבה הזו, לא ייחסתי חשיבות לנושא, עד שקיבלתי בערב טלפון מחבר שאני מחשיב מאד את דעתו, ושביקש ממני לא לעשות יותר שטויות כאלה.
הנטיה הראשונית היתה להסביר לו שלא היה כלום, אבל אני משתדל מאד לא לזלזל בהערות בטיחותיות לפני מחשבה יסודית.
לכן אני רוצה לפתוח כאן את הנושא ולשמוע דעות יותר מקצועיות.

הרחבה על מה שקרה: הגענו לעמדה בשאבי ב 11, שמים נקיים, משבים של 5-15 (בד"כ 5) כיוון בין מזרחי לדרום מזרחי.
בסביבות 11:30 הכיוון מתיישר לדרומי וטיפה מתחזק. אנחנו מתחילים לפרוס.
עושים הגרלה ולי יוצא לצאת ראשון. אני מחכה רתום בערך 10-15 דקות למשב שיהיה מספיק חזק ויציב, עד שנדמה לי שנכנס אחד כזה ואני ממריא (ב- 12:15). לייד ההר האויר קצת פעיל אבל לא מצליח לעלות ובסופו של דבר מתחיל לאבד גובה. רולי כבר פרוס בעמדה ואני אומר לו בקשר שלא ימריא - אין טעם בסתם גירזון.
אחרי הנחיתה רולי מתקשר ואומר לי שצחי טלפן אליו ואמר שיש רוחות חזקות בחוף וכדאי שנזהר. רולי מגיע לאסוף אותי וכשאנחנו חוזרים לעמדה אחרי כחצי שעה, הרוח כבר די חזקה, מעריך ש 25-30.
ההנחה של רולי ושלי היתה שגם אם הרוח היתה מתחילה להתחזק כשאנחנו באויר, עדיין אפשר היה לרדת בלי סיכון.

וכאן השאלה - האם ביום שידוע בו על התחזקות צפויה, היינו צריכים לקחת את העניין בחשבון ובכלל לא להמריא?
אשמח להחכים

ערן שחר

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: האם היה כאן אירוע בטיחותי?
« Reply #1 ב- : February 08, 2015, 10:24:13 am »
אז אני שותף מלא להחלטות. לא נסענו להארי כי חשבנו שהכול מהר יותר וגם השדות נחיתה עם רוח מערבי חזקה עלולים להיות בעיה. היינו מוכנים לשינוי כיוון ועוצמת הרוח, ובמידה שהייתי ממריא והייתי נישאר 20 ד באוויר (ערן לא הצליח), הייתי מרגיש את השינוי בכיוון והמשבים לא עברו מ10 (שערן המריא) ל50. השינוי היה הדרגתי ואני לא הייתי מחכה לאי חדירות כדי ללכת לנחיתה. וגם אין מקום בכל הארץ שיש כל כך הרבה שדות כמו בעמק נטופה, שהוא שדה אחד גדול.
להמריא שחזרנו למעלה (כשעה אחרי שהמראת) היה מעשה לא אחראי. לכן וויתרנו למרות שהיה אפשרי. ואתה יודה שלא חיכיתי להגיע למעלה כדי לוותר. הספיק דיווח של צחי שעל החוף נכנסו רוחות של 50.
יש הבדל בין ללכת בסבבה על מה שיהיה בלי לקחת בחשבון מה שמגיע. זה גם יכול לקרות ביום נתון בתבור לפני שהבריזה נכנסת. ידענו למה מגיעים ופעלנו בזהירות הנדרשת. ומודה על החבר שדאג לנו. אנו קהילה קטנה של חברים אוהבים ודואגים לשלומם של כולם. אני גם כזה. ושהדברים נאמרים בכוונה טובה ולא סתם ביקורת הורס, תמיד יקבלו בהבנה, גם שהם לא מדוייקים. רק מקווה שכל מי שמגיע לרחף ביום כזה ייקח בחשבון את כל מה שלקחנו.
« עריכה אחרונה: February 08, 2015, 10:50:18 am על ידי רולי »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #2 ב- : February 08, 2015, 10:54:54 am »

ההנחה של רולי ושלי היתה שגם אם הרוח היתה מתחילה להתחזק כשאנחנו באויר, עדיין אפשר היה לרדת בלי סיכון.
שכחתי גם להוסיף שהרוח למטה אחרי שקיפלתי למעלה ונסעתי לערן לאיסוף היה מאוד חלשה אם בכלל....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #3 ב- : February 08, 2015, 10:58:44 am »
נכון בהחלט.
כל מה שקשור בביטחון אישי יש לשקול לפחות פעמיים אם שווה ההנאה והריגושים מול הסכנה הקרבה ותוצאותיה.
תמיד לחשוב, יש עוד ימים שיתנו הזדמנויות לטיסה בטוחה.
לא בכל מחיר.
בהצלחה חברים.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : February 08, 2015, 12:45:28 pm »
לא הבנתי על מה המהומה 😳, ערן ורולי שניכם טיסים ותיקים שיודעים לקרא את התנאים

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין:
« Reply #5 ב- : February 08, 2015, 02:29:01 pm »
אני גם חושב שהכל כשורה, אבל לפעמים טוב ליבדוק שבאמת כך
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #6 ב- : February 08, 2015, 03:25:54 pm »
לא הבנתי על מה המהומה 😳, ערן ורולי שניכם טיסים ותיקים שיודעים לקרא את התנאים
אני גם חושב שהכל כשורה, אבל לפעמים טוב ליבדוק שבאמת כך

גם אני חושב אותו הדבר,שאתם טיסיים ותיקים, וסומך על שיקול דעתכם,בעלי שעות ושנות נסיון,אבל....

מלכתחילה לא היה נראה יום שיצא ממנו משהו,זה לא היה היום להשלים פערים במקומות אחרים?
אבל ככה זה שאתה גר בצפון,כמו לקפוץ לסופר מעבר לכביש ;)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : February 08, 2015, 06:03:59 pm »
ושוב אינשטיין צדק - הכל יחסי.

הגבול בין ארוע בטיחות לשיקול מחושב לפעמים נראה אפור, אבל האמת הוא שהוא לא כלכך זה יותר עניין של להיות כן עם עצמך.
צריך להבין שיש מצבים שהם גבוליים לאחד ובתחום הסביר לאחר. כמו טיסה בתנאים תרמליים חזקים, טיסה על כנף מתקדמת יותר או לטוס בזיכרון, גם הבנתה של התחזית והתבוננות על מזג האוויר בזמן אמת זה מיומנות שניתן להשתפר בה. וככל שמשתפרים ניתן לקבל החלטות נכונות גם אם לאחרים זה נראה החלטות גבוליות או אפילו מיותרות.

אני רואה את ערן ורולי כחברה שדי התמקצעו בשנים האחרונות בהבנה של מזג האוויר.

בשבת:
התחזית דיברה על התחזקות לקראת הצהריים (האמת שהתחזית דיברה על יותר חזק ממה שהיה) אבל לא על כניסת חזית שזו התחזקות פתאומית אלא על התחזקות הדרגתית. מי שהסתכל על השבשבת של חיפה היה יכול לראות שאכן ההתחזקות הדרגתית, ב8 היה 14 קמ"ש, ב9 16 קמ"ש, ב10 22 קמ"ש וב11 30. בפנים הארץ עוד שלטה דרום מזרחית עד 12.
אני אמנון גונן ויעקי גרזנו בקפיצה, אריה שטס מוקדם יותר החזיק כ15 דקות. ידענו שמתישהו יהפוך למערבי, ידענו שהרוח החזקה תגיע אלינו כשעה אחרי שתגיע לחוף, ז"א כל עוד בחוף לא חזק אפשר לחשוב על להמריא ובאוויר התחזקות הדרגתית אומר שאתה רואה שמתחיל להתחזק יש לך זמן ללכת לנחיתה (שלא כמו בכניסת חזית). כמובן שכשכבר חזק בחוף חבל להמריא כי גם ככה עוד לא הרבה זמן תצטרך לקבל את ההחלטה של ללכת לנחיתה, לכן העברתי לרולי את הדיווח על הרוח בחוף, ולכן ויתרנו על לעלות לתבור אחרי הר הקפיצה.

תמיד טענתי ואני מנסה להחדיר את זה לתודעה הכללית:
שכל מרחף חייב לדעת להבין מהתחזית אם תנאי מזג האוויר שצפויים הם לרמת הנסיון שלו.
וכל מרחף חייב לדעת להחליט לפי המשבים והרוח בעמדה (אם אפשר גם שבשבות און ליין) והסתכלות מסביב על הסביבה להחליט אם התנאים מתאימים לרמת הנסיון שלו.
שכל אחד יהיה כן עם עצמו, אם אתה לא תמיד יכול לקבל את ההחלטות האלה אתה צריך ללמוד יותר על מזג האוויר. אני תמיד מוכן לעזור במה שאני יכול.
ככל שההבנה של מרחף במזג האוויר עמוקה יותר קבלת ההחלטות שלו נכונה יותר והגבול בין כן ולא נראה לעינייו ברור יותר.

לפעמים זה מרגיש עבודה מאוד סיזיפית שאתה נתקל בתגובות כמו "מה הבעייה, אני אף פעם לא ממריא ראשון, אם הראשונים מחזיקים אני יודע שהתנאים טובים" או "מה זה משנה, אם הרוח לא מעל 30 אני ממריא" וכו'.
אבל עושה ממש טוב לראות אנשים כמו רולי וערן שכל הזמן רואים שיפור ביכולת קבלת ההחלטות שלהם. ואם יורשה לי הייתי רוצה להאמין שגם לי יש חלק מסויים בשיפור הזה.

קיצר לא הייתם אדישים לתחזית, לא הייתם אדישים לתנאים בשטח, כל ההחלטות היו מתוך הבנה ולא מתוך "יהיה בסדר", והכל היה בסדר בסופו של דבר. מבחינתי לא ארוע בטיחותי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : February 08, 2015, 08:59:14 pm »
חברים יקרים לדעתי זה ארוע בטיחותי :
ידענו שעומדת להתפתח חזית . לא רק שידענו , גם ציפינו ועקבנו אחר ההתפתחות שלה
מנסיון העבר  , הדבר הכי צפוי בחזית - שהיא לא צפוייה !!! לא בעוצמה , לא בזמן , ולא במהירות של הכניסה
מנסיון העבר בסיטואציות שונות אנשים שהתעלמו מכניסת חזית ונקלעו לחזית התפללו לנחות בשלום ולצערי הרב לא לכולם זה הצליח .
אם טייס נקלע למצב  לא צפוי ולא ידוע - נו..נגיד שלא ידע
אבל... אם ידוע וצפוי  ,
תסלחו לי כולכם אבל זו טעות !!!
אז כשלא קורה כלום הכל סבבה  , אבל לדעתי האישית זה הימור לא שווה .
אכשיו , נכון , זה לא שחור ולבן  , אין צודק או לא וכל אחד קובע לעצמו את המגבלות שלו  , לכל אחד יש את ההבנה שלו , והיחידי שמקבל את ההחלטה עבור עצמו זה הטייס שנמצע ברגע הנתון במקום הספציפי ומשכלל את כל הנתונים  .
אני לא חף מטעויות - נהפוך הוא !!! ולכן אני מאוד מעריך את השיתוף בין החברים בגלל שזה מחדד לי מידי פעם ענייני בטיחות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : February 08, 2015, 09:28:50 pm »
ידענו שעומדת להתפתח חזית . לא רק שידענו , גם ציפינו ועקבנו אחר ההתפתחות שלה

לגמרי לא נכון !!!!

לא הייתה צפויה חזית, לא הייתה אמורה להיות חזית וגם לא הייתה חזית !!!!

הייתה רוח שהתגברה הדרגתית במשך כמה שעות, באביב הבריזה נכנסת פחות הדרגתי מזה.
אגב הכניסה של הבריזה היא סוג של חזית, האם זה אומר שאסור לטוס בימים שיש בריזה?

ככה נראית חזית:
[attachimg=#]
« עריכה אחרונה: February 08, 2015, 09:34:13 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel