כתב נושא: ביקורת וטיפים על Flymaster Live Sd  (נקרא 531 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: ביקורת וטיפים על Flymaster Live Sd
« Reply #40 ב- : August 25, 2014, 03:42:23 pm »
גם בטלפון (כמו בכל הדגמים של flymaster כולל החדש שעליו פתחו את השרשור) יש 6 axis accelerometer

כן יש למכשיר הנל מד תאוצה אבל הוא לא משתמש בו למדידה של מהירות הנסיקה, את זה הוא מודד עם מד נסיקה (באנגלית variometer) שהוא סוג של מד גובה. במד גובה הלחץ הפנימי קבוע והוא מודד את הגובה ע"י השוואה ללחץ נתון (פני הים), במד נסיקה יש חור קטנטן שמשווה לחצים כשאין שינוי בגובה ולכן הוא מראה רק שינוי בגובה וברגע שעוצרים חוזר ל0.

סע על כביש ישר עם הואריו מופעל בתוך מכונית כשכל החלונות סגורים, ואז תוך כדי נסיעה פתח טיפה את אחד החלונות. הואריו יקפוץ בטירוף עם פתיחת החלון ולאט ירגע. מד התאוצה במצב הזה לא אמור להשתנות אם אתה במהירות קבועה וכביש ישר. מד נסיקה יגיב לשינוי בלחץ (גם מד גובה יגיב אבל שונה בגלל שאין לו את השוואת הלחצים שיש לואריו).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
« Reply #41 ב- : August 25, 2014, 07:10:12 pm »
ואם יש פה מישהו טכני שרוצה הרפתקה לבנות את הוואריאו(סעיף 2) אני אשמח לנסות יחד איתו :)  

יש כבר מי שמנסה : http://www.goflyinstruments.com

קניתי כזה. מכשיר נחמד, עם כמה בעיות נורא מרגיזות.
-כל נגיעה של משהו במסך מוציאה אותו מהמסך הראשי, אז אחרי כל המראה צריך להתעסק עם המכשיר כדי לחזור למסך הראשי.
-אי אפשר לעשות כוונונים של האקוסטיקה של הואריו. כלומר אי אפשר לכבות את הסינק אלארם, והצפצופים של עילוי אפס.
-שמות היישובים על המפה בפונט עברי, הפוכים. הם כתבו שייסדרו זאת בגרסה הבאה של XCSOAR
-בארץ הוא כל הזמן נתקע לי באויר בגלל איזו בעיה עם קובץ מרחב אוירי, בסלובניה זו לא היתה בעיה.

מצד שני תענוג להביט במסך- ממש ברור. הואריו מאוד רגיש ומגיב מהר יותר מהפליימסטר. ומסך הטאצ׳ עובד פשוט מצוין עם כפפות.

זה מכשיר שמי שיש לו ידע באנדרויד והרבה סבלנות יוכל להוציא ממנו יותר מכל מכשיר ייעודי שקיים היום לדעתי.
וב-$250 זו עסקה אטרקטיבית.

אני אעביר אותו לבדיקוב, שהוא תותח אנדרויד ותותח לכל דבר ועניין.

ניב וכולם מוזמנים לנסות את המכשיר.
« עריכה אחרונה: August 25, 2014, 07:31:42 pm על ידי עומר כהן »

מנותק אבנר ענב

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #42 ב- : August 25, 2014, 11:53:58 pm »
מדהים!! אשמח לראות אותו !!

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
בעניין: Re: ביקורת וטיפים על Flymaster Live Sd
« Reply #43 ב- : August 26, 2014, 08:05:35 pm »
מעניין אם מישהו יכתוב לדניאל גם מה דעתו על המכשיר עליו שאל.

אני טס כבר שנתיים עם הפליימסטר NAV (לא הSD), ויצא לי לטוס הרבה עם הflytec 6030 וה6015.
לפליימסטר ממשק הרבה יותר נוח והבטריה שלו הרבה יותר טובה. הוא מכשיר מצוין שלא צריך להתעסק איתו. להטעין פעם בחודשיים וזהו. יש לו פונק׳ מתקדמות כמו מפה של התרמיקה, וציון המוקד שלה, שאני מוצא אותן מאוד שימושיות.
לדעתי עבור כל הטייסים שהם לא חובבי אלקטרוניקה הפליימסטר הוא האופציה הכי טובה.
אם יש לך שאלות ספיציפיות אשמח להשיב.

לדעתי שימוש בטלפון כמכשיר טיסה זה תוספת נחמדה למכשיר ייעודי, אבל לא הייתי משתמש בזה כראשי. הבטריה שלהם נוראית, המסכים לא משהו, וצריך להוריד כפפות בשביל לשנות משהו, והכי גרוע, כמעט אחרי כל טיסה תהיה בלי בטריה.
היצרנים של המכשירים הייעודיים בוחרים את החיישנים שלהם ובונים את האלגוריתמים עבור השימושים שלנו, ליצרני הטלפונים יש מטרות אחרות.
חלק מהיופי של הספורט שלנו לדעתי הוא בפשטות של הציוד ובשביל לשמור על זה מכשיר ייעודי הוא עדיין האופציה היחידה.
כשתגיע פריצת הדרך בטכנולוגיות הבטריות והמסכים זה יתחיל להשתנות.

ה-gofly v4 שקניתי מתגבר על הבעיות האלו, עם בטריה מצוינת, מספיקה לכ-20 שעות, מסך נהדר ושימוש נוח עם כפפות. עדיין מסורבל לעדכן תוכנה ומפות, והצפצופים שלו משגעים אותי. מקווה שאצליח לגייר ולאלף אותו.

בכיף. אני נוסע ביום שישי, מקווה שאצליח להעביר אותו אליך או אל בדיקוב לפני כן.

« עריכה אחרונה: August 26, 2014, 08:14:27 pm על ידי עומר כהן »

מנותק דניאל ב.ש.

• דוא
מעניין אם מישהו יכתוב לדניאל גם מה דעתו על המכשיר עליו שאל.

אני טס כבר שנתיים עם הפליימסטר NAV (לא הSD), ויצא לי לטוס הרבה עם הflytec 6030 וה6015.
לפליימסטר ממשק הרבה יותר נוח והבטריה שלו הרבה יותר טובה. הוא מכשיר מצוין שלא צריך להתעסק איתו. להטעין פעם בחודשיים וזהו. יש לו פונק׳ מתקדמות כמו מפה של התרמיקה, וציון המוקד שלה, שאני מוצא אותן מאוד שימושיות.
לדעתי עבור כל הטייסים שהם לא חובבי אלקטרוניקה הפליימסטר הוא האופציה הכי טובה.
אם יש לך שאלות ספיציפיות אשמח להשיב.

לדעתי שימוש בטלפון כמכשיר טיסה זה תוספת נחמדה למכשיר ייעודי, אבל לא הייתי משתמש בזה כראשי. הבטריה שלהם נוראית, המסכים לא משהו, וצריך להוריד כפפות בשביל לשנות משהו, והכי גרוע, כמעט אחרי כל טיסה תהיה בלי בטריה.
היצרנים של המכשירים הייעודיים בוחרים את החיישנים שלהם ובונים את האלגוריתמים עבור השימושים שלנו, ליצרני הטלפונים יש מטרות אחרות.
חלק מהיופי של הספורט שלנו לדעתי הוא בפשטות של הציוד ובשביל לשמור על זה מכשיר ייעודי הוא עדיין האופציה היחידה.
כשתגיע פריצת הדרך בטכנולוגיות הבטריות והמסכים זה יתחיל להשתנות.

ה-gofly v4 שקניתי מתגבר על הבעיות האלו, עם בטריה מצוינת, מספיקה לכ-20 שעות, מסך נהדר ושימוש נוח עם כפפות. עדיין מסורבל לעדכן תוכנה ומפות, והצפצופים שלו משגעים אותי. מקווה שאצליח לגייר ולאלף אותו.

בכיף. אני נוסע ביום שישי, מקווה שאצליח להעביר אותו אליך או אל בדיקוב לפני כן.
תודה!

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #45 ב- : August 26, 2014, 10:46:31 pm »
מסכים עם כל מילה של עומר ! גם לגבי מכשיר יעודי כפתרון הרבה יותר טוב בינתיים מסלולארי .
ועוד יותר לגבי ה NAV FLYMASTER שהוא מכשיר פשוט מעולה , והתצוגה פשוטה נוחה ולא רואה את המתחרים .

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #46 ב- : August 28, 2014, 06:08:49 pm »
מבחינת מדידת גובה אין הבדל בין ואריו לטלפון סלולרי (בבגדול). כיום זה רכיב אלקטרוני בגודל של נגד (שמודד לחץ סטטי) שקיים גם בואריומטר וגם בטלפון סלולרי, (צחי מד שיעור נסיקה שאתה מדבר עליו כבר לא קיים שנים על לוחות אלקטרונים ואם כן אני יופתע מאוד) מדי תאוצה הינם גם הם אותו הדבר. הGPS גם הוא סטנדרטי והוא רכיב זול מאוד. מד טמפרטורה בדר"כ הינו יושב על הלוח כדי לשנות את הזרם (בגלל ההתנגדות שמשתנה) כך שגם הוא נפוץ מאוד. מי שרוצה לראות אילו רכיבים יושבים לו על הטלפון שיוריד אפליקציה שנקראת sensor box. רמקול... נו טוב הבנתם אין הבדל טכנולוגי.

כיום אני לא מכיר שיצרו מד מהירות אוויר לטלפונים למרות שאני לא רואה בעיה אמיתית לחבר את מד לאוזניות ולמדוד התנגדות משתנה (מה שקורה היום בואריו).

בנושא זמן הדגימה המקובל הוא 10 פעמים בשניה ואף יותר לכל סנסור כך שגם פה זו רק בחירה של המשתמש.

למרות כל הכתוב אני עדיין תומך בואריו ולא טלפון מכמה סיבות - השוק קטן מאוד אך פיתוח התוכנה יקר יחסית. משום כך צריך כסף לא מועט כדי לתת התרעה נכונה על טיפוס או הנמכה (זה לא רק שינוי בלחץ סטטי, לא בקצבים שלנו). מעבר לכך בטריה וניהול אנרגיה, מסך שרואים בכל מצב, תוכנה יעודית (ניהול טסק, זיכרון, נ.צ., רוח וכו').

דרך אגב המחיר גבוה בגלל ביקוש נמוך - בסוף קהילה קטנה. לדעתי עלות היצור של ואריו ביצור של 100,000 בחודש לא עולה על 40 דולר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #47 ב- : August 28, 2014, 07:45:55 pm »
כיום אני לא מכיר שיצרו מד מהירות אוויר לטלפונים למרות שאני לא רואה בעיה אמיתית לחבר את מד לאוזניות ולמדוד התנגדות משתנה (מה שקורה היום בואריו).

דווקא יש לי מד רוח שמתחבר לשקע של האוזניות. אין בעייה לחבר שם גם את הסנסור של פלייטק.

עכשיור רק צריך לבקש שהתוכנה תתמוך בזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Niv

« Reply #48 ב- : August 28, 2014, 08:54:30 pm »
דווקא יש לי מד רוח שמתחבר לשקע של האוזניות. אין בעייה לחבר שם גם את הסנסור של פלייטק.

עכשיור רק צריך לבקש שהתוכנה תתמוך בזה.
לא צריך לבקש, XCSoar כבר תומכת בזה, אפילו קיים דרייבר לפלייטק :)

מנותק דניאל ב.ש.

• דוא
בעניין:
« Reply #49 ב- : August 28, 2014, 09:09:38 pm »
יש מפות של ישראל לפליימסטר?

מנותק Niv

בעניין:
« Reply #50 ב- : August 29, 2014, 03:32:57 pm »