כתב נושא: ליגה 2014 טסק 1  (נקרא 1951 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ליגה 2014 טסק 1
« ב- : May 04, 2014, 03:44:25 pm »
בשעה טובה נפתחה הליגה

יום די "הארד קור" להתחלה , עם טרמיקות חולות עד 2700 מטר , ורוחות דרומיות שהתחזקו עד מעל ל40 קמ"ש עם רכיב מערבי מתגבר .

הטסק היה : תבור-מולדת-כפר תבור-פוריה אלומות

שקובידו היחידי שהגיע ל2700 ועשה את הגול בפחות משעתיים טיסה .

השאר טסו נמוך יותר , כשגיא וחגי (שלא בטוח דקר את מולדת) מגיעים קרוב לכפר תבור .

לירן המלך שהגיע לכפר קיש מאוחר נכנע לרוח החזקה כשניסה מאזור ה1000 לדקור את כפר כפר תבור

הלג למולדת היה קשה מאוד , עם רוח צד אף , וסינקים חולים כך שרוב מי שלא לקח מספיק גובה לפני נחת באזור .

נקווה לליגות יותר "נוחות" בהמשך :)

השקובילג :

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3826

« עריכה אחרונה: May 04, 2014, 03:45:22 pm על ידי gider »

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: ליגה 2014 טסק 1
« Reply #1 ב- : May 04, 2014, 05:27:17 pm »
יום חריג מכל המובנים. שבירת שיא גובה אישי, שבירת שיא שלילי לגלייד הכי גרוע (1 ל 4), ראות מדהימה, לחץ בעמדה ועוד. באמת ליגה קשה !!!
הייתי כל כך מהופנט מהמראה בגובה 2700 שלא הסתכלתי על השעה בואריו מתי הסטרט גייט מתחיל. לשמחתי קלעתי במזל לסטרט טוב ואם אני לא טועה, עשיתי גול אחרי שעה וחצי.

סרטון יועלה בהמשך...

« עריכה אחרונה: May 05, 2014, 02:07:24 pm על ידי עודד גשוי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : May 04, 2014, 10:01:34 pm »
יצאנו באותו חלון רק אני 10 דקות אחריך.
אתה ב 2450 אני ב 1200. לקראת כפר מצר וצפונית לתמרה 1.5 קמ מגובה 1440 תפסתי אחת מעולה שכל סיבוב היה של 100 מטר טיפוס. עשיתי בה 13 סיבובים ועזבתי כשעוד היה בשר ב 2560. לא היה לי זמן להסתכל על הנוף ועדיין ניסיתי לקבל את מולדת בגיפיאס. ב 5 דקות בטרמיקה נסחפתי 3.3 קמ מדוייק מזרחה. סחיפה של 40 קמש!
אגב כשאני מטרמל בטרמיקה הנל אני רואה אותך מגיע נמוך ב 600 מטר ונלחם לחילוץ דרומית לכפר מצר
ההמשך היה יותר קשה כשבדרך חזרה צפונה אני מתקשה לחתוך את האוויר בגלל תנוחת הרתמה המוגבלת.
בין שדמות דבורה לכפר תבור עקפתי אותך לזמן קצר אבל הייתי כבר במוד של לנחות ובגובה מבאס של 500-550 מטר למרות שמסתבר שהיו עוד תנאים לטוס ואתה ניצלת את הגובה הזה להמשך. הייתי גמור מהטיסה ועכשיו אני מפורק . שוב הרתמה דפקה לי את פוזיציית השכיבה והתיקון שעשיתי לא החזיק מעמד ולכן התקשתי מאד לטוס במהירות גבוהה שהיתה צורך חיוני בטסק הבעייתי הזה.
מקווה שבליגה הבאה תהיה קצת יותר מוטיבציה לתת בראש ושאזכור לחבר את הפודים כמו שצריך אחרי שכבר פעמיים קורה לי בעבר שאני מתעסק במהלך הטיסה באלתורים בזמן שהפוד של הגיפיאס עף לי אחורה כל הזמן.

לי הטיסה לקחה 1:17 כשעד כפר תבור  1:08(לא היה לי נצ וממילא לא הצלחתי לתפעל את הגיפיאס באוויר למרות הרבה נסיונות- גם עניין של משקפיים לטווח קצר) .  לך 1:51 כשמכפר תבור עד לגול לוקח לך רק 28 דקות. אם אין בקורת עצמית כנראה שאין ברירה אלא להציג את הנתונים האלו. בפועל 2 הלגים הראשונים היו הקשים ביותר והשני הבעייתי ביותר מבחינת בטיחות.
לצערי החסרתי כ 50 מטר מרדיוס מולדת כך שהטיסה המאד מוצלחת שלי יחסית לא תחשב.
« עריכה אחרונה: May 04, 2014, 10:06:31 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : May 04, 2014, 10:07:06 pm »
אגב גשוי ...איך היתה הנחיתה באזור אלומות ?

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 05, 2014, 02:29:19 pm »
עד עכשיו חשבתי שראיתי את ירון במהלך כל הטיסה עד לאזור כפר תבור.
אם אני זוכר נכון, חלפנו באזור מולדת כשאתה עושה לג מערבי יותר. הקרדיט להצלה שלי ליד כפר מצר הוא לגיא שסימן לי טרמיקה חלשלושה שעזרה לי לאסוף 300-400 מטרים יקרים שהביאו אותי לגזית שם תפסתי אחת יציבה שהעלתה שוב לאזור ה 2000.

בכלל, הופתעתי שכל האזור שדרומי לתמרה לא עבד כלל. כנראה סייקל רע.

האוויר היה מאוד מערבולתי ברוח אף של 30 קמ"ש בלג לכיוון כפר תבור. כשחלפת מעלי לפני שדקרת את כפר תבור וברחת צפונה, השתחררה טרמיקה חזקה ובועטת שנתנה לי עוד קצת מיץ כדי לדקור ולברוח צפונה. בכלל, הטרמיקות שהשתחררו שם היו כל כך מחוטחטות שהייתי חייב לטרמל ב 50 קמ"ש כדי לא להזדקר במהלך הטרמול. הבייס רצה לברוח כל הזמן...

כשפניתי צפונה במקביל לכביש גולני - עפולה, נעלמת לי. הנחתי שתנסה לתפוס את הטרמיקה הבאה באזור כדורי שהוא טריגר מעולה וכשהתחלתי לטפס בטרמיקה האחרונה לאותו יום, ראיתי אותך מתברבר באזור כפר כמא. כנראה שבשלב הזה הייתה ממוקד מטרה בלנחות.

לשאלתך האחרונה, הנחיתה באלומות הייתה מאתגרת אך לא קשה במיוחד. השתמשתי בטכניקת "עמידה על הבייס באר" כי צפיתי שיהיה מפל רוח עצבני וכך היה. אני מעלה את הסרטון ברגעים אלו ממש...

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 05, 2014, 04:04:49 pm »
« עריכה אחרונה: May 05, 2014, 04:22:18 pm על ידי עודד גשוי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 05, 2014, 04:47:39 pm »
יופי של סרט וטיסה. אבל יש לי שאלה ....

1:48 (מעל גיא), מה הקטע הזה של להסתובב הפוך ממי שכבר בתרמיקה ומתחתיך?
משום מה רוב הפעמים שאני רואה גלשנים מסתובבים בכיוונים מנוגדים זה בליגות. ודווקא המתחרים בליגה אמורים להיות טייסים ברמה שיודעים להכנס לתרמיקה גם בסיבוב שהוא לא לצד הנוח יותר באותו הרגע.

אולי צריך שיורידו על זה ניקוד? או שצריך שתקרה תאונה?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 05, 2014, 06:19:41 pm »
צחי, אל דאגה.
רק רציתי שגיא יהיה מצולם והייתה ביניינו הפרדה של 150 מטר לפחות. כשהוא התחיל לסגור עלי, שיניתי כיוון סיבוב. לא רואים את זה בסרטון כי כשאני פונה בימניות, רואים רק שמיים...
כשהוא ויתר וחזר מערבה ואני החלטתי להמשיך עם הקרעים של הטרמיקה, חזרתי לשמאליות כפי שאני אוהב.
 :)
« עריכה אחרונה: May 05, 2014, 06:21:34 pm על ידי עודד גשוי »

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 06, 2014, 05:51:34 pm »
תותח!!!!!!!!!

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : May 06, 2014, 10:56:45 pm »
סרטון מעולה ! שיחקת אותה שקובי

מחר נפרסם את התוצאות

אנסה גם לערוך אנימציה של כולם.. השילוב הפעם מעניין :)