יוזמה בטיחותית והעשרתית חשובה ,אבל לדעתי חייבת להיות נגישה לגולשים ,ולא יקרה מדי -
כדי שלא יהיה מצב שרק חלק מדורשי הדרגה ישתתפו ,דבר שיכול לגרום לנזק במקום לתועלת .
אני חושב שבעיית הנגישות הגדולה כאן לא תהיה מחיר הקורס, אלא כמות המשתתפים. אין כל כך הרבה דורשי דרגה באגודה.
רצוי לבדוק את כמות הנבחנים לדרגה 3 בעשר השנים האחרונות ובחלוקה לפי שנים. המספרים מאוד קטנים.
אולי בעקבות זאת תחלחל ההבנה שהרעיון לחייב דרגות 3 בקורס מסודר ורשמי לטיסות מרחק הוא מכה אנושה למבקשים להתקדם בספורט.
למעט מחזור 2013 שסובל (או נהנה, תלוי איך מסתכלים

) מעודף מורעלות בספורט, רוב המחזורים שלפניו התקדמו בקצב מאוד איטי ובחמש השנים האחרונות נבחנו מעט מאוד אנשים לדרגה 3. שום קורס הגדרים לא היה יוצא לדרך עד לשנה האחרונה אם מספר המשתתפים היה תנאי לפתיחת הקורס.
במקרה שלי, אני השגתי את הדרישות לדרגה 3 הרבה לפני שאר המחזור שלי, ונבחנתי לדרגה 3 גם לפני כל המחזור שסיים לפני.
לפני שהתחלתי לצאת לקרוסים, חקרתי ולמדתי את הנושא היטב. לקחתי את הדברים בכובד ראש והתקדמתי לאט במכוון. לא עברתי קורס מסודר, אבל את ההכשרה שלי קיבלתי מהרבה מאוד אנשים, כולל ירון (מורה דגול ומוערך מאוד!!).
אילו חוייבתי להמתין לקורס מסודר שבו אקבל הגדר לטיסות מרחק, אז אסור היה לי לעשות את כל הקרוסים שעשיתי בשנה האחרונה וכל ההתקדמות שעשיתי הייתה נבלמת באופן מלאכותי.
אני מאמין שדניאל, לפני, היה שקוע באותה הצרה גם כן.
אי אפשר לבקש מירון לפתוח קורס עבור גולש אחד או שניים בשנה (במקרה הטוב), וזה מה שקורה בד"כ.
האם מקבלי ההחלטות שקלו את הפגיעה במבקשים להתקדם בספורט הכל כך אינדיבידואלי הזה לפני שקיבלו החלטה לחייב גולשים לעבור קורס טיסות מרחק רשמי?!
ואיך תתקנו בעתיד את המצב שאתם מבקשים לשנות היום, כאשר יתברר שיש אנשים שמאוד רוצים להתקדם אבל אין ביקוש לקורסים?
ומה הנימוקים המעשיים שלכם לשנות מצב קיים מלבד "כי כך כתוב בסע"מ"?
חשבתם מה הסיבות לכך שהסע"מ לא יושם בהקשר הזה ב 25 השנים האחרונות?
אני מקוה מאוד שתשקלו שוב את טענותי.
להחזיר את הגלגל אחורה עלול להיות קשה יותר מלשנות את המצב הנוכחי.