דובר יקר, אני חושש שהאיראנים הצליחו להערים אפילו על החרב המעופפת.
בעוד אפקו והחרב המעופפת חשבו שהם מצליחים לפגוע באיראנים פגיעה אנושה, הרי שמסמכים פנימיים שהועברו בתוך איראן ולמדריכי רחיפה איראניים ברחבי העולם מצביעים על תחבולה גדולה מצדם. למרבה המזל, בזמן שלמדתי לרחף השתמשתי בגישה שהייתה לי לטלפון ולמייל של מדריך הרחיפה שלי, שהוא דובר פרסית שוטפת, ומאז אני צופה ואורב למיילים חשודים העוברים בתיבת הדואר שלו. משום כך, הגיע אלי שלא בידיעתו מייל ובו מפורטים פרטי המזימה האיראנית.
כפי שכולכם יודעים, הסצנקציות הבין-לאומיות המוטלות על איראן פוגעות בה קשות. אמנם התכנית הבין-לאומית צפתה כי המדענים האיראנים לא יעבדו ללא שכר אך המעיטה במסירותם לעבודה. המדענים האיראנים ממשיכים לעבוד במלוא המרץ בפיתוח פצצת אטום איראנית והעשרת אוראניום. שואבי הנפט, לעומת זאת, אינם כה מסורים לשלטון והפסיקו את עבודתם לפני זמן רב. לפני חודשיים נגמר הנפט במחסנים באיראן. אם אין נפט - קשה להניע תחנות כח (האיראנים ניסו לגרום לתושבים לרוץ בתוך גלגלי ענק לצורך הנעת הטורבינות אך גילו ששיטה זו אינה אפקטיבית במיוחד). אם אין חשמל - קשה להניע את הצנטריפוגות. הנעת הצנטריפוגות! שם נעצר תהליך העשרת האוראניום באיראן. המזימה האיראנית התכוונה להחליף את הצנטריפוגות במרחפים המוכשרים בנושא. לפני זמן לא רב נחת מטוס ועליו ישראלים בטהרן. בתקשורת פורסם כי המטוס נחת לצורך ביצוע עבודות תחזוקה, אך בזמן שהמטוס שהה על הקרקע הנוסעים עומארי איבן-דטי וטסוק ג'וט-מאן ירדו מהמטוס ולא חזרו אליו. המצנחים של אפקו היו מיועדים לאותם שני מרחפים. לו היו מגיעים המצנחים לאיראן היו טסוק ועומארי ממריאים כאשר הם מחזיקים בידיהם אורניום ברמת העשרה נמוכה, מבצעים ספיראלה כמעט עד הקרקע ובמהלך הספירלה, עקב כוחות הג'י הנוצרים, האוראניום היה מועשר. לצורך ביצוע השלבים האחרונים של ההעשרה, המתבצעים בסמיכות קרובה לקרקע, התכוונו האיראנים להזמין אליהם את המרחף הישראלי-פרסי ג'וחאי שוו-באל, המתמחה בתמרונים המאופיינים בג'י גבוה המתבצעים בסמיכות קרובה לקרקע, אותם הוא הפגין לפני זמן לא רב במקום קרוב לגבול הסורי. גם תוכנית הברחתו של ג'וחאי פורטה במידע שהגיע לידי. עם התקרבות מועד ההברחה יצר ג'וחאי סיפור כיסוי שיאפשר לו להגיע קרוב אל הגבול הסורי על בסיס יומי. לטענתו הוא לומד הנדסה והעשרת אוראניום במכללה ביחד עם טסוק ג'וט-מאן. ביום הקריאה, אמור היה ג'וחאי להמריא עם מצנחו במבוא חמה בשעות הצהריים המאוחרות, לצבור גובה באמצעות אפקט כנרת ולטוס עד לאיראן.
למרבה המזל נעצרה התוכנית באמצעות פעילותם הבלתי נלאית של המוסד, השב"כ ורשות שדות התעופה בישראל.
לאות הוקרה ותודה לקהילת המרחפים בישראל, אשר סייעו לחשוף את ולגלות את המזימה האיראנית הנלוזה, יבצע חיל האוויר הישראלי מטסי כבוד מעל ומתחת כל עמדות ההמראה הרשמיות והבלתי רשמיות בישראל לאורך כל חודש מרץ, גם בסופי השבוע. מסיבות של בטחון מידע וחוסר הסכמה של נשיא החרב (אפילו שביקשתי יפה), אי אפשר לפרסם מראש את זמני, גבהי ונתיבי המטסים ומידע בנושא לא יימסר ע"י יב"א, גם לא בטלפון.
בברכת חודש מוצלח לכולנו.