כתב נושא: בדיקת גלשנים מאתמול- תודה לעמירם  (נקרא 1055 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בדיקת גלשנים מאתמול- תודה לעמירם
« ב- : March 01, 2014, 02:06:13 pm »
יום קלאסי לבדיקה . הגענו בקלות למקום המפגש ללא בעיות תחבורה עקב הסגירות של תל אביב.
הגן הציבורי התמלא בעשרות גלשנים - 30 פלוס!. מראה בהחלט מרענן במיוחד לפנסיונרים באזור.
עמירם כהרגלו בדק אחד אחד ומצא ליקויים בחלק מהמקרים .
שימוש לא נכון גרם לבלאי מוגבר במפרש הקצות כנף בגלשן WW  הידועים לשימצה בתכנון הטיפ שלהם שנתפס לא מעט.
אחסון לא יבש מספיק גרם בגלשן אחר ששכב זמן רב לא מאוורר לקורוזציה בכנפים שנראית כשפשופים גרידא אבל מסתבר שמדובר בקורוזיה של האלומיניום שאינו עמיד לאורך זמן כשהוא חשוך ללחות ומלח.
זקן הגולשים שהגיע - יוסי אמנותי שבקרוב יחגוג גיל 70. יוסי החל לטוס בשנת 1991. הגלשן הותיק היה נדמה לי משנת 2000 של אולג מתוצרת למינר גם עבר בהצלחה את הבדיקה.
לוויתי את עמירם ברב הבדיקות ולמדתי כמה טריקים לגבי בדיקת ברגים ומהם נקודות התרפה הקלאסיות. מה שבטוח שצריך לבא מצוייד עם סט כלים מתאים כדי לפשפש בחיבורים השונים .

שמואל היור עשה עבודה חשובה ותיעד את הפרטים של כל גלשן וכל בדיקה. מתחיל להדאיג אותי קצת עודף היסודיות שלו.
לסיום - מקווה שההנהלה תסמיך אותי לתפקיד ואוכל לתרום בהמשך להקלת הבדיקות בתור גולש שמגיע לאתרים מדי פעם

לסיום עקיצה בקטנה  - חבל שמועמדים נוספים לתפקיד ולהסמכה נמנעו מלהצטרף בשל חשש מאחראיות משפטית.

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
בעניין: בדיקת גלשנים מאתמול- תודה לעמירם
« Reply #1 ב- : March 02, 2014, 11:12:10 pm »
ותודה רבה לך חגי על האחריות הנוספת שאתה לוקח על עצמך עבור כולנו.
יישר כוח !!!

מנותק skorb

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: בדיקת גלשנים מאתמול- תודה לעמירם
« Reply #2 ב- : March 10, 2014, 12:00:24 pm »
באמת תודה רבה גדולה לעמירם.

קצת סטטיסטיקה למי שמתעניין.

30 גלשנים נבדקו:
  • 28 עברו חלק
  • 1 קיבל הארכה של חודש כדי לבדוק קצת קורוזיה
  • 1 נכשל עקב בעיה בWing tips

70% גלשנים של Wills Wing (כנראה עקב הסוכן הפעיל שלהם בארץ :-) )
13% North Wing
10% Icaro 2000
3% Moyes
3% Airborne

מתוך כל הגלשנים, ל6 לא היה ניתן לקרוא את מספר הסריאלי של הגלשן - חצי מזה היה WW, חצי NW.

שנת הייצור הממוצע של הגלשנים הנבדקים (מתוך אלה ניתן היה לקרוא את שנת הייצור) היה 2008.3. יוסי אמנותי מחזיק בוותק הכי ארוך - 1997.

47% מהגלשנים מדגם Falcon (של WW)
10% Talon/T2 (גם WW)
10% EZ (של NW)
7% Laminar (של Icaro 2000)
7% U2 (של WW)
ועוד 20% של גלשנים אחרים.