כתב נושא: מישהו מחר לגלבוע/שרונה?  (נקרא 4737 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: מישהו מחר לגלבוע/שרונה?
« Reply #20 ב- : October 11, 2013, 10:35:07 am »
חגי:

תוספת - לוקאס שתחקר איתי את ההמראה אמר לי שזה נראה שבשנייה-שתיים הראשונות אני חושב לוותר ולשתול ימינה בעמדה ורק אז אני באמת מגיב וממשיך את ההמראה. לוקאס לא ציין את עניין "כוס מים" ביד ימין אשר נראה כמו ניסיון להרים את הצלע היורדת במקום להישען\למשוך אל הצלע העולה כמו שאתה שמת לב.

זאת הייתה ההמראה השנייה שלי באותו היום וכנראה שלא הייתי מספיק סחי\בכושר.

אני אכן זוכר את רגע האימה הזה של "או קיי מה אני עושה עכשיו". זאת לא הייתה החלטה מידית ואינסטינקטיבית  של להמשיך ולא לעצור את ההמראה ולהסתדר, כמו שלימדו אותי לעשות.  אני זוכר טוב מאוד שזה לקח לי רגע וזה היה רגע אחד יותר מידי  , כי שיבש לי את סדר המחשבה-פעולה-תגובה - וזה כנראה מה שגרם לי לא לפעול לפי  "אם עלתה לך כנף, תמשוך\תתקן לכוון הכנף העולה".

תודה על התחקור. אשמח להערות נוספות.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #21 ב- : October 11, 2013, 10:55:57 pm »
המראה טריקית חגי צודק בענין התיקון  הלא נכון אבל זו  כבר הערה בדיעבד , מראש  התיאוריה אומרת לסבסב  ימינה ולהוריד  כנף שמאל , על פניו לא פשוט בעמדה כזו  ,להוריד  כנף שמאל כי זו הכנף שתצא ראשונה ולכן תעלה , לסבסב  כדי שהרוח  מימין לא  תעלה את כנף ימין ולכן מקטינים  זוית אליה ומקטינים את וקטור העילוי ועכשיו צריך למשוך חזק ולרוץ , ראיתי אותך מבצע את התירגולות הזו אינספור פעמים , מאחר ולא ביצעת אותה שם על פניו זו שאננות, כפי שכתבת איבוד דריכות זה היה כבר פשוט מדי על פניו .

תמרור אזהרה ברור לעיפות ופיזור דעת  .
« עריכה אחרונה: October 11, 2013, 10:59:50 pm על ידי נתי_ה »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #22 ב- : October 12, 2013, 12:29:45 am »
ציטוט
תמרור אזהרה ברור לעיפות ופיזור דעת  .

אכן לא שעיתי לו - וזה עלה לי ביוקר ביום למחרת!

והכל יחסי - כי אם ההמראה הזו הייתה מתפקששת זה היה נגמר גרוע יותר.

מה המסקנה מכל הסיפור הזה? גם כשאתה נמצא בגן עדן וכל יום יותר מליון דולר מהשני - צריך להקשיב לגוף ולדעת מתי לעצור!
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #23 ב- : October 14, 2013, 11:22:26 pm »
ודרך אגב... המצנח ממריא באפס רוח,את הרוח הוא מקבל בחוץ, רואים את המצנח נשאב/רץ קדימה לזרימת הרוח.
למזלו הוא ריסן/עצר ממש בשניה האחרונה לפני  שצד שמאל של החופה קורס.
מסכים עם זה זה שההמראה בתנאים כאלו הם בעיתיים. לי זה זכור מצרפת שאת הרוח ההינו מקבלים בחוץ ב90מעלות.
בכול  אופן לא נראה שלמצנח היה בעית חדירות מיוחדת,כנראה שאתה המראת הרוח התחזקה.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #24 ב- : October 16, 2013, 12:46:41 pm »
ודרך אגב... המצנח ממריא באפס רוח,את הרוח הוא מקבל בחוץ, רואים את המצנח נשאב/רץ קדימה לזרימת הרוח.
למזלו הוא ריסן/עצר ממש בשניה האחרונה לפני  שצד שמאל של החופה קורס.
מסכים עם זה זה שההמראה בתנאים כאלו הם בעיתיים. לי זה זכור מצרפת שאת הרוח ההינו מקבלים בחוץ ב90מעלות.
בכול  אופן לא נראה שלמצנח היה בעית חדירות מיוחדת,כנראה שאתה המראת הרוח התחזקה.

לגולשים יש מגבלות
90  מעלות רוח צד זה מעבר למגבלות אומנם לא מה שהיה כאן ,אך בעיתי ,  הבעיה כאן  היא  שינוי  כיוון  הזרימה במהלך הריצה,תחילת ריצה  מהירה גורמת לגלשן להתיצב בכיוון הריצה , וצריך להאיט כדי לסבסב  אותו ,  יש גולשים  לדוגמא עמיר שמתכוננים להמראות  כאלו על ידי סימון השביל בסרט סימון  והם  מסמנים היכן  צריך לסבסב  וכמה להמראה מוצלחת .

עמיר אפילו העלה סירטון כזה פעם בהר הארי  בו  הוא מאט מסבסב  מגביר וממריא,  ללא הכנה מוקדמת אי אפשר להסתדר טוב בהמראה כזו ..