כתב נושא: המראה ללא רצועות רגליים ותחקיר מעולה  (נקרא 1624 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
יובל ענבר

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
האם המקרה שקרה גם עם יוסי צרפתי היה יכול להגמר כמו כאן?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הערות לתחקיר שלא נראה לי כל כך שלם .
לא היתה כלל התייחסות לנחיתה הנוראית . היתה שם מעין הזדקרות ואחכ צלילה חזקה עם סבסוב חריף שמאלה. היה גם נזק לגלשן. לזכות הטייס יש לאמר שהוא ביצע פלייר מקסימאלי ברגע האחרון אבל כל ההנמכה שלו היתה להערכתי שגוייה כשלא הגיע עם מספיק מהירות. בנוסף לא ברור מה היה כיוון הרוח ויש לי חשד שלעצים בצד שמאל יש חלק במפל הרוח החזק במיוחד אם הרוח הגיעה מצד שמאל של כיוון ההנמכה. לפיכך גם יתכן שהיתה בחירה לא נכונה של פטרן גישה לנחיתה.

לגבי התקלה עצמה- לא ברור לי מה הפאניקה לגבי הריץ רץ. הוא לא אמור להתפקע רק בגלל שאין רצועת חזה. נראה לי שהבחור הגזים עם תנוחת העמידה ברתמה.
מיד בהמראה הוא מאחר להיכנס לרתמה והשלב הזה היה עלול להיות חמור יותר אם היתה לו טרמיקה חזקה מיד אחרי הניתוק עם פיצ' אפ חזק.
ברתמה שלי - קיק אס , יש מעין קפיציות ברתמה ולמעשה מתיחת הרגליים אחורה מותחת עליך את הרתמה. במצב הזה ניתן בקלות לטוס גם בתנוחה הרגילה גם אם נשכחו אבזמי הבטיחות של החזה והרגליים. נדמה לי שברב הרתמות לא נופלים מהן כל כך מהר החוצה במצב שהגוף מתוח בתוכן.

לא הבנתי מהתחקיר מדוע הוא שכח לסגור את האבזמים. אם יש סדר פעולות קבוע אז האבזמים נסגרים- קודם הרגליים, אחרי זה החזה ואחרי זה הריץ רץ העליון. סדר פעולות הגיוני ושיטתי יחסוך ברב המקרים שכחה.

אני אישית לא דוגל בצ'ק ליסט. אני דוגל בעבודה מסודרת וידיעה שהפרעות חיצוניות במהלך ההרכבה או ההתארגנות הסופית הינן מסוכנות לתהליך.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
האם המקרה שקרה גם עם יוסי צרפתי היה יכול להגמר כמו כאן?

אין קשר.
לצרפתי היו שניות קצובות לשלוף מצנח תוך כדי השארות על הספיד בר בכח הידיים בלבד- משימה אפשרית רק לאנשים מאד אתלטים ולמי שמהרתמה שלו קל מאד לשלוף את המצנח- זה ממש לא דבר פשוט לשלוף מצנח ביד אחת ובפוזה לא טבעית.
היה מקרה שמישהוא הצליח לטפס על הספיד בר . גם זה דבר שרק מעטים מאד יצליחו בו.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יצא לי כבר פעמיים להמריא מבלי שנעלתי את רצועות הרגליים. רצועות החזה היו נעולות, וזה מקטין את סכנת הנפילה מהריתמה  אבל סגרתי את הרוכסנים והמשכתי בטיסה רגילה. בנחיתה רק הקפדתי לבצע הצפה נמוכה ולעבור לעמידה רק ברגע הדחיפה. בפעם אחרת במבוא חמה, זה היה באחד מכנסי הבטיחות, לא נפתח לי הרוכסן. הודעתי בקשר שאני בצרות ושיתפסו אותי באוויר. לקראת נחיתה. דיווחו לי על רוח יציבה 20 קמ"ש, זה היה כבר בסוף היום וברטוב הרגיע אותי בקשר והמליץ על נחיתת גחון. הבעיה הייתה, שבמלחמה עם פתיחת הרוכסן, לא כל כך שמתי לב לכך שאני מאבד גובה ונמצא כבר בחצי גובה ההר, כשלמטה אין איש. החלטתי להתרכז בטרמיקות והצלחתי איכשהו לתפוס את הטרמיקה האחרונה לאותו יום. עליתי איתה כ150 מ' מעל לעמדה ובאתי לנחיתה. איזה פחד... ברטוב כל הזמן מרגיע אותי בקשר ורץ לתפוס לי את הכבלים בעודי באוויר, אך לפתע, במרחק 30 מטר ממני, הוא נעמד ומתחיל לצלם... הבאתי נחיתה מהסרטים. הצפה בגובה 10 ס"מ ודחיפה קלה בסוף... אחת הנחיתות היותר רכות שהיו לי. בסוף התברר עוד משהו שלא ידעתי: לא היה לי סקוטש (וולקרו) ברוכסן של הרגליים, והייתי משוכנע שיש שם כזה. באוויר לא היה ברור לי למה הסקוטש לא נפתח. למחרת, במקום ברכת הגומל הלכתי לתופרת שתפרה לי וולקרו בריתמה, ועל ברטוב קשה לכעוס.
המסקנות שלי:
1. גם אני לא מסתדר עם הוראות הפעלה וצ'ק ליסט כי זה מביא לי תחושה של רובוט שעובד מבלי לחשוב. אולי יש לי בעיה אבל כך אני בנוי.
2. לעולם לא להיחפז לפני ההמראה. תמיד באיזי, להעביר את כל השלבים בראש, אחד אחד, כשהם מתחלקים ל-2. החלק הראשון: הרכבת הגלשן, לראות שלא נשארו שחיפים בחוץ ולעבור מסביב ומתחת לגלשון לבדוק הכל. היום  גם הייתי מוסיף במיוחד, בדיקת חיבורי משולש לקיל והצצה לתוך הכנף לראות חיבורי כבלים לכנפיים. לראות שכל השחיפים נעולים בשפת זרימה, שהטיפים בקצות הכנפיים נעולים, שמגן האף (קוקוריקו) יושב במקומו. שמתיחת הגלשן הושלמה (יש גלשנים עם מתיחה ראשונה ושנייה) אני מותח שליש vg ומקפל את החוט שלו לחיבות כבל אחורי - משולש תחתון. כל זה כדי למנוע הסתבכות החוט ברגליים בריצת המראה (גם את זה כבר ראיתי קורה - הפעם, לשם שינוי, לא לי...מעיף שוב מבט לוודא שהפינים של המשולש דחופים עד הסוף למקומם (ראה מקרה גשווי).
החלק השני מתיחס לריתמה, קסדה וכל הציוד ההיקפי. אני מקפיד על חיבור הריתמה לרצועת התליה, לפני שאני נרתם. זה לא מאפשר המראה במצב לא מחובר. מסתבר שטרגדית יוסי צרפתי קרתה לגולשים מנוסים. אני מחבר אותה לאחר שעברתי עליה במבט וראיתי שהמצנח במקומו (קרה לא פעם, וראיתי במו עיני, שהמצנח משתחרר לו בריצת המראה. לי זה כמעט קרה באוויר כשאני ממהר לנחיתה וביד אחת מחזיק אתץ המצנח שחלק מהרצועה שלו יחד עם לא מעט מיתרים, כבר מתנפנפים באוויר. לאחר הכניסה לרתמה אני סוגר רצועות רגליים, רצועות חזה ורוכסן עליון. הקסדה תלויה על הכבלים הקדמיים ולא על הקרקע. היא מול העיניים וכך לא אשכח אותה. בדיקת מכשיר הקשר, צינורית המים והכי חשוב בהאנג צ'אק, למשוך קצת את החוט הסוגר את רוכסן הרגליים. את הרוכסנים אני מרטיב מידי פעם בספרי סיליקון, דבר המבטיח תפעול חלק שלהם. מעבר לעניינים הבטיחותיים, אם אחד מהנקודות שהזכרתי לא מתפקדת, זה יכול להרוס טיסה.
לסיכום: לא ציינתי כאן את כל השלבים, התייחסתי רק לדרך עבודה, כי זאת מטרת הפרק הזה.
טיסות בטוחות לכולם.
« עריכה אחרונה: October 05, 2013, 07:04:53 pm על ידי mikiweiss »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
 כל הכבוד לטייסים כמוהו שחשוב להם לתחקר למען אחרים !
הבחור (ששכח גם את רצועות הרגליים וגם את רצועת החזה) עושה עבודת תחקור יפה .
הוא מסביר בהתחלה את הסיבה העיקרית למצבים כאלו - חוסר ריכוז/הסך דעת + עודף בטחון עצמי ,
ולדעתי אלו שתי התכונות הכי מסוכנות בספורט שלנו .
לגבי הבד"ח אני בעד בתור רשימה מגבה שעוברים עליה בסוף ,כגיבוי לאופי האנושי שיכול לפקשש .
אני מקריא לעצמי את הרשימה בעלפה מיד לאחר בדיקת התליה שכוללת - בדיקת תליה , אבזמי רתמה סגורים , קסדה סגורה , מצנח מאובטח , קוקוריקו , קשר ,ואריו ,מצלמה .
וזה בלי קשר לבדיקות של הגלשן שאנשים נוטים לזלזל בהן , ויצא לי בחודשים האחרונים לגלות הפתעות שונות (כמו שאקל הבטחה של רצועת התליה פתוח,או כבל צד מלופף על הספרוג כשהגלשן מתוח..) .
החיים שלנו תלויים בכל הדברים הקטנים האלו מסביב .
« עריכה אחרונה: October 06, 2013, 10:58:52 am על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
כבל צד מלופף על הספרוג????
זאת דוגמה לארוע שחבל שלא משתפים אותו

לא ברור לי איך דבר כזה קורה.
הרבה יותר צפוי זה כבל צד שלא מיושר חופשי- יש כמה ורסיות, בתלות בסוג החיבורים , לתקלות בעניין.

הרמז הטוב ביותר שמשהוא אינו כשורה הוא ש...משהוא לא כשורה!
באים לנתוח כנפיים והולך קשה
הטיפ נכנס במאמץ גדול מהרגיל.
המפרש מתוח מדי/רפוי מדי.

לגבי התחקור אני לא חושב שטעון של חוסר ריכוז מסביר איך שוכחים לסגור רצועות.
אקבל טיעון כמו - התרשלתי . אנשים נוהגים ליפות את הפשלות שלהם. עדיין אני לא מבין- אם יש סדר בלבישת הרתמה , אז איך פוסחים על 2 שלבים מתוך בערך 3? (רגליים, חזה, ריצרץ עליון)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
לגבי הכבל בספרוג זה מן הסתם רק בשלב המתיחה שאכן הלכה קשה , אבל בגלל הרוח החזקה הרגיש קביל .
בגלשני הטי-טו הסיבוך הזה קורה הרבה בהרכבה ומזהים אותו לפני המתיחה ,בכל מקרה לא ניתן היה לסיים את ההרכבה בצורה הזאת (הספרוג לא היה נכנס למקומו)
ולגבי החוסר ריכוז , הכוונה היא להדגיש שכולנו בני אדם .. מאבדים ריכוז לפעמים , דעתנו מוסחת , שוכחים (כמו מספר מקרים שקרו לך העונה) .. בני אדם .
ולכן חשוב שיהיה גיבוי/דאבל צ'ק  קשיח/רובוטי/אובייקטיבי לפעולות שחיינו תלויים בהם .
« עריכה אחרונה: October 06, 2013, 09:34:37 pm על ידי gider »