כתב נושא: תאונת קרנהשפע - עדכון והתנצלות (או להיפך...)  (נקרא 1079 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
במהלך סיום הכנת דוח התאונה של שלום(שיתפרסם בקרוב ואין בו שום חידוש לגבי מה שנאמר כבר)  והתארגנות לכתיבת הדוח של קרנה , יצרתי קשר טלפוני עימה.
כבר אחרי פרסום מסקנותי הראשונות היא שלחה לי מסר שאולי כדאי שאדבר איתה (חוץ מלהתדיין עם כולם בפורום...) ואני לא מצאתי לנכון לעשות זאת כנראה מתוך יוהרה מסויימת שבסרט כבר ממילא ראיתי כל מה שצריך לראות.

בשיחה עימה היום הסבה את תשומת ליבי לעובדה שבשלב הסופי לפני הפלייר העדין החלה להתרומם כנף שמאל מה שגורם מיד לאחר מכן לקצה כנף ימין לגעת בקרקע , הגלשן משלים כ 30 מעלות פנייה ימינה להערכתי מהכיוון המקורי , שותל אף ונעצר.
רגע השבירה במפרק ימין הוא כשהמשולש פוגע בקרקע בהטייה (הגלגל הימני לא מצליח להחליק את העצירה המהירה בתנועה קדימה) והיד הימנית שאוחזת בחלק התחתון של הצלע נפגעת מהסטרס שנוצר  מכל המסה של היד והגוף הנעים קדימה כשהצלע מצידה לא מתכוונת להישבר או להתכופף כשנקודת האחיזה  כל כך קרובה לנקודת החיבור עם הספיד בר.

בקיצור היה פה פרט חשוב שלא שמתי לב אליו כלל (וגם לא רציתי לשמע כמובן כי כל כך הרגיז אותי הקטע של אי מעבר לעמידה)כולל גם אופן היווצרות השבר והעיתוי כשלמעשה אני וגם אחרים חשבנו שהפגיעה ביד נגרמה בכלל מהקרקע.

צלעות הגלשן נבנו ותוכננו כדי שהם ישברו לפנינו, אולם הם תוכננו לעשות זאת כשהכח שמופעל עליהם פועל באזור אמצע הצלע פלוס מינוס 20%- 25% . ללכת ראש בראש נגד הצלע בנקודות הקצה שלה (או ליד הקיל או ליד הספיד בר) - מאד לא מומלץ!
היכולת לתזמן את עזיבת היד במקרים האלו ברגע הנכון היא כמובן לא דבר מובטח או טבעי  . למי שיכול לנחות על רגליו בבטחה אין כל סיבה לראות בנחיתה על גלגלים ובשכיבה כאלטרנטיבה בטוחה למרות שכמובן בתנאים מתאימים הדבר בהחלט אפשרי ולעיתים גם נח.

קרנהשפע תאונה תבור 31-8-2013

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
חגי,
אני לומד המון מהתחקורים שלך, ומעריך את היסודיות והיושר המקצועי.

תודה לך

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
לי היתה  תאונה דומה בהמראה  בפלמחים .

תיזמון לא נכון של ההמראה  ביום  חורפי  הרצה קצרה מדי שגררה   הזדקרות  על  הכניסה למדרון והמשך  ריצה במדרון
דחיפה  חזקה מתוך יאוש  על מנת להינתק מהמדרון ולהפחית את הסיכון שהצליחה במחיר של  שבר במפרק .

כשנחתתי נחיתה נאה קראתי לאורן בבקשה שיפרק לי את הגלשן והוא לא  הבין למה הגיעה הבקשה המוזרה הזו ...
למחרת בקופ"ח  קיבתי גבס מתנה .... , שנת 2006 אז  2013 היום ,  השורה התחתונה הפיזיקה לא השתנתה הטסת גלשן אויר היא תורה נלמדת לא פשוטה , ולפעמים על טעויות משלמים .

על פניו לאור מה שנראה לי בסרט , קרן מטיסה יפה אך ההרגשה היא שכל הזמן היא  מושכת הרבה יותר ממה שנראה שצריך ,בזמן הנחיתה מרגישים שיש הרבה מתח , משיכות מאד חזקות  לא הייתי באזור אני מניח שהיה די פעיל , לפי התאריך  , קרוב לקרקע  היא  לא  משחררת כלל לפני הפלייר  על פניו  הרבה לחץ .

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי, זיהית את מה שאני זיהיתי, ואם תשרשר לאחור תראה שהתייחסתי בדיוק למתח הרב הניכר בטיסתה. לדעתי קרנה חייבת כמה שעות סטלבט במבוא חמה כדי להרגע ולהגיע לכך שתתחיל להשתעשע ולנחות עם חיוך, כי במצב מתוח כזה, א. אין הנאה ב. זה פשוט מסוכן, כי עושים שטויות.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
נתי, זיהית את מה שאני זיהיתי, ואם תשרשר לאחור תראה שהתייחסתי בדיוק למתח הרב הניכר בטיסתה. לדעתי קרנה חייבת כמה שעות סטלבט במבוא חמה כדי להרגע ולהגיע לכך שתתחיל להשתעשע ולנחות עם חיוך, כי במצב מתוח כזה, א. אין הנאה ב. זה פשוט מסוכן, כי עושים שטויות.

קראתי את השירשור הזה מאוחר יותר  , על פניו מאחר ולא ביקרתי כאן הרבה זמן נראה לי שכל שבוע מישהו שובר משהו 
וזה לא נראה טוב .

בסירטונים האחרונים ראיתי המראות של צדרבוים ושל אלכסנדר בסרט האחרון שחוץ מזה שיש הרבה מה להעיר עליהם לא ברור אם אנשים בכלל זוכרים שקיימות מגבלות , המראות ברוח מעבר למגבלות , המראות גרועות  עם משלח לא מנוסה ומהאזור הגבוה הן מתכון בטוח לתאונה הבאה .

מאחר וכל שבוע יש כזו , אז די ברור שיש כאן כשל עמוק .
במקרה  הזה  שקראתי את הניתוח שלו מאוחר יותר אז יש מספר גורמים מאחר ואני לא מכיר ולא ראיתי בשטח , אני לא יודע מה היה הגורם המשפיע אך כל גורם בפני עצמו חייב  טיפול בנפרד :

לא  טסתי הרבה זמן ,מחייב אימוני המראה ונחיתה חוזרים בחוף .
ריתמה חדשה מחייבת אמונים והסתגלות בהמראות  בחוף מחצי מדרון אפילו , לא  מכל גובה המדרון כי צריך  להפנים את השיחוש בציוד החדש .
ציוד לא מתאים צריך לבדוק בחוף ,  רשימה שלמה של בדיקות שצריכות להיעשות הרבה לפני המראת גובה  ,לא פוסל דבר ממה שנכתב רק שכל הבדיקות הללו צריכות היו להיעשות במקום אחר , ברור שציוד חדש שונה שלא מרגישים נוח איתו יגרום ללחץ ,
מספר גורמים מצטברים יגרמו ללחץ כפול ומכופל, ואם קשה לנשום עקב ריתמה לא מתאימה אז ברור שהתיפקוד לא יהיה משובח במיוחד לא בתבור בעונת המעבר  ביום תרמלי  .

אני זוכר אפילו הרצאה בערב מבוא חמה  על תאונה קטלנית שנגרמה למישהו שחזר  לטוס לאחר שעזב  לאחר הפסקה ארוכה  ,  אני לא  ממש זוכר את שמו ומי הירצה והאם התאונה ההיא קרתה בשרונה רגע בעצם מיקי המרצה לא היית אתה ?