כתב נושא: תאונת מבוא חמה  (נקרא 2736 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תאונת מבוא חמה
« ב- : July 26, 2013, 05:37:27 pm »
אני ושמאול אוספים מידע
כרגע עיקר האינפורמציה סופקה ע"י נדב (הגזבר החדש) שהוא זה ששבר את היד.
הוא טוען שהוא עשה פלייר חזק והגלשן כצפוי עלה כמה מטרים והזדקר ומשם הוא נפל עם המשקולת חזרה לאמא אדמה כשאחת הידיים משמשת כבולם זעזועים.
תנאי מזג האוויר למי שלא היה בחוץ היום - בשעות 1300-1400 היו רוח חזקה למדי עם משבים טרמליים.
מזג אוויר לא נח לנחיתה בשל מפל רוח ואוויר לא רגוע אבל די ברור שפלייר חזק בנחיתה זה לא משהוא מומלץ ביום כזה.
בכל מקרה המידע ראשוני בלבד
לפי מה שהבנתי כרגע אין גם במקרה זה תיעוד מצולם.

שכחתי לציין ...הבחור עם שברים ביד ימין. יצטרך ניתוח ולפי המומחים פלטינות. יש הערכה(ראשונית) שיוכלו לשחזר את הנזק בצורה סבירה.
« עריכה אחרונה: July 26, 2013, 06:24:17 pm על ידי חגי »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: תאונת מבוא חמה
« Reply #1 ב- : July 27, 2013, 08:24:57 am »
תודה
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 27, 2013, 09:48:40 am »
אני לא רופא, אבל בכל זאת, למה שקוראים פלטינה אין קשר למתכת הזאת. בדר"כ זאת נירוסטה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : July 27, 2013, 10:53:54 am »
נדב עדכן שהניתוח עבר טוב. הצליחו לקבע הכל ולא צריך עוד אחד. מרגיש טוב, ישאר בבית החולים עד מחר כנראה.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: בעניין: תאונת מבוא חמה
« Reply #4 ב- : July 27, 2013, 03:46:44 pm »
אני לא רופא, אבל בכל זאת, למה שקוראים פלטינה אין קשר למתכת הזאת. בדר"כ זאת נירוסטה.

אפשר לשאול את עמית קדמי הוא אורטופד. לדעתי משתמשים גם בטיטניום כי הוא קל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : August 02, 2013, 03:24:55 pm »
עדכונים
נפגשתי (יחד עם שלום שטרח לאסוף אותי מתחנת הרכבת ) עם נדב היום בבית החולים תל השומר.

לגבי המצב הרפואי - נראה שפוריה שוב לא זוכה לקרדיט חיובי ונדב נאלץ לעבור ניתוח ארוך בתל השומר עקב זיהום ואבחון שגוי בפוריה לגבי פגיעה עצבית.

לגבי הארוע לצערי לא הספקנו להגיע לתאור הארוע עצמו בפרוטרוט אבל ברור שבוצע פלייר חזק לקראת נחיתה בתנאים של רוח 20 קמש ויותר. כתוצאה מכך נצבר גובה והגלשן הזדקר .

לנדב כמעט אפס נסיון- רק 3 טיסות אחרי הקורס שסיים לפני חודש וחצי בלבד.
מעולם לא התנסה ברוחות של 30 קמש כפי שהיו באותו יום ולא ידע שכשיש רוח לא מבצעים פלייר.

חניכים רבים מסיימים את הקורס כשהם נעולים בשבלונות התנהגות שתאימות לתנאים בהם התנסו וחוסר הניסיון והאוויראות שלהם גורם לכך שהם יפעילו את אותן שבלונות גם בתנאים אחרים בהם צריך לפעול אחרת.

ביקרתי בקצרה אצל ירון במהלך הדרכות גרירה בחוות רונית. לפי ירון הוא מוגבל להמראת חניכים עד רוח 20 קמש לפי רשיון המפעיל שקיבל.
אחרי הסמכה אנחנו מאפשרים לחדשים להמריא עד 32 קמש ולמעשה מאפשרים להם לטוס בתנאים שונים ממה שהתנסו עד היום. תוסיפו לזה את הפעילות הטרמלית , משבי הרוח ומפל הרוח בנחיתה במבוא חמה עליון וזה מתכון קלאסי לצרות אצל מי שאין לו ניסיון כלל בתנאים כאלו.

להשלמת הדוח אצטרך להמשיך את התחקיר עם נדב ולבדוק עוד כמה דברים עם ירון.
« עריכה אחרונה: August 02, 2013, 03:25:25 pm על ידי חגי »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 03, 2013, 09:30:15 pm »
סליחה שאני חמור קופץ בראש...
הערכתי (למרות שלא הייתי שם) היא שנדב פגש בטרמיקה חזקה שהרימה אותו לגובה, ולא ידע איך להשתלט על הגלשן (לנסות לצבור מהירות למרות הקירבה המפחידה לקרקע) והגיע למצב של הזדקרות בגובה.
מתוך היכרות עם השדה העליון בשעה בה התרחשה התאונה (בסביבות 13:00 - 14:00) וכמו שהזכיר חגי, השדה מאוד תרמלי בשעה הזו. מספיק לשחרר את האף בראונדאאוט (סוף הפיינל ותחילת ההתיישרות) בזמן שתרמיקה משתחררת בנתיב הגלשן (שבעצמו הוא טריגר לשחרור טרמיקה) והרי לך נסיקה לגובה ומצב שסביר שיסתיים בהזדקרות.
משתי סיבות חשוב לי עד מאוד להדגיש שזה מצב יותר סביר מהתיאור הרווח כרגע לגבי פלייר חזק:
1. הגוזלים למדו לא לעשות פלייר חזק ברוח חזקה. ירון הדגיש את זה לאורך הקורס שלנו, ואני מאמין שגם בקורס שהסתיים לא מזמן הוא חזר על כך שוב ושוב. בנוסף על כך, כל החניכים תורגלו בחוף טאיו (בת ים) בשלב זה או אחר, ושם הרוח מתחזקת בשעות הצהריים כך שאין צורך בפלייר חזק. אני זוכר מכה כואבת במיוחד בברך כשלמדתי עד כמה חשוב לתזמן את הפלייר ברוח חזקה. גם ב-20 קמש אין צורך לדחוף חזק. אז לחוסר הניסיון אני מייחס פה בעיקר את בעיית נתוח המקרה.
2. המצב שאני מתאר שכיח מאוד ועלול לקרות גם לגוזלים האחרים.
לרוע המזל בקורס שהסתיים קיימת בעיה של "אנחנו יודעים יותר טוב". ניסיונות להסביר עד כמה אנחנו עוסקים בספורט מסוכן נתקלים לרוב בקיר אטום. חוסר הבנה של מטאורולוגיה מעשית, כזו שנצברת עם ניסיון, לא מטריד אותם. קשה להסביר משהו שלא ניתן לראות (זרימת האויר) ועוד יותר קשה להסביר את זה למי שלא חושב שיש לזה השפעה עליו. לכן, אני מאמין שגם עכשיו רוב הגוזלים מייחסים את המקרה לחוסר הניסיון של נדב, ולא מבינים כלל עד כמה הם קרובים בעצמם למצב דומה. לחניכים שקוראים את הפוסט הזה יש לי חדשות: כולכם תתקלו במצב הזה מתישהו. זה רק עניין של זמן עד שטרמיקה תרים כל אחד מכם בשלבים האחרונים של נחיתה. כך מתנהג שדה תרמאלי. אז בבקשה תלמדו מהניסיון של אחרים ותתכוננו למצב הזה, הוא יגיע. החדשות הטובות הן שאפשר וצריך לצאת ממנו שלמים.

דבר נוסף: בסיום הקורס שלי קיבלנו הנחיה מירון לא לצאת לנחיתות למעלה לפני שנצבור קצת ניסיון. לא להאריך את הטיסות הראשונות שלנו מעבר ל- 20 - 25 דקות, עד שנצבור כושר טיסה ונתרגל לזמן אויר, וזאת כדי להשאיר לעצמנו כוחות (פיזיים ומנטאליים) לנחיתה. כולנו לקחנו את ההנחיות של הבוס ברצינות ואף ויתרנו על נחיתות למעלה בשלבים ראשונים, גם כשהגובה איפשר את זה, וזאת מתוך כבוד לידע שהבנו שעדיין לא צברנו. לא רצנו קדימה, הערכנו את שיקול הדעת של בוס והבנו שהחיים שלנו תלויים בלימוד הזה!
נראה שחברי הקורס האחרון מסרבים לשהות לאזהרות מעין אלו. אני יודע שאף אני חזרתי עליהן באוזניהם. חברים צעירים, אתם לוקחים סיכונים מיותרים. תענו לעצמכם ברצינות: לאן יש לכם למהר?? למה אתם לא משקיעים בלימוד של הכלי שעליו אתם עפים והאויר שבתוכו אתם טסים? רישיון דרגה 2 הוא רישיון מתלמד. משמעותו בעיני היא: אתה יודע איך להמריא ולנחות מבלי להרוג את עצמך. עכשיו צא ותתחיל ללמוד גלישה. נראה שאתם חושבים שאתם כבר גולשים מדופלמים. חבל. התאונה הזו לא הייתה מפתיעה :(
נדב, סליחה, אבל זו המציאות.
אני יודע שאתה אחלה גבר, ומשיחות איתך אני יודע שיש לך אחלה ראש על הכתפיים, ועדיין, מה שאתה לא יודע יכול ל...
ולשאר הגוזלים אני רוצה לומר, גם אתם לא יודעים מספיק. אז תנו כבוד לספורט.

סליחה על החפירה, אני רוצה שכולם ימשיכו לטוס בבטחה.
ואסיים בדברי הטייס הראשי בהרצאתו על בטיחות באחד מערבי מ"ח:
"המטרה הראשונה שכל גולש רוצה להשיג כשהוא יוצא ליום גלישה, היא לחזור הבייתה בשלום. כל שאר המטרות באות אחריה".
המראות בטוחות ונחיתות רכות,
יוסי.
« עריכה אחרונה: August 03, 2013, 09:36:37 pm על ידי joessepe »

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 03, 2013, 10:02:51 pm »
גם אני רשמתי כמה מילים על "תזהרו "
אף אחד לא הגיב ,לפעמים אתה מצפה שיחזקו את ידך ...
בכל מקרה ,אנשים ימשיכו לקרוא ,לדפדף ולשכוח

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 03, 2013, 10:05:07 pm »
יפה כתבת יוס (חוץ מלשהות לאזהרות (צ"ל לשעות לאזהרות).

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 03, 2013, 10:06:19 pm »
היזהרו ולא תיזהרו...

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 03, 2013, 10:08:14 pm »
ועוד עיניין
גולש שמגיע לנחיתה ,חייב לדעת כיוון הרוח ,אחד העזרים הטובים הוא כאשר ,גולש נחת ומניח את הגלשן עם הגב לרוח,כמובן גם בטיחותי לכלי ,אבל בעיקר יעזור לנוחת הפוטנציאלי
אני קולט המון חברה שזה לא מעניין אותם
אנא קחו בחשבון