כתב נושא: היום בתבור - על טעויות שניתן לתקן וכאלו שעולות ביוקר  (נקרא 2664 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ראשית כולם יצאו בזול.
מי שזוכר שאבדתי את הטיפ בליגה האחרונה ושהוא נמצא ע"י גשוי אז הסאגה המשיכה היום עם טוויסט בעלילה.
אילן ורון הפעילו עלי לחץ מתון לבא לטוס לרגל חזרתו הקרובה של רון לארהב ואני נעניתי . הבעייה- עדיין לא הבאתי את הטיפ ששוכב אצל גשוי. אילן הציע שיש לו טיפ מתאים ויהיה בסדר(נו- זה כבר סימן שלא).במקם לבזבז 10 דקות בבקר על עיקוף קטנטן דרך גשוי המשכתי לעפולה שם נפגשנו.
הצמדנו את הטיפים(1 שלי אחד של אילן) ומיד ראינו שיש פער של כ 2 סמ. בלי לחשוב הרבה ובלי באמת להיות רציניים בעניין אילן אץ רץ לשטיפת רכב הצמודה למתחם ומצא איזו משורית וניסר את הטיפ. המתוחכמים שבינכם כבר מבינים את ההפתעה שעומדת להגיע בתבור. אגב ניסר יותר מדי...לפחות 0.6-0.7 סמ קטן יותר מהטיפ השני.
בתבור בנהל הרגיל- מרכיב גלשן מכניס שחיפים , מגיע לטיפים מכניס את הטיפ ומותח....רגע מה זה? המפרש בכלל לא צמוד לטיפ! מנסה צד שני- אותו שיט. מהר מאד הבנו שהטיפ המקורי נוסר לגודל של הטיפ "יהיה בסדר". עכשיו מה ? אי אפשר להגיד לגשוי ללכת לחפש לי את הצ'ופציק שחסר- צריך להזמין טיפ חדש. אגב המידה היא 85 סמ.

בעמדה רוח עם רכיב דרומי חזקה למצנחים אבל לנו אין בעיה. יצא אסי למבחן דרגה 3 ועבר . מזלט.
יצא אנדרו, יצא רון ואילן בהמראה מזעזעת שבקרוב אוריד מהמצלמה. נמרוד ממתין למרינה ומבין שעדיף לעשות פוש.
יוצא ומתיישב מעל העמדה מחכה להופעה.
מרינה כידוע לא חזקה במראות ובטח לא ברוח חזקה יחסית. טעות שלי ללא ספק שלא ניסיתי אפילו לעצור אותה.
היו בהחלט אתנחתות ברוח ובאחת מהם כשאני צמוד לגלשן שלה ממש על שפת המדרון ציינתי שיש לה חלון. המצלמה לצערי לא הייתה בסטנד ביי ופספסתי את הצילום החשוב של היום.
מה שקרה היה לפי מיטב זכרוני(כי הכל קורה מהר מהר מהר ) זה שמיד בתחילת ההמראהבצעד הראשון קדימה שוחרר האף לחופשי. כל המשולש רץ קדימה כשמרינה בכלל לא בשליטה עליו. האף פוגש את הרוח העולה בתלילות מהמדרון ומתייצב על 45 אף מעלה לעבר השמיים נטולי הענן. מרינה נשאבת אחרי הגלשן כשמיד הגלשן נכנס לחידוד של מעל 60 מעלות שמאלה ותוך 3 -4 שניות היא כבר ב 90 מעלות פניה שמאלה לתוך הסלעים והשיחים.
פגיעת ריסוק שאת רב האנשים היתה מוציאה רע עד רע מאד ואפילו טראגי. הגברת יצאה עם שפשופים בברכיים מכות יבשות פה ושם ובעיקר התלוננה על הגלשן שנשבר באופן די מכוער בשתי הכנפיים כולל קריעת מפרש ובטח גם עיקום שחיפים.
אבל תכלס יצאה בזול. בזול מאד.
ציינתי בפניה שאני מקווה שלא תטוס זמן רב וכדאי שתוריד את מגבלת ההמראה שלה למקסימום 20 קמש.
עדיין אני לא שלם עם העניין ואולי אני מפספס פה פעולה יותר מהותית שצריך לעשות.
« עריכה אחרונה: July 26, 2013, 04:55:14 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
מצורפת ההמראה של רון.
רון וינר קינן המראה תבור 260713
צילמתי גם את אילן ממריא וניסיון קצר של מרינה.
אחרי שצפיתי בניסיון הקצר של מרינה עשיתי לו מחיקה. התכנה מחקה את ההמראה הרעה של אילן.
אילן המריא בלי לייצב את הגלשן. נראה שהיה לו קצת קשה להחזיק את האף אז הוא אמר לעצמו נרים תמשלולש ונרוץ.
מיד על הרגע הראשון כנף שמאל החלה לעלות וכל הריצה הוא היה בתיקון מלא ימינה. בסוף ניתק כשהוא ממריא לכיוון מערב ולא לתוך הרוח וכשכנף ימין חולפת כולה חצי מטר עד 70 סמ מעל האדמה.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
יום לא משהו לענף שלנו...
יובל ענבר

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יש עדכונים לגבי התאונה במבוא ?

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לטעמי זה היה יום גרוע לטוס ולא משנה על מה...
המצנחים לא יצאו מהרכבים (גם אלא המהירים),
בארוחת ברנצ׳ בנין היו משבים לפחות של 40 קמש
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
משרשורי הוואטסאפ:
שבר פתוח ביד, קובע בפוריה ופונה לתל השומר.
יובל ענבר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
חגי חבל על המאמץ !!

מרינה לא הקשיבה מעולם לאיש כולל טיסה ברברס על מצנח ונפילה מאחורי בית מלון בנתניה כאשר אמרו שהרוח חזקה מידי בשבילה.

אין ספק שהיא מרוקנת את שק המזל לענף כולו.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מחשבות נוגות, מחשבות כופרות.
« Reply #7 ב- : July 27, 2013, 02:33:05 am »
יום קשה עבר על כוחותינו...

מי היה מאמין שהנאחס הגדול שהיה לי בשלישי בבוקר (עם האישה במיון ואח"כ... - אבל נגמר בשלום לגמרי!) חסך ממני את היום המזעזע הזה כי נאלצתי להשלים אתמול בעבודה על חשבון הטיסה השבועית.

אולם, ולגמרי ברצינות, בשקיפות, כי לכך כבר אין לי הסבר - גם אילן, חגי? דברים כאלה? איך כמעט נפלו גיבורים? ואם זה קורה להם אז גם מתי זה יקרה לי? אני פסימי, והלך לי החשק להמשיך ....טפו טפו טפו

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי, קשה לי להבין מה יש לטיפ לחפש מחוץ לאריזת הגלשן ולמה אתה מרשה לו לתור את הארץ לבדו? הוא לא אוהב את זה ועוד יותר הוא שונא להפרד מאחיו התאום. אז בטח שהוא יתנקם בך בכל הזדמנות, אם תמשיך להתעלל בו.
לגבי מרינה: ההמראות שלה מזעזעות אותי פחות משיחות שניסיתי לנהל איתה אחריהן. רמת קשב = 0 וגיבוב של שטויות שהמאזין צריך לגייס את מיטב הריכוז שלו כדי לחבר בין המשפטים היוצאים מפיה. התחושה של המאזין היא שהבחורה כבר לא איתנו, ולא מפנימה או לומדת משהו מהטעות, כי בהמראה הבאה, היא שוב תדשדש בצעדים קטנים ולא תדע לשלוט בגלשן. מה שמציל אותה תמיד, הוא משקלה המזערי הגורם לגלשן לטוס בעומסי כנף סמליים, ולה לחטוף מכות "קלות" בלבד. אם היא תעשה את הטעות, ותתקן את הגלשן, היא בסופו של דבר באמת לא תהיה איתנו. אין לי כח לניחומי אבלים ואשקלון (מקום מגוריה) רחוקה. אני מקווה שמרינה תקרא את השורות הללו ולא אכפת לי שתיעלב. עדיף נעלבת וחיה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין מרינה כאמור אני חושב להתייעץ עם עוד כמה חברים.
כרגע נראה לי שלאור ההסטוריה העגומה וההתרשמות האחידה של רבים בעניין חוסר הנכונות או היכולת שלה לתחקר את טעויותיה לבד , יהיה זה נכון להשעות את רשיון הדרגה שלה ולהחזיר אותה לביהס לאמוני המראה.
מי שחושב שהיא לא תחזור מחר לטוס טועה- כבר אתמול היא ציינה שיש לה גלשן נוסף.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יפה שעשיתם עליהום על מריה, אבל מה עם השאר שטסו אתמול?
 אני חושב שאתמול אף אחד לא היה צריך להמריא מהתבור, אמרנו את זה בעמדה ומסתבר שלא טעינו.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
טעיתם.
 אני לא התימרתי מעולם לקבע מתי מתאים למצנחים לטוס ומתי לא (למרות שעשיתי את הקורס בעוונותי).

התנאים היו אתמול כמעט אידאליים להמראה.
מרינה לא יודעת לשלוט בגלשן ברוח חזקה אם בגלל טכניקה שגוייה ואם בגלל משקלה וכוחה הפיזי הנמוכים.
אילן המריא לא טוב בגלל זלזול . לא לקח בחשבון שהרוח לא על האף ולא החזיק אפילו 2 שניות את הגלשן מיוצב לפני שהתחיל לרוץ.
בסרט שצרפתי של ההמראה של רון אפשר להיווכח כמה קל היה להמריא אתמול.
« עריכה אחרונה: July 27, 2013, 08:52:43 am על ידי חגי »

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי, מרינה כבר קורקעה בעבר ואולצה לעבור שיעורי המראה מחדש ע"י טייס ראשי.. לא עזר!
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
עמיתי
פיספסתי אותך בתבור ?
איך לא ראיתי אותך
אמרו לי בשרון שאתה בחו"ל

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין מרינה כאמור אני חושב להתייעץ עם עוד כמה חברים.
כרגע נראה לי שלאור ההסטוריה העגומה וההתרשמות האחידה של רבים בעניין חוסר הנכונות או היכולת שלה לתחקר את טעויותיה לבד , יהיה זה נכון להשעות את רשיון הדרגה שלה ולהחזיר אותה לביהס לאמוני המראה.
מי שחושב שהיא לא תחזור מחר לטוס טועה- כבר אתמול היא ציינה שיש לה גלשן נוסף.
בדיוק עברתי על הסע"מ התקף שעמיר העביר לשמואל לסריקה :

"במקרים הבאים רשאי טיס ראשי להוריד דואה בדרגה: הפרה חמורה של תקנות האגודה. הפגנת רמה ירודה של ביצועי דואה הגובלות בסיכון בטיחותי. הפסקה מתמשכת בפעילויות דאייה ."

ובנימה פחות רצינית ,עוד סעיף חשוב הנוגע לטיסות מרחק :

"על הגולש לדאוג לדרך האסוף שלו,לשם כך מומלץ לשאת אסימונים,כסף ,תעודות ,וכיסויי הגלשן " :)
« עריכה אחרונה: July 30, 2013, 04:51:24 pm על ידי gider »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
מי שיתפס מעכשיו בלי אסימון יקוקרקע עד שיפול לו האסימון!

(וואוו, אני נשמע כמו מיקי....;-)    )
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני מניח שרב הגולשים מתחת גיל 30 לא ראו בחיים אסימון של בזק
לאחרונה גיליתי חברה בשנות ה 20 לחייהם שלא שמעו מעולם על אורי זהר.
פטיפון ראיתם פעם? (חוץ מבסרט), או רדיוטייפ לרכב?

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
אני מניח שאותם חבר'ה גם לא מבינים את הקשר שבין קלטת לעפרון.
אני בשנות ה-20 לחיי ויש לי רדיו-טייפ ברכב.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
קסטה. קלטת זה כבר מה שהיו מכניסים לוידאו (שגם זה כבר מזמן פאסה)

במחסן שוכב כבר 10 שנים (או יותר) רדיו טייפ חדש שקניתי כמו אידיוט בדיוטי פרי ומעולם לא התקנתי.
« עריכה אחרונה: July 30, 2013, 11:37:26 pm על ידי חגי »