כתב נושא: המ-רעה  (נקרא 1997 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
המ-רעה
« ב- : April 06, 2013, 07:53:02 pm »
15 גלשנים אופטימים בעמדה רק ארבעה טסו ועוד שניים(אני ומיקי) שצללו ישר לשדה הצפוני
אחרי המון זמן המתנה מיותר החלטנו להמריא ובדיוק אז הצפונית נכנסה לתמונה והראתה שאפילו חלונות לא יגיעו היום
אדריאן מפנה לי שאולי אזכה באיזה חלון ,ממתין בסבלנות כחצי שעה ואז שמעתי ברקע "הנה הרוח בכיוון" אפילו לא עניין אותי להסתכל ולראות שאכן יש כיוון טוב ואני בשילוב של פזיזות, יאוש מטיסות קודמות ו-over בטחון עצמי ' מחליט לצאת בכל זאת לכמעט התרסקות בהמראה היום ,
יצאתי בנס והרווחתי שיעור בכמעט שבהחלט לימד אותי לקח

עודד הביא טיסה למגידו
גרט טס לשרונה , טבריה , חזר לתבור והמשיך לבית השיטה
לירן הגיע עד תמרה והילד למרגלות גבעת המורה

ההמרעה
Produce_24
« עריכה אחרונה: April 06, 2013, 08:04:32 pm על ידי אודי טייב »

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: המ-רעה
« Reply #1 ב- : April 06, 2013, 08:04:28 pm »
אודי החסרת לי פעימה..
 :o

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : April 06, 2013, 09:06:45 pm »
אני כבר לא בגיל לדברים האלו..
כמה שניות לפני השיגור עמדתי רתום בצד , מחכה לשנייה שאודג' ישים בטעות את הגלשן על הכתפיים כדי לצעוק לו " תוריד אותו יא מצ'וגע ! "
סיבוב ראש קליל לשמאל , וכשהמבט חוזר אני קולט את הדפוק (להלן אודג') כבר בצעד השני .
באוטומט אני מתחיל לצעוק ומיד מבטל את הצעקה כי זה כבר מאוחר מדי .. ופשוט מחזיר את המבט מאחורי גלשן שהסתיר את הטירוף ובמקום לנסות לראות את ההמשך מתפלל !

לכל החדשים/חלודים/וותיקים/וגולשים למיניהם :

זאת תזכורת חשובה ובאמת חקוקה בהרבה דם !!!!

בצפוניות בתבור לא ממריאים !!!

עם כל הניסיון והכישרון בעולם , נקודת הפתיחה ברוח עם רכיב צפוני היא מסוכנת ומיותרת ! ! !

הלוואי שהמקרה הזה יגרום לאחרים להפנים לפחד , ולא לחזור על הטעות הזאת גם כשהדודה בוערת בכנפיים .

אודג' , תודה על השיתוף .. עוד פעם אחת אתה מפחיד אותי ככה אני שובר לך כמה עצמות (עוד לא ראית אותי עצבני)  winkwink
« עריכה אחרונה: April 06, 2013, 09:09:32 pm על ידי gider »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : April 06, 2013, 09:23:22 pm »
מזל שאתה איתנו לספר ותודה על השיתוף יא אודג׳.
תגיד, היה שם שפשוף של הגוף או הגלשן בעצים?
יובל ענבר

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 06, 2013, 09:26:30 pm »
וואי וואי וואי.

אתה יודע שיש דרכים יותר בטוחות לגזום את העצים מתחת לעמדה, נכון ?

(-:

מבלי להאשים את מי שראה ש"הרוח בכיוון",
אני לא סומך על אף אחד חוץ ממני לפני המראה !!!

אודג', ברוך הבא למועדון חוטבי העצים בעזרת גלשן אוויר (אנחנו מועדון אקסקלוסיבי...)

;D ;D ;D

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 06, 2013, 09:59:21 pm »
עודד,

מציע שתמליץ לחברים שלך להמריא יותר מוקדם ולא לחכות לכניסת הרכיב הצפוני.

לנו אמנם יותר נוח שאתם לא ממריאים, אך בכל זאת נוכחת היום שאפשר להסתדר איתנו בטרמיקות. (הסתובבנו יחד בטרמיקה האחרונה ב-1,300 עד ליציאה)

גונן

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : April 06, 2013, 10:07:10 pm »
כשיש 22 מצנחים מול העמדה ,בגובה העמדה.. אני אישית מעדיף לחכות גם במחיר של לא לטוס
..אולי יום אחד ארגיש מספיק בשליטה וחשק לקפוץ לכזאת דייסה

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 06, 2013, 10:20:19 pm »
צודק, אבל אני מבין אותם.
הם ראו אותי נאבק 100 מטר מתחת לעמדה, ורק שראו אותי מתחיל לטפס ביחד עם כל המרחפים, הם התחילו להתארגן.

אתה הבחור עם המצנח האדום שבתמונה, נכון ?

אני מאוד נהנה לטרמל ביחד, אבל כשהתנאים חלשים, וכולם באותו מיקום זה מלחיץ כי התמונה האווירית מאוד עמוסה.
בגובה שטרמלנו ביחד, זה פיס אוף קייק ומאוד מהנה. אתגרת אותי עם סיבובים מאוד הדוקים לכנף שטסה מיני' 40 קמש...

ההימור היום הצליח, אבל מחר אני אנחת בשדה הרשמי אחרי 10 דק'. זה כל היופי בספורט הזה !!!
ותראה מה יצא לי מכמעט ולנחות למטה : (משום מה, המכשיר לא הקליט את הגובה הנכון בטרמול מזרחית למנחת מגידו - מוזר)

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=2873

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 06, 2013, 10:34:30 pm »
המצנח בתמונה זה אלקס. גונן כחול.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 06, 2013, 10:39:17 pm »
אני עם מצנח תכלת, מצרף תמונה

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 06, 2013, 11:40:08 pm »
נכון שהצפוניות בתבור מסוכנות ולא מומלץ להמריא למי שלא מרגיש 100% עם עצמו (ולפעמים גם זה לא מספיק). קיבלתי היום הערה ממישהו שהתאכזב מכך שבכל זאת המראתי. אז אני חש שעלי להסביר:
א. הרוח היום לא הייתה חזקה וירדה לפעמים ל - 0
ב. הרכיב היה גבולי בכיוונו ולפעמים אפילו הסתובב למערבי.
ג. אני ניצלתי חלון שבו הרוח הייתה ממש באף ולמרות המראה לא מושלמת יצאתי כמעט ללא שקיעה.
ד. התזמון והטכניקה הם הערובה להמראה מוצלחת. אודי המריא בטכניקה טובה ובתזמון גרוע. אני המראתי בטכניקה לא מי יודע מה אבל התזמון היה טוב.
ה. פעם אמר לי יאיר שחר ז"ל שהיה גולש אולי ללא דוגמה מבחינת הרמה שלו בישראל: "מה שנראה לכם מסוכן, בשבילי זה רגיל"... זה היה אחרי שבכרמליה הוא יצא מערבה מתוך ואדי בגובה שנראה לי פשוט התאבדות.
ו. האלמנט המסוכן היחיד אולי שהיה היום בהמראה שלי, הוא דוגמה לא טובה לאחרים שעלולים להתפתות להמריא בתנאים שהם לא הרמה שלהם. זה לא קרה היום, וטוב שכך.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 07, 2013, 02:54:55 pm »
מיקי שיש רוח צפונית ולעיתים היא נרגעת ל-0, זו יכולה להיות גם זמן סינק / ווקום בין הסייקלים וגם עם טכניקה נכונה ו0 טעויות בהמראה האויר פשוט לא ייקח אותך וזה מתכון לטעות
אתמול משום מה בגלל הפזיזות ואובר ביטחון , אפילו לא חשבתי על כך שה 0 רוח בצפוניות בעייתית ובכל זאת יצאתי , הייתי אמור לקפל כמו כולם

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 07, 2013, 07:49:27 pm »
מיקי שיש רוח צפונית ולעיתים היא נרגעת ל-0, זו יכולה להיות גם זמן סינק / ווקום בין הסייקלים וגם עם טכניקה נכונה ו0 טעויות בהמראה האויר פשוט לא ייקח אותך וזה מתכון לטעות
אתמול משום מה בגלל הפזיזות ואובר ביטחון , אפילו לא חשבתי על כך שה 0 רוח בצפוניות בעייתית ובכל זאת יצאתי , הייתי אמור לקפל כמו כולם
אני לא טסתי ו לא קיפלתי... והייתי העמדה  ;D..... אז לא כמו כולם .
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : April 07, 2013, 08:38:59 pm »
למה הסרט בפורמט מוארך כזה?

אני מציע לך לחשוב אם מעבר להודעה של מישהוא שיש רוח בכיוון , עשית איזושהיא הערכת מצב עצמאית והאם היה פה בכלל תהליך קבלת החלטה להמראה או....שאולי פשוט "עצמת" עיניים וקווית לטוב.
לעיתים בגלל שאנשים חמים לטוס ומישהוא אחר המריא לפניהם(ראו מקרה אילן סאלם במכתש רמון) זה לא מכבודם לא להמריא.
זה (כמו במקרה של אילן )יכול להסתיים רע מאד .
יש שלב בהתפתחות של גולשים שהם כבר משוכנעים שהם יסתדרו בהמראה והם שוכחים שמעבר למגבלות ההמראה הם מחזיקים משקולת ביד ואם היא לא תגיע למהירות של 23-25 קמש המשקולת תשאר די משקולת.
אי אפשר לכופף את האווירודינמיקה ובמיוחד חשוב לזכור שככל שהגלשן מתקדם יותר הוא פחות סלחני לטעויות.
בנחיתה של גשוי רואים מה קורה כשהגלשן מזדקר קלות , למזלו הוא לא חטף מפל רוח חזק יותר אבל בגלשן מתחילים זה היה נגמר בצורה הרבה פחות דרמטית.
« עריכה אחרונה: April 07, 2013, 08:39:40 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 07, 2013, 09:25:04 pm »
אודי, באופן כללי אתה צודק, בעיקר כששמים על כף המאזניים את הסיכויים מול הסיכונים. יש בספורט הזה מספיק סיכונים גם בלי למתוח את הקצה. לגבי הניתוח שלך: רוטור משמעותי לא נוצר ברוח חלשה. אני, כשהלכתי לעמדת ההמראה החלטתי שלא אמריא ללא משב קטן באף, והמשב הזה בא די מהר והיה די ארוך. גם הסרט העליון הראה רוח מערבית לחלוטין. כנראה שזה היה המשב המתאים האחרון לאותו היום. כשהחזקתי את הגלשן כל הכתפיים, הרגשתי את המשב באזניים והגלשן ישב שם כמו שצריך, עם תחושה רגילה של טרם המראה (בניגוד לתחושה ב-0 רוח או ברוח גבית, שאז מרגישים אותו יותר כבד וכל מה שהוא משדר לכתפיים הוא: "דיר בלאק, אל תמריא"...) התחושה הזאת מתחדדת עם השנים ומומלץ מאוד לשים לב אליה. אתה צריך לשאול את עצמך, עד כמה היית רגיש וערני לתחושות שאני מדבר עליהן. יש משמעות גדולה מאוד לאיכות תנוחת הגלשן על הכתפיים בטרם המראה.