כתב נושא: תאונת גרירה טרגית בארהב  (נקרא 1032 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תאונת גרירה טרגית בארהב
« ב- : February 08, 2013, 10:41:14 am »
http://www.davisstraub.com/OZ/1360280878

מהתאור מדובר בגולש מנוסה(הבחור מצמד הנחמדים ששי הכניס את הסרטון שלהם בטנדם) על גלשן ישן למדי - מואיס אקסטרלייט מאמצע שנות ה 90.
מזג אוויר היה רגוע יחסית עם אוויר יבש של חורף ושמיים בהירים. למרות זאת היו טרמיקות צרות וחזקות מדי פעם.
הדרגונפליי שגרר נכנס לטרמיקה חזקה בגובה של 15 מטר לערך ובגלל חבל גרירה של כ 80 מטר גם הגולש נכנס לטרמיקה הזאת כעבור שניות ספורות. בשל העילוי הפתאומי ועליית המתח בחבל הגרירה נקרע הפיוז (וויק- לינק) ואף הגלשן עלה בחדות.
מיד לאחר מכן התרחשה ת'אמבל קדימה . הגלשן פגע בקרקע כשהספיד בר פוגע ראשון.
בשל הגובה הנמוך לא היה זמן לפתח מצנח חרום. הגולש נפטר בדרך לבית החולים.

להערכתי הת'אמבל קדימה קרה בצורה דומה מאד להתהפכות של שי עקב הזדקרות חדה עם מצב אף גבוה מאד.
« עריכה אחרונה: February 08, 2013, 06:39:39 pm על ידי חגי »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תאונת גרירה טרגית בארהב
« Reply #1 ב- : February 08, 2013, 09:58:22 pm »
נורא.
כל עניין הגרירה מפחיד אותי מאד, סיימתי קורס גרירה אצל ירון לפני ארבע וחצי שנים ומאז לא נגררתי.
היתרונות ברורים אבל ישנה תוספת סיכון משמעותית כאשר בהמראה מעורבים עוד גורמים עליהם אין לגולש שליטה (גם כך ההמראה שלנו בעלת פוטנציאל בטיחותי לא מבוטל).
עוד במהלך הקורס כמעט ואיבדנו את ברגר בגלל lockout כשכל מנגנוני הבטיחות לא עבדו, הוא ניצל בסוף בגלל כשל נוסף (של כבל הגרירה) שגם הוא לא אמור להתרחש.
אני בנתיים ממריא עם הרגליים, אולי כאשר תהיה בארץ גרירה מסחרית עם נסיון רב (קטנוע לא נחשב) אחשוב על זה שנית.
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : February 09, 2013, 02:05:04 pm »
יובל - גם אני מייחס להמראה בגרירה חשדנות יתר ולמזלי אילן סאלם התעקש לגרור אותי לגרירות ובזכות זה עשיתי את טיסת השיא משדרות.
ת'כלס זה נכון שיש גורם נוסף (הנהג) המעורב ואולי אפילו החבל עצמו הוא עוד גורם.
הגרירות שנלמדו ונערכו בתקופתי היו כמעט אך ורק גרירת חבל פרוש שתמיד היה באורך של לפחות 400 מטר ומעלה! זה אמנם פרוצדורה כל גרירה לאסוף אותו ולפרוש מחדש (כשקיצור הדרך היה פשוט לגרור אותו על הקרקע חזרה מה שלא הוסיף לאורך חייו).
חבל באורך 400 מטר מהזן המתאים נותן לך המון גמישות והמון שיכוך בתהליך ההמראה. הגמישות והשיכוך מאפשרים כיסוי טוב לטעויות נהג מסויימות ובסופו של דבר בכל ההמראות שעשינו לא היו תאונות למעט פעם אחת שאילן שכח להיקשר לגלשן. לדעתי סוג גרירה זה הוא הבטוח ביותר וכשהוא נעשה בתנאים טובים של רוח אף קלה של 5-15 קמש אז בכלל זה פיס אוף קייק.
בקיצור , כל דבר שלא מכירים מספיק טוב יוצר חשש אבל בסופו של דבר הכרת הנושא באופן מקצועי והקפדה על מגבלות המראה וכשירות נהג יכולה לאפשר המראות קלות ובטוחות מאד.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #3 ב- : February 11, 2013, 05:20:16 pm »
אפי צוקרל