כתב נושא: סרט הדרכה ב-5 חלקים YOU TUBE  (נקרא 759 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בעניין: סרט הדרכה ב-5 חלקים YOU TUBE
« Reply #40 ב- : January 02, 2013, 08:30:55 am »
צחי ההבדל בינך לבין הטייפ של האנשים שאני מדבר עליהם, הוא שמים וארץ.

וככל שמקצינים את ההתנגדות אני מקצין את הקונספט כדי לנער ולהגיד "הלו, אתם מדברים על בטיחות אבל נמנעים מללמוד איך בולמים בלימת חירום כי זה עושה לכם בחילה וגומר את הברקסים".

זה נכון שאת רוב התגובות שלי אני כותב על סף התקף לב, אבל לא כי יורדים עליי - אף אחד לא יכול לקחת לי את מה שאני יודע לעשות ולהעליב אותי.. אני באטרף כי הרוב לא מבינים כמה הגישה שגויה וכמה היא מסוכנת.

מה, מתי יהיה זה בסדר להשתמש בדוגמאות שכולם זוכרים ורוטטים מעצב כשחושבים על הבנאדם שבמותו ציווה על כולנו לפתוח את העיניים, כל אחד בכיוון שלו?
אני זוכר את התסכול שלי כשצפיתי בוידאו, כואב איתו ופוחד איתו עד הרצפה, ואני לא יכול להגיד שהייתי קרוב אליו כמו הרבה אחרים פה, אבל קרוב מספיק בשביל לקבל כדור של עצב בגרון מדי פעם.

אז מה, לא למדנו כלום?
אני יודע שאני צריך לעבוד על ריסון עצמי וניהול סיכונים, ואת המכונה אני ממשיך ללמוד כי אין סוף.
יש פה חבר'ה שבניהול סיכונים לא רואים אותי ממטר והלוואי עליי להיות ככה, אבל הם צריכים ללמוד לתפעל את המכונה ברמה בסיסית ולשאוף לשלמות ולא לבינוניות.
כל אחד צריך לחשוב מה חסר לו כדי להיות בטיחותי ולעבוד על זה!
ולא להתנגד!
ואם צריך לנער, אנער.
אם צריך להעליב, אעליב.
העיקר שיעבור המסר וכולנו נבין שבטיחות מורכבת מניהול סיכונים ומיכולות טיסה, כי אין פה ABS.
אז יאללה, תובלה, אקרו או חד אופן - תבינו את המסר ותפסיקו להתנגד לבלימות חירום. בבקשה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #41 ב- : January 02, 2013, 11:37:58 am »
אוקי ..... אבל .....

קבל טיפ מאחד שמדי פעם נותן פה איזה עצה אחת או שתיים:

הכל תלוי מה הכוונה שלך, אם הכוונה שלך להגיד וזהו אז סבבה, אבל אם הכוונה שלך באמת להעלות את רמת הבטיחות של אותם אנשים שאתה מדבר עליהם אז צריך להיות לך מאוד איכפת אם הם יעלבו כי מי שנעלב לא מקשיב. ואם הוא לא מקשיב אז אתה אומר לצורך האמירה.
ותאמין לי גם אם אתה כותב הכי עדין (אבל ישיר) ורק רוצה בטובתו של אותו אדם, אנשים נכנסים למגננה שאומרים להם שהם טועים ונוטים להעלב ביתר קלות אפילו כאלה שכאילו לא איכפת להם. תזכר רק שנה שנתיים אחורה כמה אתה נפגעת ממני על דברים שהיום אתה מסכים איתי, עכשיו תאר לך כמה היית נפגע אם הייתי מוסיף לך גם שמות תואר בהערות האלו. לא היית מדבר איתי היום. אז אם באמת חשוב לך שאותם אנשים יסכימו איתך עוד שנה שנתיים (כמה שיקח) צריך להיות לך חשוב שלא יעלבו.

אני יגיד לך איך זה נראה מהצד, לקחת אספקט אחד מכל המכלול שנקרא בטיחות כי הוא נוח לך וזה מה שאתה אוהב לעשות גם ככה ועשית אותו לחשוב ביותר שלא להגיד היחיד. יש עוד אספקטים לבטיחות, תראה כמה קשה לך לקבל הערות באספקטים שאתה יותר חלש בהם ואולי תבין כמה רגישות צריך בשביל להעביר את הנקודות שאתה חזק בהן.

באמת שאני לא מתווכח איתך אלא מנסה לעזור לך לעזור לעמך להעביר את הנקודות שלך טוב יותר ובכך לעזור לעוד כמה.
« עריכה אחרונה: January 02, 2013, 11:38:48 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #42 ב- : January 02, 2013, 01:33:49 pm »
עכשיו אם אתה רוצה להתייחס לארוע של יורם ז"ל, ברור שאפשר אבל בעדינות, א' המשפחה מדי פעם נכנסת הנה ב' הוא היה מאוד קרוב לחלקנו.

לפי מה שאתה כותב אני מבין שאתה לא ממש יודע שמכל הארוע שהיה ליורם הדבר היחיד שהוא כן היה מתורגל בו זה ספירלה. א' הוא עשה כמה ב' היה לו ארוע לפני כמה שנים (אני חושב שקדמי שם לינק לדיון) שהמצנח נכנס לספירלה/אוטורוטציה חזק מאוד אחרי קריסה אגרסיבית שהוא אפילו לא הספיק לשים לב לאיזה כיוון הסיבוב, ומהספירלה הזו יורם יצא בסדר גמור.

לעומת זאת לאספקטים הרבה יותר חמורים של התאונה אתה לא כלכך מתיחס או לפחות מגמד את החשיבות שלהם ביחס לספירלה למרות שאת הארוע היה אפשר לעצור 5 פעמים לפני הספירלה. אבל לך נוח ללכת לספירלה שבזה אתה טוב ולא להתייחס לאספקטים שאתה פחות טוב בהם, בדיוק כמו אותם אלה שלא יודעים לעשות ספירלה אבל בטוחים יותר בתחומים אחרים לדוגמא אלה שמזכירים כל הזמן את רתמת השכיבה אבל בעצמם לא עברו SIV. כל אחד מסתכל על מה שנוח לו ואף אחד לא לומד כלום, לא הם ילמדו לתרגל ספירלה ולא אתה תלמד לפתוח קצת מרווחי בטיחות מעבר למינימום.

אגב דיבורים על רתמת שכיבה, בתחקיר הזכירו שלרתמת שכיבה יש נטייה יותר לטוויסטים, ומה עם רתמת שכיבה שלא מכוונת נכון? למה על זה לא נכתבה מילה אחת בתחקיר? הרי כולנו התרגלנו בשנה האחרונה לזהות את יורם לפי הרגליים הגבוהות מידי.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #43 ב- : January 02, 2013, 02:00:41 pm »
אני רואה שהפורום התעורר.
ממש אחלה סירטון גונן. נהניתי לראות.
הנקודה של עומרי הובנה והוא צודק, אדם צריך לבדוק את מעטפת הטיסה שלו.
בארץ לדאבונינו אין כמעט תנאים לכך.
בחוץ עכשיו מנשבת כ 15 קמ"ש דרום מערבית עם נטיה להתמערב.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #44 ב- : January 02, 2013, 03:18:53 pm »
להזכיר למי ששכח, צלילה ספיראלית נלמד בקורס SIV כתרגיל לאיבוד גובה מהיר. יש אגב דרכים נוספות לאבד גובה כגון ביג אירס ו-B STOLL.

האימון להגברת הבטיחות צריך לכלול הגעה ליכולת גבוהה במניעת המצנח מלהכנס לצלילה ספיראלית לא רצוייה ע"י התמודדות נכונה עם קריסות, שמירת כיוון , פיץ' קונטרול וכד'.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #45 ב- : January 02, 2013, 03:40:18 pm »
הנקודה של עומרי הובנה והוא צודק, אדם צריך לבדוק את מעטפת הטיסה שלו.

והוא שאמרתי - כל אחד מבין את מה שקל לו להבין ומתעלם מהשאר. וככה בדיוק לא נלמד כלום.

אדם צריך להבין את מעטפת הטיסה שלו הרבה יותר מלבדוק אותה.

מי שבודק בכל טיסה את הגבולות עושה את זה בשביל הכיף ולא כי זה יותר בטוח. אם היה עושה את זה בשביל הבטיחות ...... קסדה מלאה, רתמה ממוגנת וכו' ...... נכון?!

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #46 ב- : January 02, 2013, 06:51:35 pm »
צחיק קודם כל אתה צודק.
הגזמתי.
בגלל שהתעצבנתי שלא קולטים ואח"כ אתה רואה אותם מתרסקים בקטנות ברכס ולא מבינים למה - אז זה הלמה. כי אתם לא מבינים.

דבר שני, כתבתי - SIV ותרגולים, בהחלט לא רק לדפוק ספירלות כל היום.
ההתייחסות צריכה להיות כספורט אתגרי ולא כתחביב שבת.
זאת השורה התחתונה שלי ואני מאחל לכולנו לשפר את הנקודות החלשות שלנו וללמוד לקבל ולהגיש ביקורת בצורה חברית.

אני קריזיונר, אבל מתכוון רק לטוב.