פרולוג: בתאריך 7/12/12 בצהרי היום ישבנו אנוכי, שייקה וגיא עצמון בבית קפה תל אביבי בצהרי סוף שבוע חורפי למחצה בתל אביב ונוצרה לה התערבות ביני ובין שייקה לגבי טיב הטיסות בחורף. ההתערבות כללה שמאותו היום ועד ה1/3/13 שי לא יצלח לטוס טיסה של מעל 15 ק"מ קרוס עקב התנאים החלשים שבד"כ יש בחורף (שנה שעברה לא הצליחו לטוס עד סוף פברואר טיסות שהם לא גלייד- בטוח שמישהו הצליח אבל בפארטו). המפסיד בהתערבות יהיה חייב לתת הצהרה בפומבי על כך שדעתו שגויה ובנוסף למשך יום גלישה שלם יהיה על תקן סנג'ר - אוסף את השני מהבית ליום גלישה, מעמיס את המתקן וגלשן של השני ומגיע ללא הגלשן הפרטי שלו, מרכיב ומפרק את הגלשן... הבנתם את הרעיון. גיא עצמון היה העד לאירוע ונחתם לו ההסכם. בתאריך 14/12/12 שי עשה קרוס של 18 ק"מ כלומר הפסדתי.
ההצהרה: הינני מצהיר בזאת שעונת החורף הינה עונה טובה לטיסה וניתן לטוס בא קרוסים ארוכים כמו בקיץ ושווה לבוא לטוס למרות הבוץ, הקור, האיסופים הבלתי אפשריים, הגשם בקיפול, הקורוזיה בוריו, השאיבות המסוכנות של העננים ו... . שייקה אני הפסדתי ואתה ניצחת בהתערבות (עכשיו אתה מרוצה?).
*אני סנג'ר רק של שי (לצערי) ולא, אני לא ארכיב לאף אחד את הגלשן, אני לא אביא, חוץ מלשי, אוכל ושתיה קרה לשטח...
בברכת שווה להיות אופטימים
לירן