כתב נושא: סרטון של הילד מיום שבת :)  (נקרא 3047 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« עריכה אחרונה: October 22, 2012, 12:58:38 pm על ידי gider »

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: סרטון של הילד מיום שבת :)
« Reply #1 ב- : October 22, 2012, 02:49:41 pm »
רק אל תתעצבן... ;D

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 22, 2012, 03:57:21 pm »
כל הכבוד ילד!!!! up: up: up:
וזו בהחלט לא משימה קלה בשבילך בייחוד לא ביום שכזה

המשימה הושלמה בהצלחה בהחלט wy wy wy

אנחנו מאחוריך
לנשום ולהרגע  hug

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 22, 2012, 05:01:24 pm »
סרטון מעולה  lugh

החלק הראשון זה פשוט דוקו של חוסר הסבלנות והלחץ בעמדה שתורמים רק לסיכון אחד של השני .

וביום כזה רק עם משפט כזה "היום אני לא מתרגז גם ימות העולם חביבי" אפשר לנצח  ;D ;D ;D

והקטע של הציפור באמצע והציפורים בסוף ... אש !!!

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 22, 2012, 06:44:58 pm »
סרט ענק! ילד סחטיין עליך אתה מוציא אחלה סרטים. תמשיך יא בן אדם... up: up: up: up:

ובעניין הלחץ בעמדה בשירשור אצלינו בפורום,אשמח אם תשתתפו.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 22, 2012, 06:58:49 pm »
סרט ענק! ילד סחטיין עליך אתה מוציא אחלה סרטים. תמשיך יא בן אדם... up: up: up: up:

ובעניין הלחץ בעמדה בשירשור אצלינו בפורום,אשמח אם תשתתפו.

איפה השירשור ארואסטה ??

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : October 22, 2012, 07:35:53 pm »
2 הערות
בעמדה בליגה מי שלא מספיק בטוח לגבי יכולתו להמריא שלא יתפלא שמאיצים בו ובמיוחד שהתנאים טובים להמראה עם רוח אפס בגדול. כדי לחסוך את זה פשוט לא קופצים לראש התור .
לגבי הטסק - למה לא יצאת ? רואים שהיית מעל גשוי...זאת כבר התחלה. תטוס מעליו כל הזמן ואתה מסודר לפחות ללג הראשון.

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 22, 2012, 07:59:21 pm »
זהו אני עובר למצב הודו.. שאנטי וכאלה
תודה חברה על הפרגון והתמיכה.. ;D
עשיתי טיסה מקומית באותו יום אבל לגול שלי הגעתי..
מה שבוע הבא גרירות בדרום?
חגי לי אישית יש יותר ממספיק ביטחון בהמראה.. ואני בטוח שגם לגיא שעיכב לפניי את העמדה ליותר משעה..
אני דרך אגב הייתי בערך 10 דקות.. וחיכיתי שיתחיל להתעורר כמו כל אחד מאיתנו שהיה מגיע לשם.. היה צפוני חלש אני בטוח שאם מספיק ריצה אפשר להמריא בקלות.. אבל לא היה לי את זה כי גיא וכל התור מאחריי קיצר משמעותית את ריצת ההמראה..כך שברוח 0 לנסות להמריא שאין לי מספיק ריצת המראה רק כדי לא לעכב ולסכן את עצמי לא ניראה לי הגיוני..
בסוף התעורר קצת ונכנסה רוח דרום מערבית ויחלתי להמריא בבטחה..
שאלה למחשבה.. מה היה קורה אם הייתי באמת איזה טייס חדש שרק הגיע לתבור בפעמים הראשונות עוד בלי מספיק ניסיון להאריך מה באמת קורה והייתי מנסה להמריא כי כולם מאחורה אומרים לי שעכשיו זה טוב רץ רץ ונכנס בעץ??
לגבי למה לא יצאתי זה כי עליתי ל1000 הייתי שם קצת ואז פשוט שקעתי לי עד לשדה בסופו של דבר

ארואסטי איפה השירשור???
וסחתיין על ההצלה בשבת ניסיתי לעלות איתך גם אך לא צלחו ניסיונותי.. :-[

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : October 22, 2012, 08:15:44 pm »
גיא עמד יותר  משעה כי מראש הוא נכנס לעמדה שעה לפני הזמן (ואת זה אמרתי לו מלכתחילה). בזמן שהוא עמד אני הורדתי רכבים והיה ברור שהתנאים יתחילו מאוחר יותר.
אבל...ברגע שהתחילו התנאים ומי שמתחרה חזק בליגה חשוב לו שיהיה אפשר להמריא ואז מה שקרה שאנשים התחילו לבזבז זמן המראות חשוב ובמיוחד כשלא ברור מה יקרה בהמשך.
במצב כזה אם הייתי מתחיל בליגה , הייתי נמנע מלהיכנס לעמדה אם אני לא ממריא תוך זמן קצר .
ולנסי שהתעצבן ובצדק הראה לכולם שאפשר להתחייב להמריא תוך חצי דקה וכך עשה.
בתחרויות נהוג שמי שמכריז פוש מאחורה - מחייב את העומד בעמדה להמריא תוך דקה ולא הוא מפנה אחורה.
לצערי אנשים לא לוקחים את הנוהג הזה ברצינות וזה יוצר כעסים שאולי בתור מי שלא מתמודד על מקום בליגה קצת קשה לך להבין.
לגבי הגולש החדש- אם היה מתרסק בהמראה , כנראה שהוא לא הוכשר כראוי. כפי שנשמעתי בסרט אומר- היתה רוח קלה פחות או יותר על האף  ואתה בחרת לתזמן לעצמך רגע אידאלי בזמן שאנשים לחוצים להמריא וזה פשוט לא בסדר.

אגב בהזדמנות זאת - שי- ההמראה שלך היתה המראה עם אף גבוה מתחילת הריצה. אני חושד שאתה לא מותח VG לפני המראה.
« עריכה אחרונה: October 22, 2012, 08:19:29 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 22, 2012, 09:09:28 pm »
במצב כזה אם הייתי מתחיל בליגה , הייתי נמנע מלהיכנס לעמדה אם אני לא ממריא תוך זמן קצר .

בעמדה צפופה כמו בתבור זה נכון לא רק למתחיל ולא רק למי שבליגה.

כשיש עוד 50 אנשים בעמדה זה "קצת" חוצפה לעמוד באמצע העמדה ולחכות לתנאים. לחכות לתנאים אפשר בצד כמו כולם, מי שנכנס למרכז העמדה צריך להבין שזה במטרה להמריא בזמן הקצר ביותר שניתן בבטחה.
ברור שלא מצפים מאף אחד להתאבד אבל גם לעמוד במרכז העמדה ולחכות למשיח זה לא בסדר. גם אם אתה בתחרות.
אתם רוצים שיתחשבו בכם שאתם בתחרות, וזה מובן וסבבה לגמרי. אבל התחשבות זה משהו דו כיווני אם רוצים שימשיך לעורך זמן.
לי אישית דווקא הסתדר בסדר כששאלתי את גיא אם אפשר להמריא לפניו ועקפתי אותו אבל לא כולם יכולים להסתדר עם מסלול מקוצר ברוח כלכך חלשה. וגם אם כל אחד יבוא ויבקש לעקוף ויקבל זה עדיין מעקב סתם לעמוד באמצע העמדה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 22, 2012, 10:00:24 pm »
ומקצר משמעותית את העמדה לכל השאר ....
למה צריך "להסתדר"עם מסלול קצר כשיש מסלול יותר ארוך וזה רק עיניין של סדר והתחשבות?

אני אישית בחרתי לעמוד מאחורי גיא כדי לקבל את המסלול הארוך יותר
בהחלט היו שם משבים שיכולתי לצאת איתם
ואכן היו אלה שעקפו את גיא והמריאו לפניו שזה גם מעצבן כי חם אש עם כל הציוד, התארגנתי מהר כדי לא להיכנס לצפיפות והלחץ של ההמראות  ובגלל העיכוב יש עקיפות ובסוף יוצא שכל המאמץ להגיע לתחילת התור היה מיותר ...
אז בוא נגיד מילא עקפו ויצאו ....
אבל כשהרוח כל כך חלשה ואין לאן לרוץ ההנפות מתחרבשות (לחלקנו...)מתחיל לחץ, עוד אחד עוקף ,בטוח שהוא מניף פרפקט וגם ההנפה שלו מתחרבשת ועכשיו העמדה סתומה לגמרי .ועד שיפנו את המצנחים גם הגלשן לא יכול לצאת
ואז ...תמיד מגיע המשב המושלם...וכולם מתחילים לצעוק ולהתעצבן....
בסוף גם אני עקפתי...אבל עם רשות  lugh

יאללה לא נמאס לכם ?
כולנו רוצים את אותו הדבר וכמה שיותר מהר לעוף מהעמדה הזו...
בלחוקק חוקים זה לא עובד כמו שכבר ראינו
אז שכל אחד (מצנחים /גלשנים/ אנשים)יקח את האחריות האישית לראות גם את מי שלידו לראות מתי הוא מעכב וגם לעזור אחד לשני יכול לפעמים לזרז הרבה את העיניינים...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : October 22, 2012, 10:28:04 pm »
כשיש ליגה יש הרבה גלשנים והעמדה קטנה יחסית .

באמת שרובנו מנסים להתחשב , וגם גיא עמד הכי גבוה שיכל ונתן לכל מי שרצה לעקוף אותו .

הילד לא חיכה סתם , פשוט היו משבים צפוניים חלשים ורוח מאוד חלשה ביחס לטווח הריצה .

הבעיה לדעתי מתחלקת לשניים - המרחף/גולש "הישראלי המכוער " (שהם מיעוט אבל מספיק אחד שניים בעמדה ביום כזה להרוס להרבה) , ובעיה לא פחות חמורה היא המלחיצים !

להלחיץ גולש/צנחן לקראת המראה בין אם הוא חיכה בתור והתחשב ובין אם הוא מניאק שנדחף ו/או תקע את העמדה למרות שהתנאים לא מתאימים לו , זה מסוכן !!!!!! תתאפקו !!!!!

אני חייב לציין שהמצב בעמדה דווקא השתפר בשנה האחרונה במקביל לכל היחסים בין כולנו  hug, אבל תמיד יהיו מניאקים לצערי  :-\ .

ועוד בקשה קטנה לחברינו המרחפים : במשבים חלשים כששני גלשנים (במיוחד בתחרות) עומדים להמריא ברצף ,בבקשה אל תדחפו , חכו עוד כמה שניות שהגולש ימריא ויפנה לכם את העמדה ולכולם העמדה תתרוקן הרבה יותר מהר .

« עריכה אחרונה: October 22, 2012, 10:29:50 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : October 22, 2012, 11:03:28 pm »
שיקה אתה צודק, זה גם יפה שגיא נתן לעקוף אבל גיא לא עמד וחיכה למשב אלא חיכה לתנאים (לפי התאור של חגי שירד להוריד רכבים בזמן הזה). אז במקום לתת לעקוף אפשר לחכות בצד.

לא כלכך ראיתי כי הייתי מאוד עסוק אבל היה מצנח שהתבחבש בהנפות כשתרמלתי מול העמדה, שנראה שאם היה לו טיפה יותר מקום היה ממריא מהר יותר.

זה מין כדור שלג כזה. אחד תופס חלק מהעמדה, אז לשני בקושי יש מקום להמריא והוא צריך משב יותר "מתאים" אז הוא מחכה, אז השלישי מעיר לו שיש משב סבבה מאיפה שהוא נמצא, אז הקודם עוזב את המשבים כדי להסביר לשלישי שאם היה עומד למעלה איפה שהוא באמת היה יכול להמריא ..... וכו' וכו' ...... ובינתיים תוםתום מתיבשת עם קסדה על הראש.

תוםתום התחלת לסדר את הציוד ולהרתם מאחורי גיא כשהוא עוד בכלל לא היה ברתמה. אני תמיד מעדיף להרתם בצד, ככה שאני בא לעמדה ורואה שגיא עוד לא רתום בכלל אני אומר לו "איכפת לך שאני אצא לפניך?". גם מצנחים יוצא לי לראות מלא פעמים שנעמדים בעמדה ומתחילים להתלבט אם כדאי להמריא. אז נכון שזה לא בסדר לעקוף את מי שממריא אבל בתבור אני כבר יוצא מנקודת הנחה שיהיה מישהו שסתם מחכה בעמדה ויהיה אפשר לבקש ממנו לעקוף.
אני גם משתדל מאוד לא להיות במרכז העמדה יותר משני משבים שאפשר להמריא עליהם. הסיבה היחידה בשבילה אני נכנס למרכז העמדה עם מצנח זה כדי להמריא לא כדי לחכות להמריא.
« עריכה אחרונה: October 22, 2012, 11:05:48 pm על ידי צחי רייל »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 23, 2012, 11:55:27 pm »
מתן, כל הכבוד לסרט ולעריכה. הערה לך ולאחרים: כשאתה עומד בעמדה והרוח בכיוון ובעוצמה נכונים והיא נמשכת מספיק זמן, וביום ההוא היא גם די נדירה - זה טבעי שאנשים יקרינו עליך מהמתח שלהם, כשממש ברור להם שהם, ואפילו גולשים מתחילים היו ממריאים. אני לא מדבר על מצבים של סיכון, וממה שראיתי בסרט, התנאים נראים מצויינים, (גם לפי ההערות הנכונות של חגי) ואתה עומד וממשיך לבעוט באדמה... זה כבר לר מתאים לנסיון ולרמה שלך ומה בדיוק נותנות לך הבעיטות הללו. עם הנסיון שלך, אתה כבר אמור לחוש טוב טוב את המשבים בגוף ובפנים ולהתרכז בסרט שהתנפנף לו בגאון בכיוון ובעוצמה האידיאליים !!! הבעיטות באדמה נותנות לך אינדיקציה על המקום שבו אתה עומד. המקום הזה לא כל כך מעניין כי מייד לא תהיה שם... !!! לעומת זאת אתה מייד תגיע אל האיזור הקריטי שבו מתנפנף הסרט.
לפני שבוע מריה סתמה את העמדה במשך יותר מחצי שעה, כשלא פעם המשבים היו מצויינים, והיא, בנסיונותיה הרבים, לא הצליחה להניף... ממש התחננתי לה שתפנה לי להמראה והיא התעקשה והתעקשה כשבצד ימין של העמדה המריאו מצנחים בנתיב שייחדנו רק להם. היה חם ואני בעצם כבר איבדתי את החשק לטוס, עד כדי כך שלא באתי לטוס איתכם בליגה, כי המקרה הזה ממש ריפה את ידי. יצא שעמדתי בעמדה, לבוש, במשך קרוב לשעה. באוויר הייתי רק חצי שעה וכל מה שרציתי, זה להגיע הביתה ולבכות. בערב טילפנתי למריה והיא התחילה וויכוח של מי צודק ולא נכון ולא מדוייק... ניסיתי רק לחלוק איתה את תחושותי ולהביע מצוקה, לא להיות צודק.
בקיצור ולעניין: אתה עומד בעמדה, יש תנאי המראה ואתה לא ממריא, אז בבקשה, תפנה מהר ואל תהיה אגואיסט. לבזבז משבים נדירים בימים כאלה, זה האגואיזם בהתגלמותו !!!!!!!!!!!!!!!!!! טסתי הרבה באירופה ובארה"ב: בעניין הנימוסים וההתחשבות, אנחנו ביחס אליהם, בדיוק כמו על הכביש: הישראלי שאותו לא יעקפו ושיישאר כל היום בנתיב שמאל.

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 24, 2012, 06:29:48 am »
מיקי אני מסכים עם העיניין של לא להיתקע בעמדה.. אבל המשבים לא היו טובים הם היו צפוניים שנעמדתי שם ומידי פעם היה איזה משב קצרצר של דרום מערבי.. דרך אגב במשך שעה קודם לכן גיא שנעמד באמצע העמדה וקיצר לכולם את ההמראות כל השעה הזאת המשבים היו בכיוון חלשים אבל בכיוון שראיתי שמתחילות צפוניות החלטתי לנסות להידחף לפניו.. אבל לגיא שכבר כולם נעמדו צמוד אליו כבר אין לאן לזוז ואז נוצר מצב שהריצה קצרה מידי לרוח 0

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : October 24, 2012, 09:25:50 am »
מיקי יש מקרים ברוח צפונית חלשה שהסרט בתחתית העמדה מראה מערבית והסרט העליון מראה צפונית. במקרה הנ"ל הסרט התחתון משקר ואם תחזיק לידו סרט שגבוה ממנו במטר הוא כבר יראה צפונית גם. שים לב שרוב הזמן הסרט שתלוי על הכבלים של הגלשן של הילד מראה רוח צד (ואם היו יכולים לראות את הסרט העליון זה היה ברור יותר) וכשזה מסתדר לרוח אף מספיק יציבה הוא ממריא די מהר.
לפחות ממה שרואים בסרט לי נראה שהילד המריא במשב הנורמלי הראשון שהיה לו.

חשוב שאנשים ידעו שבצפונית הסרט שתקוע נמוך בצד הדרום מערבי של העמדה לא תמיד אמין, לכן יש את הסרט העליון.
פעם אני ויורם שמנו על השיח הצפוני סרט נוסף שהיה נותן אינדיקציה נוספת וברורה לצפונית, חבל שהורידו אותו.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : October 24, 2012, 09:07:23 pm »
אחרי שמיקי הסכים עם מה שכתבתי והערתי לך (הערות שנשמעות בקטע הוידאו) אז הגעתי כנראה לנחלה.

צחי- לא היתה שום צפונית היו מקסימום הטיות קלות ימינה ושמאלה עקב ההשפעה בעיקר של הפעילות הטרמלית. כשהאצתי בילד להמריא כי היה חלון ברור ויציב (הסרט שעל הכבלים של הגלשן מאד לא מייצג עקב הפרעות זרימה של הגולש עצמו).
ברוח חלשה כמו שהיתה , גם אם יש רכיב של 30 מעלות מהצד, אין לו כל השפעה אם הגולש רץ כמו שצריך .
לא היה מדובר  ביום של צפוניות אלא ביום של רוח אפס. ולכן ההערה שלי בעינה עומדת - אם נכנסת לעמדה זה בשביל להמריא ואם אתה מגלה שאתה לא סגור על התנאים ומאחוריך נשמעים קולות חסרי סבלנות- פשוט פנה את העמדה!