כתב נושא: הר השאבי - אישור העמדה  (נקרא 2899 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
הר השאבי - אישור העמדה
« ב- : October 07, 2012, 05:55:15 pm »
לפי בקשת אחד הצעירים שפנה אלי בערב מבוא חמה(מצטער שכחתי את השם) ואחרי פנייה בפורום מצנחים מצורף פה לינק לאתר הר השאבי.
על פי הידוע לי האתר לא הוכר רשמית אצלנו ולכן ברצוני לאשר את האתר לדרגות 2 ומעלה (יעני לכולם).
האתר מתאים בעיקר לדרומיות נקיות עם רכיב קטן  מערבי או מזרחי. קיימות 2 עמדות סמוכות זו לזו במקום ואחת מאפשרת המראה לכיוון דר' מע'.
אני לא יודע מה מתקדם עם האתר של האגודה והאם קיימת אצלנו איזו רשימה של האתרים אבל אם לא , מאד רצוי לייצר עמוד אינטרנט כזה .
לגבי ישיבות הנהלה ופרוטוקולים הבנתי שזה עניין ששייך למאה הקודמת כמעט אז אין לי יותר מדי ציפיות לשיתוף פעולה אבל אם מישהוא חושב שיש צורך בפעולה נוספת מעבר לאישור הפורמלי שאני נותן פה עכשיו - שיקום ויטען לכאן או לכאן.

http://parawiki.yuvdi.com/%D7%94%D7%A8_%D7%94%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%99
« עריכה אחרונה: October 07, 2012, 06:02:56 pm על ידי חגי »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: הר השאבי - אישור העמדה
« Reply #1 ב- : October 07, 2012, 05:59:50 pm »
)קרנהשפע) קדימה הפועל! מה עם העמדה במצדה?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : October 07, 2012, 06:13:18 pm »
אי אפשר לאשר עמדה של מצדה בלי שמישהוא EVER טס שם.
גם לא ממש עצרתי ובחנתי את השטח כשעברתי שם.
בהר השאבי בוצעו הרבה טיסות של מצנחים ואפילו מיקי המריא שם פעם בתנאים לא ממש מתאימים.
הייתי במקום ומדובר בעמדה גדולה מאד עם אפילו אפשרות מסויימת למיומנים לנחות למעלה(לא בטוח בעניין עדיין)
בהזדמנות זאת חשוב לציין שמהצד השני של הרכס יש אזור סגור גדול למדי של תעש  שאסור לא רק לנחות בו אלא גם להיכנס למתחם האווירי שלו .

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 07, 2012, 06:49:31 pm »
בספר האתרים לא מופיעה העמדה למרות שד"ר, הילד שייקה ואני ביקרנו בה, אחרי שמישהו הכיר לי אותה (לא זכור לי מי...)
שייקה המריא באותו יום, אבל גרזן עד לשדה הנחיתה.

לא אתר משהו מכיוון שרכס בית רימון מסתיר אותו מבחינת רוחות דרומיות. יש את הר הארי לאותו משטר רוחות עם הרכס הכי גבוה בארץ. קרנ"ש, כל הכבוד על היוזמה אבל הפוקוס והאנרגיה לא צריכים ללכת על מציאת אתרים חדשים, אלא על תחזוק האגודה כפי שחגי רמז בעדינות (יחסית אליו) (-:
פשוט היינו כבר בסרט הזה...
דוגמא נוספת היא בית רימון לצפוניות. עד היום אני זוכר את אדריאן והד"ר צוחקים עלי שכמעט שידחו לי ערביה בשדה נחיתה תמורת עשרה כבשים. מיקי חילץ אותי משם לפני שכל הכפר בא "לגעת" לי בגלשן.

חגי, אין אפשרות כלל לנחות למעלה. נוחתים די סמוך למוביל הארצי שהוא כמעט ולא נגיש. יצא לך לחלץ משם את נימי אחרי הקרוס שלו ושלי מכרמליה אם אתה זוכר...

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 07, 2012, 07:40:39 pm »
במצדה טסו פעם שלושה גולשים. אחד מהם הוא עודד זינגר, השני אילן וצלר ז"ל והשלישי אני לא זוכר. הם תיאמו את העניין עם הנהלת האתר שהעלתה את הגולשים על ציודם ברכבל. ההמראה מצוקית, ללא יכולת ריצה, יעני, הורד את האף וצלול. בגלשים של אז לא היה סיכוי להגיע לכביש 90, היום גלשן אינטרמדיה עושה את זה בקלות, וליד הכביש יש אזורי נחיתה נרחבים. החברה האלה נחתו בשטח איום ונורא ואיכשהו יצאו מזה ללא פגע (בע"ה...). בסה"כ הסיכוי לארגן את המקום כאתר רשמי לא כל כך מעשי, אלא אם כן יש למישהו קשרים לשם, והוא יצליח לשכנע את הנוגעים בדבר, שהאטרקטיביות של המקום תשתפר, אם ימריאו ממנו. אני בספק רב, כי רק לנו זה נראה מי יודע מה שמישהו טס על מצנח או על גלשן. נדמה לי שהיו גם כמה מצנחי רחיפה שהמריאו שם (לא פשוט, אין מספיק מרווח להנפה)

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 07, 2012, 10:38:36 pm »
ע"מ לאשר עמדה צריך לאשר את הנתון דרך פרוטוקול וועד אגודה- ולהגיש לרת"א עדכון על עמדה שכזו לאישור סופי...שיתווסף לעדכון סע"מ החתום בידי רת"א והאגודה!
אני בספק למי יש יכולת וסבלנות להתנהלות תקינה שתוכל להוביל להכרה בעמדה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 07, 2012, 10:48:28 pm »
ירון,

על פי חוק הטייס החדש זה לא מעניין את רת"א והסע"מ מתבטל.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 07, 2012, 11:09:36 pm »
מקווה בשביל קידום העניין שאתה צודק וזה נכון, למיטב ידיעתי החוק החדש באמת מבטל הרבה סעיפים ונתונים בסע"מ האגודה, אבל לא מבטל אותו לחלוטין!
סע"מ האגודה תקף למרות החוק החדש עד שלא הוגדר אחרת-כל עוד שלא בוטל או הותל...
כדאי לבדוק זאת קצת יותר לעומק!

http://www.tourism-law.co.il/pdf/tayis2011.pdf
« עריכה אחרונה: October 07, 2012, 11:39:29 pm על ידי SENTINEL »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : October 07, 2012, 11:51:18 pm »
לא יצא לי לטוס בשאבי אבל ביקרתי בעמדה פעמיים או שלוש,
תחושתי האישית שבכיווני הרוח שצויינו ע״י חגי העמדה מצויינת.
הבעיה היחידה היא (כפי שציין עודד) עבור רוחות דרומיות יש אלטרנטיבות יותר טובות כמו הר הארי (גבוה יותר) או הר קפיצה (קרוב יותר), עבור רוחות דרום מערביות יש לנו את התבור.
תיקון קטן לגבי הגישה לשדה הנחיתה ליד המוביל - יש כביש גישה מאד נוח מזרחית לעמדה שיורד עד אזור הנחיתה, בנושא הזה זו דווקא עמדה עם איסוף קליל וזריז.
עם כל הבעיות שתוארו הייתי שמח לטוס שם פעם בשביל הגיוון.
יובל ענבר

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : October 08, 2012, 09:35:41 pm »
האם הר הארי, או הר הקפיצה (לא! לא קפיצה! המראה!  ;)) מתאימה לדרגה 2?
איל

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 09, 2012, 11:26:59 am »
למיטב ניסיוני - העגום - הסיכוי לקבל היום אישור מרט"ג  (רשות הטבע והגנים) לרחף באיזשהו גן לאומי או שמורת טבע שואף לאפס ( 0 ). כל רחיפה תסכן אותם בתביעה משפטית במקרה של תאונה, והם אלופים בכסת"ח.  אתר הסנפיר-הקטן במכתש-גדול נסגר ויש שם שלט האוסר במפורש על רחיפה. לגלישה זה לא אטרקטיבי כי צריך לעלות ברגל וגם עם מצנח זה לא קל.  רחיפה וגלישה מתבצעים ממצוקים, ועבור הפקחים המצוקים הם קודם כל לצורך קינון דורסים. בני-אדם הם מטרד.  לצורך המחשה,  בינואר אני מתייצב למשפט באשמת  "הפחדת עדר יעלים "  עם מצנח הרחיפה שלי במדרון מתחת למדרשת בן גוריון.  נקווה לטוב.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : October 09, 2012, 08:01:30 pm »
תנסה לצרף את חיל האוויר לתביעה. הם מפחידים את כל החיות בארץ בטיסה בגובה נמוך ועם אפשט רעש קצת יותר משמעותי ממנוע(אני מניח שאתה טס עם מנוע).