כתב נושא: ערב מבוא חמה- הערות ארועים ולקחים  (נקרא 1071 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ערב מבוא חמה- הערות ארועים ולקחים
« ב- : October 06, 2012, 11:43:41 am »
ראשית נפל השנה הארוע בדיוק על יום הולדתי ה 50 והאישה ארגנה לי אמבוש מכובד עם הרבה תמונות מהימים שהייתי צעיר ואפילו יפה - בדיוק כמו שהשיר על SUNSCREEN חוזה  שנבין כמה יפים ובריאים היינו בשנות העשרים והשלושים של חיינו.

הגעתי בסביבות 1430 לעמדה ומיהרתי להרכיב. משפחה דתית האיצה בי להמריא (הם רק שאלו פעמיים מתי אני ממראיא)וכמובן  זה מתכון לצרות.
ראשית- את מצלמת הוידאו שהרכבתי כל כך יפה על הקיל לא הדלקתי כלל. את פוד הואריו \ גפס לא חיברתי כמו שצריך עם הסקוצים ולא איבטחתי עם החוט הקבוע כהרגלי. התוצאה מיד בווינג אובר הראשון כל הפוד כמעט עף ונשאר תפוס על סנטימטר אחרון כך שנאלצתי להתעסק כמעט 10 דקות רק בהתקנתו ואיבטוחו חזרה לצלע.

בהמשך טסתי לכפר חרוב לבדוק מקרוב את אתר הצניחה של שי שיש לאמר רובו המכריע מאוכלס בסברסים . מדהים כמה הבחור בעל מזל שנפל בדיוק על השיח הנכון.
לקראת השקיעה (חצי שעה לפני) האוויר נעשה מאד מאד חמאתי ואט אט טיפסתי לרמת 800 מטר כשמרינה ברתמת ברכיות צפה בלי להתאמץ 50- 100 מטר מעלי.

בהמשך יצאתי לכיוון הכנרת ואילן שהצטרף הציע לנסות חצייה. היינו כבר בגובה 1000 ולמרות שלא היה אפקט כנרת זרמתי. יצאנו צמודים כנף לכנף במטרה להשוות ביצועי גלשנים (אותו דגם וגודל גלשן לשנינו) והגעתי למסקנה שאני תלוי אחורה מדי. בזמן שאילן טס בלי משיכה לחלוטין אני נאלצתי למשוך לכיוון קו כתפיים כדי לעמוד בקצב. הדבר גורם לכך  שקשה יותר להגיע למהירויות גבוהות  וכמובן מעייף יותר למשוך כל הזמן. היתרון מצד שני- בטרמיקות לא צריך לדחוף למינימום סינק.
לקראת אמצע כנרת עברנו דרך כמה משטחי עילוי נאים שהביאו אותנו לאזור 1100 פלוס. מתחתנו זהיתי גולש כלשהוא שהפתיע אותי שיש לו אומץ להיכנס כל כך עמוק לכנרת עם הרבה פחות גובה מאיתנו.
לקראת סוף החצייה התחלנו לאבד גובה ואילן שהגיע ראשון הסתובב חזרה עם פחות מ 800 כשאני מגיע כחצי דקה אחריו עם 100 מטר יותר. בשלב הזה מיהרנו לחזור- גם מתחיל להחשיך וגם לא ברור עם נגיע מעל הרכס. מיד לאחר מכן בדרך חזרה אני מזהה את אותו גלשן שהיה מתחתינו בדרך מערבה וגבוה מעלי להשלים חצייה. הסתבר שזה היה עמית צדרבוים שחזר אחרי הפסקה של שנתיים לפחות. כל הכבוד עמית.
באמצע כנרת שאני עדיין לחוץ לגבי הגובה עצרתי לתדלוק 5-6 סיבובים בפלוס 1.5-2 ועמית שמצטרף עדיין מעלי והמשכנו לנחיתה כשבפועל אני מגיע "גיא" למבוא חמה ...לפחות 400 מטר מעל העמדה.
קיפול בשדה הרגיל ממש לקראת תחילת חשיכה וישר לארוחת ערב שכללה הרבה בשר , פיתות, פרגיות, תפוחי אדמה, שיפודים , כנפיים, שניצלים ,סלט ושוב פיתות. רק חברה בחיייייייאת! איך אפשר להחסיר חומוס טחינה חמוצים ב 100 שקל . כמה בשר ופיתות אפשר לטחון? אגב , אני הבטחתי להביא שולחן לארוע ושכחתי אבל אם תבקשו בפעם הבאה שאני אדאג לחומוס טחינה חמוצים אז אין מצב שאני מפשל  .

בצד האומנותי נתן מיקי הרצאה קלילה ומאויירת , יוסי הוסיף תאונה נחיתה  טרייה מהתבור מאמתחתו המתמלאת  וגשוי הוסיף כמעט תאונה עקב חוסר התייחסות נכונה לסיכוני הרוטור בצפונית בתבור.
בהמשך תאר גשוי את מעלליו בליגה מול היריב האולטימטיבי גיא (שמסיבות אישיות לא הגיע לערב) ונתן לצעירים להרגיש על קצה הספרוג את האקשן והאתגרים של הליגה.

הבוקר אט אט התקפלנו מהאתר ואני קורא לצעירים המתקדמים שלא מטופלים כמוני באישה וקטנטנה, לנסות ולנצל את הנוכחות בשעות הבקר במבוא חמה להוצאת טיסות לא שגרתיות לכיוון התבור.
השיא כרגע עדיין שלי עד אחוזת ברק (טיפהלה אחרי דוברת) ואין לי ספק שמהר מאד יהיה ניתן לעבור את הנקודה הזאת מערבה, במיוחד ביום כמו היום שנראה פיגוז עם מעט מאד מערבית לפחות עד 11 בבקר.
« עריכה אחרונה: October 06, 2012, 11:56:31 am על ידי חגי »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: ערב מבוא חמה- הערות ארועים ולקחים
« Reply #1 ב- : October 06, 2012, 12:33:02 pm »
חגי.

נהנתי מאוד לקרוא (בתור מי שהחמיץ את האירוע עקב אירוע משפחתי אחר שלא הוזז בזמן..). תודה על השיתוף.

אני מאוד שמח לשמוע את החדשות שעמית חזר לטוס.עמית - אנימקווה לראותך בקרוב בתבור ובאתרים נוספים.

דרך אגב -יום ראשון (מחר) אני יוצא ב-7:00 מרמת גן לתבור. מי שרוצה מוזמן.  052-2738481

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 06, 2012, 08:32:39 pm »
מזל טוב על ה50 שנה
דוגרי - אותי אישית הסרטון ריגש ואני בטוח שלא הייתי היחיד
תגיד - יש ספורט אקסטרים שאתה לא עוסק בו???

מזל טוב..קיבלת אחלה מתנה

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 06, 2012, 09:00:07 pm »
היה אירוע לפנים !!!!

תודה לכל מי שעזר !!
מתן הגדול שפשוט אי אפשר לגרום לו לא לעזור,למשפחת קרנש המדהימה שעזרה המוון (ולשפע המלכה שהביאה לנו את רכב המנהלים לאירוע! ואיפה הסיפור טיסה שלך??) ,לפריטי פייס גשואאי שלבקשתי השקיע ונתן קצת טעימה לכולם מימי הליגה ,למיקי שתמיד יודע איך להסביר בלי שאף אורח ירדם ולהעשיר ,לחגי (מזל טוב!), לדודי מהקורס של ירון ולשאר החברה מהקורס שהיה כבוד להכיר אתכם,לדוקטור בי על הציוד ותחזוק המדורה +האוירה שבה(והצעקה אחרי ההמראה הראתה שזה עף אצלך בדם למרות ההפסקות :> ),לנועם ,לאודג' המלך שכרגיל מריץ הכל ,לילד שכמעט הרצה ;) ,לניר גולן שטורטר גם בת"א וגם במבוא חמה (באמת תודה!!),לברגר שממשיך לעזור מרחוק(מתגעגעים!!!!!!) ,לירון שתמיד עוזר בלי למצמץ במשימות המסנד'רות, לרוזנסקי ,לשלומקס התותח עם הגנים של מתן הגדול !!!
..ולכל מי שהגיע והפך את הערב הזה לעוד אירוע מוצלח ומגניב , והוסיף לגאווה במשפחה האיכותית שלנו !  hug hug hug

אני מאוד נהניתי , וגם הטיסה בבוקר של "המעופפים הנועזים" מהתבור לאירוע , כולל הבידור במבוא מלמעלה שאודג' נדחף לילד לטרמיקה ,הילד נופל תוך קללות , ומציל מהרצפה לקאםבק מושלם..היה ענק!!!!!!

אה וכמעט שכחתי .. את נועם הקטן , הבן של ולנסי שקם ב6 בבוקר ,ראה שהעננים מתפתחים יפה ומתוך התחשבות בספורט הגלישה האווירית מיהר להעיר את כולם  lugh
« עריכה אחרונה: October 06, 2012, 09:05:19 pm על ידי gider »