כתב נושא: בעקבות הדיון בפורום גלשנים - אתרים למרחפים מתחילים  (נקרא 661 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק avivh

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אדווה,
מעט מאוד אנשים עם ידע מוכנים עדין להביע את דעתםו ולשתף את חברי הפורום בידע היקר והחשוב שצבו (גם עם בסיגנון ציני ןגם זה רק לפעמים) איתי והוא אחד החשובים שבהם

איתי עזר לרבים לא להיפגע ואחרים שלא הקשיבו לא אכן נפגעו ( למיטב ידיעתי מספר לא קטן)
זה לא קל לצנן התלהבות של תמימים שלא מבין את הסכנה שבטיסת קרוס בתבור ועל כך איתי ראוי להמון תודה והערכה
קל ונעים ובעיקר פחדני ופושע לברך ולעודד מעשה מסוכן וטיפשי שכזה

יורם היקר החכם והאהוב על רבים מות מוות מיותר וטיפשי (לדעת רבים גם מקרב חבריו )

ניסיונך הלא הוגן לסתום גם פתח זה של ידע טוב הוא מעשה רע  ! רע לפורום ! רע למתחילים  ! וגם רע לעצמך

שקלי את משמועות דבריך על רצונם של הוותיקים הכן טובים לעזור ולמנוע פציעות או מוות מ....

אביב

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לפני שאתם מתחילים לגלוש פה לנימה אישית ומיותרת בואו נעשה קצת סדר. ולקרוא עד הסוף לפני שמתעצבנים.

עם העובדה שיש כאלו שמגיעים לתבור בשלב מאוד מוקדם אין מה להתווכח זו עובדה (גם לזיכרון), נכון שכיום זה כבר הרבה פחות אחרי התאונה של דני בן רובי ז"ל אבל יש.

עם העובדה שיש חניכים שמוכרים להם חופה מתקדמת כחופה ראשונה גם אין מה להתווכח. למרות שבגלל שאנחנו טוחנים פה בפורום כמה זה לא בסדר יש ירידה בתופעה, אבל היא עדיין קיימת.

עם העובדה שיש חניכים כיום שרמת התיאוריה שמלמדים אותם היא מתחת לכל ביקורת גם אין מה להתווכח. למרות שגם יש מדריכים שכן מלמדים ברמה טובה יחסית.

עם העובדה שרוב המרחפים בארץ לא יודעים להעריך בעצמם את התנאים ומחכים לראות מצנח באוויר כדי להבין אם אפשר או לא לטוס, לצערי גם אין מה להתווכח. וכל עוד ניגשים אלי חדשים ושואלים "נראה לך שאני יכול לטוס היום?" אני לא אשתכנע שמלמדים את זה מספיק טוב בקורסים.

גם עם העובדה שיש גם ותיקים שרמת הידע שלהם נמוכה מאוד אין מה להתווכח, אבל היא לא סותרת את העובדות הקודמות. ולוותיקים קשה יותר לגרום לשנות הרגלים מאשר לגרום לחדשים להשריש הרגלים נכונים. ואין מה לעשות אם רוצים להשקיע בעתיד של הספורט זה בלהכנות בסיס ידע נכון לחדשים כי בעוד כמה שנים הם יהיו הותיקים שיסמכו עליהם בעמדות.

(ורגע אישי)
ערן בכללי אתה בגישה הנכונה ביותר של להתקדם בהתמדה ולא בספרינט, אני תמיד טענתי שצריך גם ליהנות מהדרך ולא רק מלהגיע.
רק טיפ קטן: תנצל דווקא את הפעמים האלו שאתה הולך לטיסה באתר שרומן נמצא בו כדי להפוך ליותר עצמאי. איך מבצעים?  אתה בודק לבד את התנאים, מקבל החלטה לגבי מה התנאים ומה אתה הולך לעשות היום ואז מתיעץ עם רומן האם ההחלטות שלך נכונות, זה גם ילמד אותך לקבל החלטות וגם יתן לך ביטחון בהחלטות של עצמך. במקום סתם לשמוע את הניתוח של רומן ולפעול לפיו.
ככה אני עשיתי אחרי הקורס, הייתי מתלווה למדיריכם של "כנפיים" ומתיעץ איתם לגבי ההחלטות שלי.

דני ז"ל עלה לתבור בשלב מאוד מוקדם אבל התאונה שלו הייתה חודשים מאוחר יותר, גורם לא פחות מכריע היה התנאים בהם בחר לצאת בשעה מאוחרת מאוד ביום תרמלי. שזה מתחבר אצלי שוב ליכולת לא רק להחליט באיזה אתר לטוס אלא באיזה תנאים ולא עלפי "יש מצנחים באוויר".

נ.ב. אביב אל תדעג זה שאדוה ואחרים מתעצבנים לא ישנה כלום. אנחנו נותנים עצות, מי שרוצה מקבל מי שלא לא מקבל.
« עריכה אחרונה: September 18, 2012, 10:27:22 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
כן, בדיוק, אני מעליבה את איתי ובגללי הוא יפסיק לכתוב או לתת עיצות....
הגיהנום קפא כשנמנמתי צהריים?
איתי ימשיך לתת עיצות ולהתווכח ולריב כי אכפת לו ואני ממש לא מדגדגת לו את הקצה עם הכעס שלי.
ואני מאוד מוקירה את איתי ואת עיצותיו ויותר את צחי ועיצותיו.

ומותר לי לא להסכים
ומותר לי להתווכח
ואפילו (השם ישמור) להתרגז
תרגיע

ולגבי מה שצחי כתב, כן כנראה שיש צדק בדברייך הנקודה שהעליתי בעייתית בפני עצמה אך אינה סותרת את הבעייתיות בנקודות שהועלו מקודם.

ולא, דני לא נהרג שלושה חודשים אחרי קורס
והוא כן היה טייס מאוד מוכשר
וחבר מאוד טוב

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

ולא, דני לא נהרג שלושה חודשים אחרי קורס

אבל הוא התחיל לטוס בתבור שלושה חודשים אחרי הקורס.

אם אנסה לפרשן את דבריו של איתי, זה אומנם קרה כמה חודשים לפני התאונה אבל זה כנראה מהלך שבסופו של דבר היה אחד הגורמים שלה.

לדוגמא: מרחף שאינו כשיר עדיין לטוס בזיכרון מחליט שהוא כן, ומתמזל מזלו ואפילו יוצאת לו טיסה נחמדה שם. עכשיו הוא כבר בטוח שזיכרון קטן עליו ובפעם הבאה הוא ימריא בצהריים ואולי יצא לקרוס. אפשר לראות לאן זה הולך, נכון ?!
הבעייה בדוגמא הזו שאותו מרחף יבין את טעותו רק כשיקבל קריסה של 50% 20 מטר מעל העצים, זה לא בטוח יקרה בטיסות הראשונות שלו אבל זה בטוח יקרה.
don't fly faster then your guardian angel