כתב נושא: אירוע מבוא חמה (הקפצה) בדיקת ערנות  (נקרא 2500 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נועם

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אירוע מבוא חמה (הקפצה) בדיקת ערנות
« ב- : September 18, 2012, 05:24:03 pm »
 ???בינתיים לא נראה שיש מספיק מתנדבים לקיים את האירוע! יש המון דברים פתוחים. (בעיקר תכנים)
עדיף כמות גדולה יותר של מתנדבים ולא מספר מצומצם של אנשים שמקיימים הכל לטובת כולם, זה לא עובד טוב.

:( לתכנים, לא קיבלתי אפילו מתנדב אחד, כאשר זה מרכז האירוע החשיבות לתכנים היא גבוהה ביותר.
נשמח לקבל הצעות לתכנים.
בטיחות, צפרות, מזג אויר, ציוד, תפעול נכון, פסיכולוגיות, מצבים, שאולות גוזלים, דיון פתוח ועוד.
מי מעוניין לנהל דיון ועל מה? בבקשה לתאם איתי.

גם בציוד המצב לא נראה טוב.
אירוע מבא חמה אמור להתקיים ב5-6 לאוקטובר. (בתנאי מינימלי לתכנים)

קישור לקובץ פתוח ברשת לרישום מתנדבים ומנדבי ציוד ומנהלי תכנים.
מצורף קישור לקובץ פתוח לשימוש כל הגולשים המעוניינים לאפשר ולקיים את אירוע מבוא חמה הקרוב.
אנא מלאו את שמותיכם המתנדבים ומנדבי הציוד.
לנוחיותכם, מי שרוצה יכול לעדכן אותי בטלפון ,במייל או בSMS ואני ארשום את שמו.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An05qD-t46WLdDNPRlYySzZCQXI2RzZIRGJqWGRtR0E

איפה אתם?
לא היו לכם טיסות שאתם רוצים לשתף את כולם בפורום מול קהל חי ונושם?
לא קרה לאף אחד כלום השנה?
אף אחד לא ראה, עשה, הרגיש משהו מעניין?
לא נתקלתם בבעיה בטיחותית? הכל היה משעמם?
איפה הוותיקים? איפה החדשים?

עד סוף השבוע 22/09/2012 חייבים לגבש סופית, לא נקיים אירוע בלי תכנים שזה המינימום הנדרש.
תודה לכולם,
נועם.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
בעניין: אירוע מבוא חמה (הקפצה) בדיקת ערנות
« Reply #1 ב- : September 18, 2012, 05:46:59 pm »
אני בעד הרצאה על טיסה בחו"ל (צרפת ומה שבא) בתוספת סרטונים וטיפים

מנותק אלון Bee

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • Bee Wise-Bee Happy
    • אפיתרפיה-מרכז טיפול והדרכה לרפואה אלטרנטיבית
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 18, 2012, 07:26:08 pm »
אני מוכן לתת שעה של תכני בטיחות וכיף בשמיים

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 18, 2012, 08:22:19 pm »
שימו לב שישנם רק חמישה שמות רשומים, לא מספיק על מנת לקיים אירוע תקין.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : September 18, 2012, 08:55:48 pm »
אם יהיה ביקוש אני יכול לחזור על שתי הרצאות מהעבר לטובת החדשים: החלטות מקדימות, טיסה בנוכחות כלי טיס אחרים.
יובל ענבר

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 18, 2012, 09:30:50 pm »
יובל,
אמנם נכחתי בהרצאות הקודמות שהעברת, אבל אני אשמח מאוד לשמוע שוב ולהזכר.
כמו כן, את הפעם הקודמת שמעתי כחניך בקורס, ועכשיו אני מאמין שהדברים יקבלו משמעות נוספת עם מעט הניסיון שנצבר. חוץ מזה, רוב חברי הקורס שלי לא נכחו באותו ערב, ועכשיו כגולשים מן המניין אני מאמין שרובם כן יגיעו ויוכלו ללמוד על הנושאים החשובים הללו.
לירן, אתה העברת בזמנו הרצאה חשובה על גורמים מסיחי דעת בטיסה, כמו שימוש במכשירים חדשים, שגם הייתה מאוד מעשירה בעיניי ואני חושב שיהיה טוב אם תעביר אותה שוב.
חגי, מה עם דבר הטייס הראשי? וכן, אין לי בעיה לשמוע שוב את הסיפור על הרזרבי עם הפינים ההפוכים. אולי זה מרגיש לכם שאתם חוזרים על הדברים, אבל בעיניי זה חלק מהמשמעות של ערב בטיחות. אתם גם תורמים לגוזלים החדשים שצריכים להשלים ידע מכל מקור אפשרי, וגם מחדדים לוותיקים ש"נרדמים בשמירה".
אני רוצה לזכור שהערב הוא קודם כל ערב בנושא בטיחות. כל השאר צריך להגיע במקום השני.
לדיון נוסף, אני מציע סקירה על האתרים המאושרים בישראל. למי הם מתאימים ולאיזה סוג רוחות. מה המאפיינים של האתרים השונים, ומה כדאי לזכור כשמגיעים לכל אחד מהאתרים הללו. יש הרבה גולשים שמקבלים הדרכה על אתר חדש מגולשים ברמתם. לא בהכרח שקיבלנו את כל הדגשים לגבי כל האתרים. עכשיו שהחורף מגיע ונאלץ לנדוד בין האתרים הלא קונבנציונאליים כמו מ"ח והתבור, זה נראה לי אפילו עוד יותר חשוב. אני הייתי מאוד שמח לשמוע על הר הארי, אבל גם על המוחרקה (עוד טסים שם?). כמובן שיהיה טוב אם ההרצאה תלווה בתמונות (גוגל ארט') או סרטונים רלוונטים.
מי מוכן להרים את הכפפה ולהעביר הרצאה בנושא הזה?
בברכת שנה טובה
ותודה לכל המתנדבים
יוסי.
« עריכה אחרונה: September 19, 2012, 07:33:38 am על ידי joessepe »

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 19, 2012, 10:19:04 am »
אני לגמרי חושב שנכון שחדשים יעבירו הרצאה, במיוחד לנוכחות וותיקים.
יש בין החדשים חברי שצברו ניסיון טיסות ולמידה יפה מאוד ביחס לחדשים.
בטוח שיש על מה לדבר, לשתף ואפילו יש מצב שוותיקים יקבלו או יזכרו במשהו.
!למרות שאני לא בטוח שנושא "אתרים בישראל" זה הנושא הנכון!

אם יש מי שמוכן לקיים דיון חוקר וללמוד מתאונה שעבר, ואולי לסגור פינה מול וותיק שינסה להבין ולנתח, נשמח מאוד לדעת.
אז מי שמוכן להיות על ספת הפסיכולוג שירים יד.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 19, 2012, 12:10:00 pm »
נועם,
הנושא "אתרים בישראל" חשוב בעיניי מהבחינה הבטיחותית, לא פחות מאשר היבט ההעשרה.
לא מזמן היה פה דיון לגבי התבור, ושאלת התאמתו או אי-התאמתו למתחילים. התפתח דיון מעניין שאולי יכול להיות רלוונטי גם לערב בטיחות. אם חלק מהגוזלים הצעירים מרגישים שבתבור יש סיכון לטוס, אז בוודאי שיש פה הקשר בטיחותי.
דבר נוסף, האם כל אלו שממריאים בתבור מודעים לגבולות הגיזרה הצפופים שבהם מותר לטוס? הרבה נכתב באותו דיון על השפעת הרוחות על צד ה-"לי" של ההר וסכנת הרוטור שמאחוריו, בהתאמה. מה לגבי הוונטורי שבאיזור הצפוני של ההר (בין ההר לרכס הרי נצרת)? האם כולם מודעים אליו? האם ברור לכולם שבגובה נמוך או ברוח חזקה האיזור הזה עלול להיות מאוד קשה לחדירה החוצה? אני אישית חושב שהתאונה של דני ז"ל מהמצנחים הייתה קשורה בריחוף נמוך באיזור הזה, שהקשה עליו לצאת מהוונטורי ואילץ אותו לנחות על בית בכפר (מעולם לא קראתי תחקיר התאונה, ואני מתנצל אם יוצא שמסקנותיי היו מוטעות. אין בכוונתי להטעות אלא לתת דוגמה בנושא, שבעיניי היא חשובה).
את התבור (שהוא עמדה פופולרית גם כך) אני מכיר מליגות דרגה 3 בהן הייתי נהג מספר פעמים.
לגבי עמדות אחרות, קצת פחות פופולריות, הייתי רוצה עוד מידע שיציל אותי מפינות שאסור להכנס אליהן.
מה עם זיכרון? (נכון, דרגה 3, אבל כבר שמעתי לא מעט דגשים לגבי העמדה הלא פשוטה הזו).
מה עם הר הארי? עד היום לא יצא לי לקלוט אפילו דגש בטיחותי אחד לגבי העמדה הזו. וזו עמדה שההמראה בה היא כלל לא פשוטה (שיפוע מתון מאוד שמקשה על פיתוח הריצה. עדיף להתחיל ריצה מרחוק או מקרוב? אם מתחילים מרחוק, רחוק מהזרימה של הרוח, מה ההשפעה של זה כשאתה נכנס לזרימה? אם מתחילים מקרוב ולא מספיקים לצבור מהירות אוירית, מה ההשפעה של זה??).
בקיצור, לא רק העשרה, אלא גם דיון בטיחותי שבו לותיקים יש הרבה מה לתרום.
הכרת הדגשים הבטיחותיים של העמדה, יכול להציל אותנו מתאונות.
ותיקים, בבקשה, שמישהו יקח את הנושא.
אני מוכן לעזור ולתרום להרצאה ככל שתשיג ידי עם מצגות או תמונות מגוגל או סרטונים. אבל את הדגשים הבטיחותיים... קטונתי.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 19, 2012, 06:21:41 pm »
יוס, מסכים שהנושא רלוונטי ואף יכול להיות מעניין.

אבל משתמע מדבריך שהדרכה/ הרצאה/ סקירה בנושא עמדות המראה יסמיך את מי שנכח לטיסה באתר שהוא עוד לא טס בו...

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, בכל מקרה רק אדגיש שכל טיסה ראשונה באתר כלשהו מחייבת לקבל תדריך מקיף במקום על כל מאפייני האתר (משטר רוחות, שדות נחיתה, דגשים בטיחותיים וכו') על ידי טייס בעל ניסיון טיסה באותו אתר.

בכל מקרה, לא יזיק להדגיש את זה :P

דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : September 19, 2012, 08:01:36 pm »
אין כל כך הרבה אתרים לדבר עליהם.
לדרגות 2 מדובר בגלבוע כתף שאול (יש גם גלבוע צפוני רק שהוא כבר 20 שנה לא בשימוש ) , שרונה (יש גם יבנאל אבל גם הוא כבר 20 שנה לא בשימוש) , כמון (שאני לא בטוח שהוא דרגה 2 ) והר הארי.

זיכרון מוחרקה הם לדרגות 3 בלבד(למרות שהמוחרקה יכול להתאים לדרגות 2 בתנאים אידאליים רק שמי שהחליט בעניין בעבר לא רצה להכניס הסתייגויות בעייתיות)

כפי שכתבת יוסי- הר הארי מצוייד בשיפוע לא טוב לגלשנים ורצוי מאד לבצע שם המראה ברמה גבוהה.

שרונה - אתר המראה מצוקי עם הכי הרבה חזרות לרכס מבחינה סטטיסטית ....הרבה מעבר לכל אתר אחד בארץ. הסיבה לכך היא שהרוח שם לא תמיד ישרה ורבים לא מקפידים על הוצאת כנפיים אחידה והתוצאה חזרה להר. כמי שנפל בהמראה רק פעם אחת בקריירה(המראה באשקלון כשהיה לי נסיון של 10 המראות בלבד וחזרה לרכס) שרונה היה האתר שכמעט הפיל אותי בפעם השנייה.

גלבוע כתף שאול - אתר מצויין כל זמן שיש רוח אף קלה . רב התאונות באתר ארעו כשלא היתה רוח אף ומידי פעם נכנסו משבי רוח גב .

אתר נוסף- תבור צפוני, כמעט לא בשימוש. אתר בעייתי בגלל שאין מקום לרוץ כמעט כלל. המראה בו מחייבת רוח צפונית של לפחות 7-10 קמש. יש גם תבור צפוני חדש- שנמצא לפני מגרש החנייה של המנזר וגם בו ההמראה לא פשוטה עקב חוסר שיפוע ברחבת ההרכבה וההמראה. הצפוני החדש לא מיועד לדרגות 2 אבל באופן רשמי האתר לא ממש הוכר .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: אירוע מבוא חמה (הקפצה) בדיקת ערנות
« Reply #10 ב- : September 19, 2012, 08:25:05 pm »
יוסי התאונה של דני ז"ל הייתה בתחילת שדה הנחיתה ליד תחנת הדלק.

חגי לגבי המוחרקה,  בעבר העמדה הייתה צפופה יותר עד שלפני כמה שנים מספר חברה הורידו כמה שיחים והרחיבו אותה טיפה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 19, 2012, 10:32:00 pm »
גלבוע צפוני אתה מתכוון לברקן?
אולי גלשנים לא טסו שם 20 שנה...

מצנחים דווקא כן

כנ"ל יבניאל
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 20, 2012, 09:29:19 am »
דוד,
כמובן שהרצאה בערב בטיחות אינה מחליפה הדרכה במקום.
עם זאת, הדרכה במקום תלויה בריכוז של מי שמעביר אותה, בידע ובניסיון שלו, בהיכרות שלו עם האתר וביכולת שלו להעביר אינפורמציה בצורה ברורה. לא תמיד תצא מזה הדרכה ברמה גבוהה. לא יזיק לנו לשמוע על האתרים בהם אנחנו טסים ולאסוף עוד אינפורמציה לפני שאנחנו מגיעים לשטח.
שוב, להדרכה במקום יש את המשקל הכי גבוה כי רק בעמדה ניתן לראות ולחוש את כל הנתונים, וכן לוודא ששום רכיב טופוגרפי או מטאורולוגי חדש לא נוסף. אני לא מציע תחליף, אלא רק עוד העשרה.
גולש שמגיע לשרונה למשל (וזה יקרה הרי עוד מעט), טוב אם יזכור בהמראה שסטטיסטית יש שם יותר חזרות להר, ויקפיד עוד יותר על כנפיים מאוזנות ויציאה אחידה שלהן, כפי שאמר חגי. כמו-כן, היה כאן בדיון על התבור גם דיבור קצרצר על נחיתות למעלה בשרונה ועל כך שיש החושבים שהיה נכון להגביל אותן לדרגות 3 בלבד. אני הייתי שמח לשמוע עוד על כך ולהבין טוב יותר מול מה אני עומד בבוא היום.
בברכה,
יוסי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : September 20, 2012, 08:59:47 pm »
גלבוע צפוני אתה מתכוון לברקן?
אולי גלשנים לא טסו שם 20 שנה...

מצנחים דווקא כן

כנ"ל יבניאל

אני מתייחס כמובן לגלשנים.
ביבנאל הפסקנו לטוס משיקולי נוחות הגעה ושדות נחיתה טובים יותר. שילמנו בסיכון גדול בנחיתה למעלה וסיכון גדול יותר בהמראה (שבראייה כוללת כנראה היה מחיר די יקר לשלם לחלק מהאנשים) אבל לפחות הרבה שנים נהנינו מאתר בלעדי עד שלפני כמה שנים גם אצלכם הבינו שאין שום סיבה לנסע הלוך חזור 6 קמ בדרכי עפר בשביל להגיע ליבנאל.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 20, 2012, 09:45:39 pm »
הבעתי את הסכמתי/רצוני לראיין חברים שעברו תאונה מעניינת ואחר"כ לנסות להסביר את הכשל הטכני, תוך הבנת בעיות מנטליות לפני ובזמן התאונה. אני מבקש ארבעה חמישה מתנדבים ואם יהיו כאלה, אצטרך לדבר איתם כדי ללמוד את הנושא קצת קודם ולשאול את השאלות הנכונות. דרושים בחורים עם רמה טובה של פתיחות ואומץ לא קטן לחשיפה, כי אני הולך לחטט להם קצת בעניינים מנטליים. הכוונה היא שכל גולש, ובעיקר החדשים, ימצא את עצמו בחלק מהראיונות ויפנים נושאים כמו הכנה מנטלית, הקשר בין מצב הרוח הכללי לתאונה, ואופן התפקוד שלו במצבי לחץ. אני מאמין שבצורה כזאת, ניתן למנוע חלק מהתאונות, כי כבר אמרנו שהכל עניין של מודעות.
למתנדבים: אנא, פנו אלי בנייד: 052-8345957 או במייל: [email protected]
מצאתי גם מצגת מאויירת ששמה: "שמירת גבולות" שהכנתי לפני מספר שנים, והיא רלוונטית גם היום. אוכל להביא גם אותה.
יוסי, לדעתי תדרוך תיאורטי על האתרים למיניהם, דומה ללימוד שחיה בהתכתבות. (לא הזכירו כאן את הר עצמון - מעל לכפר מנדא, שמתאים לדעתי לדרגות 2, נדמה לי שזה לא אתר רשמי, ואולי הגיע הזמן להפוך אותו לכזה)  יש לבוא לאתר כזה בתיאום עם גולש ותיק שיבצע סיור משותף בשדה הנחיתה ויצביע על בעיות אפשריות ואז יעלה לאתר ההמראה וימשיך את התדריך משם, כשהוא מצביע פיזית על כל מהמורה ובעיה.