כתב נושא: תחקיר טרקים ללילגה האחרונה  (נקרא 1841 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תחקיר טרקים ללילגה האחרונה
« ב- : September 02, 2012, 09:11:30 pm »
כרגע יש לי את גשוי גיא ברטוס וולנסי(ושלי כמובן)
אתייחס קודם לטרק של גיא ושלי

אחרי הרבה תפירות בתבור ואפילו ויכוח על מי זרק את מי מהטרמיקה אני מחלץ בתבור הדרומי בעזרתו האדיבה של שי. ברגע שאני מגיע מעט מתחת לטרמיקה שתפס (גובה מתחת לעמדה) הוא מיד נותן לי ת'כבוד להינעץ בליבה ולדלג מעליו. אני ממשיך בהנאה לברוח למעלה ביחס לטירון ולא שם לב שכריש ממזר ממש יושב 50 מטר מעלי...
השעה 11:53 ממש מעל רחבת המנזר גיא (הכריש) ממשיך עם הטרמיקה החלשה מזרחה ומתחיל את המשימה בגובה 1100 בלבד ואני ממש מתחתיו לא שם לב וחוזר באותו רגע מערבה לכיוון חבורת מצנחים שנראית שתפסה טרמיקה רחבה.
12:00 - גיא עולה ל 1200 באיטיות עדיין מעל המורדות המזרחיים ואני כבר ב 1300 0.5 קמ צפונית לשיבלי עדיין מחפש שאריות עילוי.
12:06- גיא רץ מזרחה ותופס תדלוק מעל המדרונות שמתרוממים מעבר לואדי שמאחורי שדמות דבורה. אני בזמן זה עדיין במגמה צפונה לכיוון בית קשת עדיין מחלטר עם מצנח בודד בגובה 1200.
12:12 - גיא שוב ב 1300 ומתחיל לסגור על שרונה. אני עדיין מגשש חסר ביטחון ולבד מעט מזרחית לצומת בית קשת.
12:15 גיא דוקר את שרונה 1090
12:20 אחרי שיצא מעט מול הרוח גיא תופס טרמיקה עולה ל 1340 ויוצא דרומה. אני מעט דרומית לכפר כמא אבל הגובה ירד לאזור 850 ואני מבחין בחבורת גולשים מגיע מכיוון התבור ודרומית מערבית לי(נימרוד, שי , לירן)
12:28 - אני דוקר בשרונה לאחר שהתאוששתי יפה ל 1100 בערך . בזמן הזה שי וירן מתחתי ועדיין לא הגיעו לשרונה. גיא בשלבי זיגזוג הלג דרומה עם נטייה ברורה למשוך הרבה מערבה.כשאני דוקר בשרונה גיא כולה 2.5 קמ דרומית לי אבל ב 1400
(אגב- גיא לא משתף בקשר והפרטים שאני יודע עכשיו לא ידועים לי בזמן הטיסה)
אני יוצא לכיוון כפר כמא ורק מאבד גובה באוויר מאד לא ברור של פלוסים קצרצרים וסינקים רחבים. פה למעשה אני נטחן קשות בזמן ששי נמרוד ולירן תופסים עילוי טוב דוקרים בשרונה ויוצאים גבוהים דרומה , אני בכלל נלחם לשרוד גובה 650 מטר 1 קמ מזרחית לכפר כמא.
12:52 סוף סוף עליתי גבוה לאזור 1400 פלוס 1 קמ דרומית לשרונה. גיא מספיק להגיע עד הרכס של תמרה (נתיב מאד מוטה מערבה) שם מגובה 670 הוא מחלץ ל 1100 . המרחק בינינו כבר 10.5 קמ כשבפועל הפער די גדול כיוון שמדובר בטיסה שמרנית לכיוון דרום אל מולדת.
13:09- גיא במולדת גובה 900. אני מעל כפר קיש צופה שוב בשי נלחם נמוך מתחתי כדי לשרוד את האזור הבעייתי.
גיא ממשיך מערבה לרמת צבי שם הוא יורד לגובה מחפיר של 470 מטר. עוד טיפה וזהו. אבל ברגע הנכון הוא מחלץ ובעבודה קשה ואיטית הוא מטפס חזרה לגבהים בריאים של 1200 מטר תוך כדי סחיפה כל הדרך חזרה עד מולדת מדרום.
בזמן הזה אני 4.8 קמ צפונית לו עובד קשה כדי לשמור גובה כשמתחתי אני רואה את לירן חונה תחת צל בשום מקום .בנוסף אני רואה גלשן מגיע מצפון ודי נמוך...מרחם עליו וממשיך הלאה. בהמשך הפתרון.
13:22 גיא שוב יוצא לכיוון רמת צבי פונה מעט צפונה אחרי מעבר היישוב ושוקע שוב לגובה בעייתי של 650 מטר. אני בשלב הזה רק 2.7 קמ ממולדת ו 3.3 קמ מזרחית לגיא.
13:32 גיא מחלץ שוב ל 1000 מטר ואני כבר  1 קמ ממולדת. גיא נמצא רק 2.5 קמ בכיוון 300 ממני. כל כך קרוב אבל עכשיו אני צריך לקחת את מולדת ולנסות להמשיך מול הרוח לדברת.
13:38 - גיא מצליח להתקדם מהטרמיקה האחרונה 2.2 קמ לכיוון 330 ולאבד רק 100 מטר ואז מזלו הטוב מארגן לו את טרמיקה הפינאלה:תוך 6 דקות הוא ידלג לגובה 1530 ולמעשה מרגע זה זה רק גלייד דרך דברת לתבור.
בזמן שגיא מוצא את טרמיקת הזהב אני  מנסה לשרוד ברמת צבי בגובה 600 מטר. טרמיקה צרה וחזקה מחלצת אותי שוב ל 1200 וכמו גיא גם אני נסחף מזרחה רק צפונית למולדת להבדיל ממנו. כשאני מתחיל לצאת צפונה לכיוון תמרה ב 13:49 גיא עדיין ב 1280 מטר ו3.2 קמ מדברת. אחרי טיסה איטית אני מגיע לתמרה וגיא בתבור. עודד מודיע בקשר ולרגע נדמה לי שגם אני עושה גול אחרי הטיסה הקשה הזאת. אני ב 800 מטר מעל תמרה אבל הניסיון להתקדם מזרחה לדברת לא מצליח למרות 2 נסיונות טרמול שגורמים לסחיפה מהירה חזרה מזרחה. למטה כ 300 מטר מתחתי אני מדווח על ברטוב שטס מעל הכביש מתמרה  ורואה אותו נוחת בשדה הצמוד מדרום לצמות . תוך 2 דקות אני מצטרף אליו לנחיתה.

עכשיו מה היה לברטוב. הבחור המריא רק אחרי שלקחתי את שרונה. בזמן שהתבחבשתי שם הבחור הספיק לעלות ל 1450 ולצאת ישר על הקו הישיר לשרונה. כשאני מסיים סוף סוף לחלץ משרונה ויוצא דרומה ברטוס 5 קמ משרונה.
הבחור לוקח את שרונה ב 1300 ויוצא דרומה. המרחק בינינו רק 4.7 קמ כשאני דרומית כמובן.
ואז קורה משהוא מדהים. הבחור עולה ל 1370 (13:12)מטר מעל הרכסים המזרחיים של יבנאל ופוצח בגלייד בן זומה מדהים סטרייט דרומה ובקצב מדהים. 8.2 קמ גלייד דרומה ללא עצירה!
13:20 הוא סוגר את כל הפער ממני רק שהגובה שלו 600 מטר ואני באזור ה 1100 מעל גבעת חמד(דר מז לגזית) אני אפילו רואה את ברטוב כשהוא מגיע מהגלייד המדהים הזה רק שאז לא זיהיתי אותו מלמעלה.
כשאני רק 1 קמ ממולדת ברטוס מסיים תדלוק לגובה  1560 !!! ופוצח שוב בגלייד מהיר למולדת 5.4 קמ ממנו אליה יגיע ב 1000.
כשהוא לוקח את מולדת אני בשלבי התאוששות מרמת צבי. גם ברטוס מגיע לרמת צבי כשאני בשלבי טרמול לכיוון מולדת ומגובה 800 הוא מתדלק ברמת צבי ל 1200. בזמן שאני טס אל תמרה (כוון 320) ברטוס טס לכיוון מערב עד הכביש שמוביל צפונה תמרה. הוא ממשיך לאורך הכביש ובנעורה מתדלק מ 630 ל 830 (לא מספיק...גיא עלה כזכור ל 1530...זה ההבדל)
ברטוס ממשיך לאורך הכביש ואז כאמור אני מבחין בו במהלך הנסיון הכושל שלי להתאושש מאזור תמרה .
בקיצור - הבחור עשה את אותה טיסה כמוני מבחינת ניקוד רק בחצי זמן ובחצי כמות הטרמיקות.
« עריכה אחרונה: September 02, 2012, 09:18:29 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תחקיר טרקים ללילגה האחרונה
« Reply #1 ב- : September 02, 2012, 10:13:15 pm »
הטרק של עודד מצחיק.
כשגיא מתחיל לצאת הוא כבר בכפר כמא 1100 אליה הגיע בגלייד שהחל במדרונות המזרחיים של רכס נצרת מעט צפונית לדבוריה ומגובה 1400 . הבחור בכלל לא ירד מגוב 1000 מטר עד שרונה. לוקח את שרונה 1300 ואחרי 5 דקות (12:12)חולף מערבית לגיא לכיוון דרום כשגיא בדרכו לשרונה.
בשדמות דבורה 1350 מתחיל גלייד  דרומה וכעבור 8.4 קמ  דר מז לתמרה הוא בצרות גדולות כ 150 מטר מעל הקרקע (385 מעפי). למזלו הוא תופס טרמיקה שמחזירה אותו ל 1300 . גיא בשלב הזה 6.5 קמ צפונית לו באותו גובה.
למולדת מגיע ב 1300 ומשם לנעורה יורד לגבה מסוכן של 570 מטר. (עכשיו אגב ברטוב יוצא מהתבור....)
גם גשוי מקבל  שם טרמיקת זהב שמסדרת אותו בנעורה עם 1480 מטר והוא יכול לנפנף לגיא שעובר מזרחית  לו 2.4 קמ  בדרך למולדת . גם לגשוי מרגע זה אין הרבה מה לעשות אלא למשוך כל הדרך דרך דברת לתבור.

בסוף מה שקבע אם הגעת לגול או לא היה הקטע של אזור נעורה - אם זכית שם לטרמיקת זהב , מרגע זה הגול בכיס . אני טסתי דרך תמרה שהיתה צפונית יותר ולא סיפקה את טרמיקת החילוץ הסופית. ברטוס שעבר גם הוא בנעורה קיבל טרמיקה ל 850 בלבד וגם הוא פספס בשל כך את האפשרות להגיע לגול.
אני רק חושב לו היה מצליח גם הוא לעלות שם ל 1400 פלוס ולעשות גול...כנראה שהייתי מתחרפן לגמרי.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 02, 2012, 10:28:42 pm »
אהבתי את הניתוח  up:
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 02, 2012, 11:31:12 pm »
היציאה מהתבור ותחילת המשימה טסתי מאוד חסכוני והסתובבתי גם על פלוס חצי הכל על מנת להגיע כמה שיותר גבוה לשרונה. גם כמה דאונים שהיו מצפון אלינו כשחגי, גיא ואני היינו בטרמיקה המדוברת, סימנו לי שהקו של הרי נצרת - שרונה עובד יותר טוב מקו תבור שרונה, כך ששמחתי שהצליח לי ההימור לרוץ צפונה לפני תחילת הסטרט גייט. תזמון נכון להתחיל את המשימה עזר לי לצמצם את הזמן הכללי. כששום דבר לא עבד בלג דרומה משדמות דבורה והגובה החל לרדת לגבהים מדאיגים, ידעתי שהשדה הזה תמיד עובד, כמו בליגה הקודמת ובכמה פעמים קודמות, ואם לא, יש מאגר מים קטן שגם מבטיח יחסית. המשימה הזו גרמה לי להילחץ כל כך הרבה פעמים שחזרתי לימי ראשון עם רגליים תפוסות בגלל הדחיפה ברתמה.

ולמי שלא הבין, גיא לא הפסיק לחפור לי בעמדה איך בסוף הליגה יכריזו על שמי שייקה ולירן "ובמקום השני..."

רק עוד שלוש ליגות כאלו וזהו.  ;)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : September 03, 2012, 09:06:13 pm »
עברתי על הטרקים של לירן ולנסי שי וירון.
שי לירן וולנסי יצאו יחד ולקראת כפר כמא בגובה 1400 מצבם די טוב. אני בשלב הזה רואה אותם מגיעים אבל ממשיך בגישת הסולו שלי ולא ממש מנסה להצטרף למישהוא.
לירן לוקח את שרונה אחכ שי וולנסי אחריהם. שי ולירן נשארים ביחד וולנסי מתחיל לרוץ דרומה.
אגב- ירון שיצא ראשון כבר נמצא על הלג דרומה אבל לקראת עין דור הוא נוחת. טעותו העיקרית - לא צבר מספיק גובה בטרמיקה האחרונהשלו(1100) ולמזלו הרע לא מצא כלום עד נחיתה.
ולנסי גם הוא לא מטפס מעבר ל 1150 ולמזלו בדרך הוא מתדלק שוב מעל 1000 בכפר קיש אבל לקראת גזית וחציית הרכס אחרי גלייד ארוך הוא גם מצטרף לכוחות החיר.
לירן עוזב את השותפות עם שי אחרי שעלה ל 1400 מזרחית לשדמות דבורה 2 קמ ןמשם גם הוא בגלייד ארוך נוחת מעט כקמ דרומית לגזית.
נראה ששלושתם נפלו על סיקל חלש .
האחרון ברשימה - שי היה סבלני יותר ויצא דרומה לכיוון כפר קיש אחרי שתדלק עם לירן באותו מקום אבל מאחר והגיע נמוך ממנו נאלץ להישאר בטרמיקה הרבה אחרי שלירן כבר עזב ובסופו של דבר סיים כקמ מזרחית יותר מלירן  ובגובה 1340 ואז צלל בגלייד עד כפר קיש שם שוב החל לחלץ מגבה של 750 עד 1150 והמשיך דרומה כשאני מעליו בשלב הזה. לכפר מצר שי מגיע בגובה של מתחת 400 ושוב הוא מחלץ בסבלנות אי קץ עד 1450 בגבעת חמד. בהמשך שי מגיע למולדת די נמוך אבל למרות שהוא מצליח לשרוד 400 מטר בלבד ולעלות גבוה למיל 1200  הוא נסחף מזרחה יותר מדי ואחרי התשה ארוכה הוא מצליח להתקדם מול הרוח כמעט עד גזית ושב לנחיתה בגבעת חמד.
סהכ טיסה יפה מאד עם המון נחישות והתעקשות אבל ההגעה המאוחרת והגלשן הלא סופר מהיר לא נתנו לו לו צאנס בשלב הסופי
« עריכה אחרונה: September 03, 2012, 09:06:52 pm על ידי חגי »

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 03, 2012, 10:01:30 pm »
דיברתי היום עם שי ותו"כ השיחה נזכרתי שהגעתי חזרה לתבור ונחתתי אחרי מאבק לא פשוט להנמיך (צרות של עשירים...), ראיתי מסביבי טוויסטרים או עלעולים (מיקי, זה בשבילך ליומהולדת !!!) כי באותו הזמן החלה הרוח להתחזק על הקרקע.
שייקה יפרסם את הסרטון שבו רואים את הטרקים של כולם ב"סי יו" שם הוא ראה שאני חוויתי פחות מ 10 קמ"ש רוח אף בלג הבעייתי שרבים וטובים נפלו בו כנראה בגלל התגברות הרוח (ופחות בגלל הגלשן  ;) ).

כבוד לשייקה ולירן שהרביצו קילומטראג' למרות הרוח החזקה והשהייה באוויר (שייקה עשה 3 שעות טיסה !!!)

;D

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 05, 2012, 04:34:04 pm »
כמו תמיד, תענוג לקרוא :)
עושה חשק להגיע כבר לליגה של הגדולים...
תודה!