כתב נושא: היום במבוא חמה..  (נקרא 6840 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: היום במבוא חמה..
« Reply #20 ב- : July 09, 2012, 09:35:44 pm »
צחי לפי דעתי היה שילוב מסויים ולא כל כך ברור של שניהם ואולי עוד כמה גורמים.

יוסי ורן- נראה כמו 1, אפקט קלאסי, יוסי תקן אותי אם אני טועה, עילוי מתמשך ועדין לאורך כל הטיסה לצמח.

כשאני הייתי באוויר הרגיש כמו טיסה רגילה בטרמיקות ואוויר מחותחת. עומרי, טוםטום, מסכימים?

כשנחתתי והשמש ממש שקעה אבל היה עוד אור היו שני מצנחים שטסו גבוה יחסית לרכס אבל לא בגבהים מטורפים, הערכה מלמטה- 200-300 מעל העמדה. נראה כמו 2.

לפני כחודש נשארתי אחרון באוויר אחרי שהגלשנים נחתו ברגיעה מסויימת לתנאי "אפקט רכס" בדיוק כמו שתיארת שנמשכו כמעט עד לשקיעה, טיסה של כשעתיים וחצי ללא כל מאמץ בגבהים של כ400 מעל העמדה. ניסיתי מספר פעמים לצאת לכינרת ולבדוק אם זה אפקט "רגיל" ללא הצלחה. לקראת הנחיתה בכיוון הכינרת היו קטעים מאוד מחותחתים בניגוד לשאר הטיסה.

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #21 ב- : July 09, 2012, 09:44:49 pm »
יוסי  לבא  לטוס  איתך ..... ?

תודה  רבה  עדיף לשבת  בביית .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 09, 2012, 10:20:01 pm »
צוק

א. השוליים של האפקט יכולים להיות די מחותחתים, מתחתיו יכול להיות מאוד מחותחת.

ב. צריך לזכור שכשיש רוח יש גם עילוי רכס רגיל. 200 מטר מעל קו הרכס ברוח של 20+ קמ"ש זה לא משהו שמצריך אפקט מיוחד. אבל אם העילוי נמשך החוצה מקו הרכס יותר מעילוי רכס רגיל יכול לרמוז על משהו.

יוסי ורן בהחלט היו האפקט כינרת קלאסי לפי התאורים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #23 ב- : July 10, 2012, 12:23:37 am »
זה אפקט השריפה שהייתה שם
לא אפקט כנרת...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : July 10, 2012, 07:19:26 am »
אבל עד השריפה הם טסו בעילוי קבוע מעל המים לפי מה שהבנתי.

עכשיו השאלה הקשה, האם השריפה יצרה עילוי משלה או שהעשן שלה פשוט נסחף עם העילוי של האפקט?
תלוי בגודל של השריפה.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #25 ב- : July 10, 2012, 10:52:24 am »
יוסי  לבא  לטוס  איתך ..... ?

תודה  רבה  עדיף לשבת  בביית .

זה חדשות טובות :)

צחי, אני חציתי לכיוון הכינרת מאיזור עין-גב, כיוון שהמרחק מהרכס לכינרת הוא קצר יותר שם. באיזור הזה העילוי מעל לכינרת היה 0.2+ עד 0.4+ קבוע. ככל שהדרמתי העילוי עלה. מול העמדה הוא היה 0.7+ עד 1+. מעל האי הקטן שבכינרת העילוי כבר עלה לאיזור 2+ ומעל השריפה הוא השתנה בין 1.5+ ל- 2.5+ בערך.
רן זיהה את התנאים האלו טוב ממני ומוקדם ממני, וחצה את הדרך לכיוון הכינרת הרבה יותר דרומית ממני (בערך מאיזור העמדה או איפה שהוא באמבטיה הדרומית אם אינני טועה). אני בתאכל'ס לא הבנתי על מה הוא מדבר (עילוי של 2+ כשאני חווה רק 0.2-0.4+). רוב הדרך רן היה כ- 600מ' מעליי, ורק באיזור השריפה השתוונו בגובה.
רן תודה רבה על הטיפים, הם עבדו מצויין :)
גובה מקסימלי 2360מ' מפ"י.
בדרך חזרה פגשתי בסינקים של 2.5- עד 3- כל הדרך מעל הכינרת (מעל קו החוף אבל מהצד של הכינרת). בדיעבד, אולי בשלב הזה הייתי צריך לטוס מהצד של האדמה. אולי לא, לא בדקתי איפה השינמוך היה חזק יותר...

לנחיתה (אחרי עוד ג'עג'וע בין מ"ח לכפר חרוב) הגעתי בגובה של 1300-1400 מפ"י. חצי דקה עד דקה של ספירלות במשיכה הביאו אותי לגובה יותר הגיוני  (600 - 700 מפ"י) לנחות ממנו למעלה.
סה"כ טיסה של שעה וחצי, עם המון המון מזל של מתחילים...

הטיסה מיום שישי הייתה מדהימה גם היא
שעה וחצי באויר עם אמיר שלום, אסי ונועם.
טרמיקות של 6.1+, הכי כיף שיכול להיות.
מבחינת כיפיות נהניתי יותר ביום שישי (למרות ששיא הגובה היה כ- 860 מפ"י).
הטיסה בשבת הייתה יפה מאוד מבחינה ויזואלית ומצ'עממת מאוד מבחינת האתגר בהטסה.
כיף לקבל שתי טיסות כאלה בסופ"ש אחד :)

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #26 ב- : July 10, 2012, 12:35:04 pm »
בהמשך למה שאמר צחי רייל, אני מחזק ומחדד:

את תופעות איזורי העילוי אשר אנחנו פוגשים באיזור 'מצוקי האון'  ניתן למנות לשלוש:

1) הבסיסי והסטנדרטי - עילוי רכס פשוט כתוצאה מרוח הפוגעת ברכס.  עובד באיזור של קו הרכס של העמדה ומעל קו הרכס של המדרגה שמתחת לעמדה.  בדר"כ זה נותן,  אם טסים ביעילות מעל קו הרכס של העמדה, כ- 50 מטר מעל העמדה כשהרוח בסביבות 50 קמ"ש ו-200-250 מטר מעל העמדה כשהרוח באיזור ה-40.         

2) 'אפקט רכס חם '  (אפקט 2 אצל צחי ) -  מתחיל לפעול בשיא הקיץ באיזור 16:00-17:00 . נוצר כתוצאה מכך שהשמש אשר נמצאת בזווית מאירה ומחממת את מדרון ההר של מצוקי האון ( הרכס של מבוא חמה ..) יותר ביחס לסביבה.  מורגש בתור רצועת עילוי עדינה עם נקודות של יותר ופחות המתחילה פחות או יותר מהגבולות המזרחיים של שדות הנחיתה למטה.

3) 'אפקט כנרת' , ( אפקט 1 אצל צחי ) אותה מרגירנה שקטה ונעימה שבדר"כ מתחילים להרגיש אותה מעל הכביש למטה או לפעמים כבר מעל שדה הנחיתה למטה.   צריך לתכנן להגיע  אליו במספיק גובה לאיזור שבו הוא מתחיל לעבוד אחרת מפספסים אותו או יותר גרוע נכנסים לחתחותים שמתחתיו.  כבר קרה לי מספר פעמים בסוף הקיץ שאני אכלתי אותה ונחתתי למטה ואילו חבר'ה שהגיעו עם מספיק גובה חגגו ונהנו.

« עריכה אחרונה: July 10, 2012, 12:36:45 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : July 10, 2012, 03:26:27 pm »
אני ראיתי (מודה שמרחוק ולא עקבתי כל הזמן) שהעשן די שוכב והשריפה לא רצינית במיוחד, אני מהמר שהמקור לעילוי לא היה השריפה, אבל יש מצב שאני טועה.

בכל מקרה ברור לחלוטין שהיה אפקט גם אם השריפה הוסיפה לו קצת או הרבה.

צחצח בטיסה שלי שהזכרתי מלפני כחודש העילוי נמשך הרבה החוצה ולא תאם את עוצמת הרוח.

תזכר ביום חורף שיצא שהמון חברה שבד"כ בתבור הגיעו למבוא (כוולל מיכל שהתבכיינה שמשעמם לה ;)) ויורם ורוג'ר נחתו אחרונים על פול ספיד סיסטם ברוח גבולית. לאיזה גובה הגיעו באותו יום? אם אני לא טועה לא יותר מ150-200 מעל העמדה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : July 10, 2012, 04:03:53 pm »
אותו היום אני הייתי ב800 ויורם ב1000+. לדעתי טקסי היה האחרון שנחת למעלה וגם זה היה ברוורס, הרכב של יורם היה למטה ולקח לו איזה שעה לרדת לשם.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #29 ב- : July 14, 2012, 04:46:14 pm »
הטיסה שלי מיום שישי הקודם
צהריים 6.7 במ"ח
Yossi G. Mevo - Hama 6-7-12

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #30 ב- : July 14, 2012, 05:16:24 pm »
יש לי הערה מוזרה.
משום מה אתה לא נראה כמו גולש מתחיל . זה נראה שאתה עובד מאד מקצועי בתוך המשולש ואפילו עושה היי סייד מדי פעם.
אבל אולי זה סתם נדמה לי.
בנוסף נראה שמשהוא בתלייה שלך לא מסתדר...כאילו רצועת התלייה קצת קצרה.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #31 ב- : July 14, 2012, 07:57:54 pm »
חגי,
באותו יום היו טרמיקות חזקות, שהגיעו בשיא ל 6+. אמנם המקום בכרטיס הזכרון נגמר עוד לפני כן, אבל הטרמיקות שצולמו היו חזקות גם כן. זה מאוד מקל להתמרכז לתוכן ולהשאר עליהן כשהן חזקות וברורות.
האם תוכל לפרט מה זה היי סייד? עוד לא יצא לי לשמוע את המונח הזה.

בקשר לרצועת התליה, כשאני מסתכל בוידאו היא נראית לי קצרה גם כן. לפעמים במהלך הטיסה אני לא לגמרי מרגיש בנוח עם הגובה, אבל בכל מקרה אני מרגיש שיש לי שליטה טובה על הגלשן. אני תוהה אם לנסות באמת להחליף אותה, או לנהוג כמנהג החכמים: "אם זה עובד, אז אל תיגע..."

תודה על ההערות.
יוסי.

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #32 ב- : July 14, 2012, 11:13:04 pm »
התקדמות יפה מאוד, אין ספק שסופי השבוע במבוא חמה מוסיפים לכושר הטסה.
כל הכבוד.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #33 ב- : July 14, 2012, 11:24:02 pm »
יופי של טיסה. החיוך ב1:14 אומר הכל!
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #34 ב- : July 15, 2012, 01:29:00 am »
למי שעוד לא שם לב בעניין נתי... ובכן מה שהבחור צריך, זאת תשומת לב. לא חשוב מה תכתבו לו, הוא מקבל את סיפוקו מעצם התשובה. הוא בחר את עמדת המוכיח בשער, סטייל ירמיהו הנביא, לא סתם.(... יהיה רק רע, אתם תמותו, ואני הרי הזהרתי אתכם, אתם הטפשים ועמי הארצות, למה לא הקשבתם לחכם שכמותי...) מי שעומד בשער נתקל בכל אחד ואי אפשר להתעלם ממנו. אז אם אתם רוצים לספק אותו, אין שום רע בלענות לו, וזה מה שעשיתי עכשיו. אם אתם רוצים להיות רעים אליו - פשוט אל תתייחסו.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #35 ב- : July 16, 2012, 10:39:39 pm »
באותו יום היו טרמיקות חזקות, שהגיעו בשיא ל 6+. אמנם המקום בכרטיס הזכרון נגמר עוד לפני כן, אבל הטרמיקות שצולמו היו חזקות גם כן. זה מאוד מקל להתמרכז לתוכן ולהשאר עליהן כשהן חזקות וברורות.
האם תוכל לפרט מה זה היי סייד? עוד לא יצא לי לשמוע את המונח הזה.

בקשר לרצועת התליה, כשאני מסתכל בוידאו היא נראית לי קצרה גם כן. לפעמים במהלך הטיסה אני לא לגמרי מרגיש בנוח עם הגובה, אבל בכל מקרה אני מרגיש שיש לי שליטה טובה על הגלשן. אני תוהה אם לנסות באמת להחליף אותה, או לנהוג כמנהג החכמים: "אם זה עובד, אז אל תיגע..."

תודה על ההערות.
יוסי.

היי סייד - זה כשפונים לצד מסויים והגוף נמצא במשולש בצד השני- בצד הגבוה (HIGH SIDE) . צריך לעשות את זה במיוחד בגלשנים שיש להם נטייה להחריף את הפנייה או כשפונים מאד אגרסיבי ואז הכנף החיצונית מייצרת כל הזמן יותר עילוי בגלל מהירות מעט יותר גבוהה- כדי לאזן אותה לעומת הכנף הנמוכה עושים היי סייד. זה מחייב קצת הפעלת שרירים וכמובן הרבה יותר מעייף אבל מאידך זה מאפשר טיפוס יותר מהיר ויעיל בטרמיקות צרות.

לגבי אורך הרצועה אתה אמור להיות ממוקם כ 10-15 סמ מעל הספיד בר במצב טיסה רגיל. אם לא מפריע לך תלייה גבוה מעט(שזה אומר קצת פחות מומנט לגלגול) אז לא שווה להתחיל לעשות שינויים.