כתב נושא: יום מיוחד בתבור-4 שעות באויר וטיול מהיפים שלי מהתבור  (נקרא 340 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בבוקר זה היה ניראה כמו עוד יום קייץ,אבל התחזיות האופטימיות של ברוקשטיין הראו שעשוי להיות יום מעניין.בעמק זה כבר היה ניראה ממש לא יום של קייץ כשב 9 וחצי כבר היו פומולוסים וקומולוסים קטנטנים בכל מקום :)
אילן פינק אותי את גורדון ואפרת בפיצה בדבוריה וטוב שלפחות אכלנו משהו כי היה צריך קצת אנרגיה לאויר שחיכה לנו,בעמדה בסביבות 10 וחצי רוח דרום דרום מערבית 10 קמש עם התישרות קלה עם כניסת הטרמיקות,ניראה שזה עדיין לא ממש הזמן,רולי ואדוה תרמו לנו את עצמם כווינד דאמיס והראו שכדאי עוד קצת לחכות,כשרולי חזר כעבור כחצי שעה התנאים התחילו.
הטיסה שלי התחילה ברגל שמאל שאחרי ההמראה אני לא שומע שום דבר באוזן ורואה את הקומפטינו ללא מיכסה תחתון וחסר בטריות,ו  :-\
לקח לי לא מעט זמן להוציא את הואריו הישן שלי מתחתית הקוקפיט,וזה עם אויר ממש לא יציב בגובה עמדה (זה מה שקורה שאתה לא מסדר ציוד כמו שצריך).
ללא נתוני המחשב שאתה כל כך רגיל אליהם אתה מרגיש קצת "חסר משקפיים"אבל צריך להיסתדר ואפשר לראות אם מחפשים את כל מה שצריך,אני לצערי יצאתי לבד בהיזדמנות הראשונה שהייתי ב-1000 וטסתי צפונה בשביל לפגוש סינק עד 250 מעל כדורי שם סוף סוף הגיע הציפצוף הגואל והיה אפשר לנשום קצת,לפי תחושותי הרוח היתה מאוד חלשה בכל הלג צפונה,ועם רכיב דרומי חזק,הנתיב עבר בגבעת אבני,אחכ קצת מזרחית לבסיס נטפים שצפונית לצומת גולני,ועד רביד לא היה ממש קשה,ברביד זה היה ניראה ששוב הקרקע ואני ניפגש אבל שטח שרוף בין רביד לצומת התחיל לעבוד מאוד חלש אבל זה מה יש,הרוח האיזור הזה המשיכה להיות חלשה מאוד ודרומית,ועד המחצבה מערבית לקדרים היה בסדר והמחצבה שעובדת כל הזמן גם מייצרת טרמיקות לא רעות מיסתבר,ההליכה עליה הוכיחה את עצמה ואחרי כמה דקות הייתי כבר ב-1000 קצת דרומית לאמירים,משם שמתי אף לכיוון צפת ,דרך הגשר שנימצא בעליו מאליפלט,היתה מצוקה רצינית לקראת עכברה,זה הכפר שנימצא דרומית לגשר על נחל עמוד הייתי בטוח שאני בקושי עובר את המיוערת שממערב לכפר שוב הופיעה לה הטרמיקה ממש לפני היתארגנוית לנחיתה בכפר,משם האויר עלה ממש טוב,האובר דיולפ היה ניראה בבירור באיזור ק"ש אבל עד אגמון החולה היה בסדר גמור כשאני טס מעל מידרונות צפת ,עמוקה לכיוון שדה אליעזר,בחולה חתכתי לכיוון הואדיות שנימצאים דרומית לגונן וטסתי דרומה עם עילויים לא חזקים בדרך עד נחיתה בגשר אריק,אחת הטיסות המיוחדות והארוכות שלי,למען האמת סיימתי אותה די גמור,אבל היה אחלה.חבל שאין טרק אבל אין כמו המראות שניצרבים בזיכרון לעד ;)

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עוד כמה מההמשך צפונה :D

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ואו כל הכבוד !!! .
קצת מוזר התאור שלך . הכוונה שלי שאתה מדבר על סינקים ומצוקות גובה ללא התייחסות לאויר טורבולנטי . אני חייב לציין שאתמול חוויתי את אחד הימים הטורבולנטים באזור , אם לא ה . לשמחתי הצלחתי לשמור טיסה ללא קיפולים ( על ידי עבודה קשה  lugh )- אבל- חויתי סוג של מלחמת עולם עם זויות כנף שטרם הכרתי . יום מוזר מאוד !!! (כמעט לאורך כל הטיסה )
נ.ב - הסיגמה 8 הוכיחה את עצמה שוב  up:

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נעם ברכות על הטיסה היפה.

אני המראתי אתמול מאוחר, אחרי 13:00, הגעתי לגובה של 2250 באיזור כפר תבור, אך בגלל השעה המאוחרת וסתם עצלנות חתכתי למבוא חמה ולא ניסיתי משהו יותר מעניין. בדיעבד אני קצת מצטער על כך.

מוזר לי התיאור של אילן, כי אני פגשתי אויר די רגוע, עם טרמיקות מסודרות וחציתי את הכנרת באויר כמו חמאה.

מסתבר שבאותו יום בשעות שונות ובמיקום שונה ישנם הבדלים כל כך גדולים.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אין ספק שאתמול היה יום מיוחד
אני (עד ששמעתי את גונן ) חשבתי שיצאתי אחרון...ומצטבר שלא מעת מאיתנו שנחתו דיי מהר היו להם הזדמנות שנייה (מוכר לי משהו)...
אני מהמעתים שטסנו גם בחמישי. ההוויר היה הרבה יותר פעיל (כמעת אותו מסלול).. יותר קל להגיע לגובה. יותר קל לצאת מההר, יותר קשה להשאיר חופה מעל הראש יציבה. גם לפי הסיפורים אפשר היה להבין שהתנאים רק השתפרו...
נעם.. כרגיל אתה קורע את השמיים....מיכל שאלה אותי שסיפרתי לה על התנאים עוד בשדה נחיתה למה לא טסתי צפונה....(עוד לא ידעתי אלך...כנראה שהדינוזאורים יודעים ומשדרים את אותו דבר..שטסים ושלא טסים יודעים לאן לטוס.....lugh).
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
פרידמן אחלה טיסה!
אין ספק שאתמול היה יום מיוחד ואפילו קצת מסוכן.
אני המראתי אחרון, אפילו אחרי גונן, פלוס חמש לבסיס ענן ב2200, בקשר עין עם שלושה גלשנים, בינתיים נוצר ענן נוסף מתחתיי. דאון טרמל מעליו אבל פחד ממני אז נותר לי רק לנופף לו לשלום...
בשלב הזה החלטתי שאני חייב לאבד גובה, אז עשיתי ספירלה מתונה, לא יודע, כנראה משכתי יותר מידי בברקס 8), למזלי הבטרייה הלא טעונה של המצלמה פלטה את האלקטרונים האחרונים שלה ונתנה את הוידאו המיוחל שיעלה רק בערב.
מכפר כמא רדפתי אחרי ענן גדול ויפה שנראה פשוט כמו פטריה של פצצת אטום, מודה שעברו לי בראש מחשבות על CB. בעצם לא הצלחתי להגיע אליו כי הייתי נמוך ו"הצלחתי" לטרמל רק על השוליים הרחוקים שלו עד למבוא.

בקיפול בחום של מבוא, כשהענן כבר עבר, שמעתי את התותחים מדמשק (או קצת יותר קרוב), וכבר לא נשאר מקום לספק.

תודה לכל החברים על האיסופים והתיזוזים hug
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שכחתי לציין,

תודה לאביב ואח"כ לצוק על האיסופים.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
הייתי במבוא חמה עם פרנקי ותמם מהבוקר, איזה יום הזוי זה היה...

אחרי כמה טיסות שנעות בין גרזון לבין 200 מטר מעל העמדה, אחרי שעבר ה CB עם הרעמים שלו...
בסוף כל זה היו תנאים משוגעים, בלי לנסות הגעתי מעל שדה הנחיתה ב 730 מטר מעפ"י שזה בערך 1000 מעל השדה...
היה סופר  :P

מנותק עמרי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

מוזר לי התיאור של אילן, כי אני פגשתי אויר די רגוע, עם טרמיקות מסודרות וחציתי את הכנרת באויר כמו חמאה.

מסתבר שבאותו יום בשעות שונות ובמיקום שונה ישנם הבדלים כל כך גדולים.
מי שהמריא באזור 12, פגש אויר מאוד לא רגוע, מתברר שב 13 היה הרבה יותר רגוע וגם תנאיים טרמלים יותר טובים.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...