כתב נושא: המראת החרב המעופפת בתבור (פלא שאני עוד חי)  (נקרא 185 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רונן גורדון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
שלום לכולם, לאלו שבחו״ל ולאלו שלצערם נשארו לרחף בארץ.

23 שנה אחרי שהתחלתי לרחף, 6 שנים אחרי הקמת ״החרב המעופפת״, אחרי ששרדתי את ארנון, למדתי משימי שליטה קרקעית והנפות, החסרתי פעימה אצל איתי לנואל בקורס  SIV  וריחפתי ב 3 יבשות ....... היא הגיעה סוף סוף!!!!!!!!
האמא של ההנפות בתבור, הנפת רוח הקודש המושלמת, ההנפה לו חיכינו, אני וכל אוהדי ספורט הרחיפה.
ובכן, כך זה היה.
יום שיש בתבור. מספר מרחפים באויר, הרבה יותר מרחפים וסתם מתעניינים בעמדה.
רוח דרום דרום מערבית, משבית.
בגלל ריבוי מצנחים בעמדה, אני מניף די למטה, קרוב לקצה העמדה.
מספר ניסיונות לא מוצלחים, הרכיב הדרומי לא מאפשר לי להניף ולצאת, אבל הדובר לא מוותר.
ואז היא מגיעה, הנפת ההנפות.....
אני מניף, מצנח מעל הראש, מסתובב, 2 צעדים ונגמרת לי העמדה......
קפיצת החרב המעופפת לרתמה ו.................. .......
אני יוצר את ״שביל הדובר״ שמתחיל בשיח הקרוב לעמדה ומסתיים כמעט בעץ האחרון לפני דבורייה.
לא ידעתי שאפשר לעבור בכל כך הרבה שיחים ועצים ולהשאר בחיים.
חדרתי דרך השיח הראשון (לא ברדתי אותו, חדרתי במרכזו).
בהמשך יצרתי ״שביל אש״ במרכז צמרות של 4 עצים, כשהרתמה ואני עוברים באמצע הצמרות.
היה נראה לי כאילו אני ״ יורד במדרגות״ תוך כדי רחיפה.
אני נכנס לעץ, המצנח ממשיך קדימה, אני נשלף מהצד השני של העץ, רק כדי לרדת מדרגה לעץ הבא, שוב המצנח מוציא אותי מצידו השני, כך שיח אחד אימתני ו 4 עצים.
וכל מה שעובר לי בראש זה: מסכנים אלו שעל העמדה, בטח מתים מפחד שיצטרכו לחלץ את גופתי המרוטשת מאחת מהצמרות.
אבל רבותי, אני הדובר!!!!!
לא שיח ולא 4 עצים ימנעו ממני טיסת יום ו׳.
אחרי שהותרתי בשיח ובעצים שביל, שייקרא מהיום ״שביל גורדון״, האפסילון 6, החופה הטובה בעולם, שבנונשלנטיות נשארה כל הזמן פתוחה וטסה ישרה, הוציאה אותי לתוך טרמיקה שלקחה אותי בחזרה לגובה העמדה, שם ראיתי את שאר המרחפים משתאים ומתפלאים איך בכלל שרדתי את זה.
אחרי עוד רבע שעה באויר עליתי ל 900 מטר, ואז קרוס מדהים בקלייד אחד ללא אפ צפצוף וריו ונחיתה מושלמת בין כפר תבור לכפר כמא.
ואם אתם לא מאמינים שכל זה קרא, תשאלו את רולי.......
אשמח לשמוע מעדים להמראה מה בדיוק קרה ומה גרם לי לחסל את החורשה שלמרגלות העמדה.

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גורדון,

שמח שיצאת מהאירוע שלם.

לדעתי הנפה בתבור סמוך מאוד לקצה יכולה להיות מסוכנת. אני משתדל תמיד להניף יותר גבוה ואז יש זמן לבטל במקרה הצורך.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
גורדון זה מה שעשינו מהמרחף האחרון שניסה את זה........

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא

אשמח לשמוע מעדים להמראה מה בדיוק קרה ומה גרם לי לחסל את החורשה שלמרגלות העמדה.

כבוד יו"ר המזמרה המעופפת.
לא קרה כלום.. זה לא היה בשליטתך.. זה אני שישבתי בבית בזמן ההמראה שלך ועשיתי לך עין הרע בעקבות שיחתינו האחרונה בתבור ...  lugh lugh :P

טוב שאתה בסדר.

« עריכה אחרונה: June 23, 2012, 09:01:33 am על ידי נולד לעוף »
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
לא שאלו אבל אני עונה...
קודם כל שמח שאתה חיי כי למצאו דובר חדש לא קל בזמנינו
שני, לפי הכניסה לטבע (כל דבר ירוק שהיה לפנך) לא היה לי הרגשה שתפצע.. גם לא שתמשיך לרחף כי הטיסה כבר הסתיימה...לא הסתיימה...הסתיימה.. . לא הסתיימה..וכך לפחות 15-20 שניות  שכל מי שהיה בעמדה התחיל לצאת מהרתמה להצית את הסיגמה שלך .

אני לא חושב שהענפה הייתה הבעיה. למרות שמצנח פנה דרומה ונלחמת במקום להיכנס מתחת ולתקן . גם לא חושב שהעמדה היית קצרה מידי.. היו משאבים חזקים עם הפרשים גדולים. לדתי ניגמר לך המשאב. ואז נכנסת בסינק של המשאב הבאה..ולמזלך, אחרי כל הטיול הירוק שעשית (מהעמדה לא ראינו שאתה מתקדם או יורד מדרגות, המצנח למעלה שאוטוטו נופל קדימה אבל לא... ופתאום כמו לחיצת כפטור נפלטת  על טיל בליסטי..(הטרמיקה שגרם לך את הסינק היגיע והיית חזקה...אני עוד רואה  את התמונה (בראש) של רגליים וגוף ברתמה לא ממש בשליטה בשניות הראשונות של ה"שיגור המעופף "
טוב שניגמר בסיפור מצחיק.חבל שאין תיעוד ...ותשמור על עצמך. (החרב ואלטון צריכים אותך)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
זה נראה די מפחיד, היה רגע שבו החופה נראתה כאילו היא מאבדת לחץ וכבר התחלתי לשחרר את עצמי מהרתמה (ולא הייתי היחידה) אבל אחרי כל זה עוד יצאת מהעץ האחרון ונראית כאילו כלום לא קרה, המשכת לטוס כרגיל רק היה חסר שתעשה איזה טא-דא! לסיומת.