אני אוסיף את החצי הכוס המלאה של הסיפור, ברשותכם.
קודם כל, שי ולירן בצעו תדריך מקיף עם לוח מסודר שמראה את המשימה ממש כמו בחו"ל !!!
בנוסף, הם דאגו לחולצה לכל מתחרה עם שמו על הגב (איזה כיף...)
באמת, כל הכבוד על ההשקעה !!!
הצפוניות המוקדמות לא עזרו בפינוי העמדה העמוסה, אך סדר והתחשבות בינינו ובין המרחפים סיפק חלונות המראה רבים להמריא למי שחפץ. כשמתן הגדול פינה לי מקום כדי להמריא אחרי ששי יצא, די מיהרתי לצאת למרות שהיה רכיב ברור של צפונית, וזה גרם לי להמריא המראה די מפחידה מצידי (לגולש שלום). ריצה דינמית שהתחלקה לשלושה חלקים. תחילת ריצה מאוזנת, בחלק האמצעי הרגיש כאילו כל משקל הגלשן על גבי וכנף ימין מעט יורדת והחלק השלישי הוא תיקון שמאלה וחוסר אנרגיה בגלל מעידה קלה של רגל שמאל בגלל המשקל של הגלשן (בעקבות החלק השני בריצה). שאני מדבר על משקל הגלשן, הכוונה היא שהגלשן לא חווה מספיק זרימת אוויר בגלל הרוטור, ולכן לא יצר עילוי. במצלמה שלי לא רואים את המקרה טוב. אני מקווה שמישהו צילם את ההמראה שלי לצורך תחקור.
לאחר היציאה, רוח צפ' מע' בריאה בגובה העמדה ועד 800 שעד לגובה זה היה ניתן לטפס בתבור, גרמה לי לצאת קמיקזה לכיוון המשימה. טיסה חסכונית, עד לצפונית לכפר קמה, הביאה אותי ל 400 באזור בעייתי, שם התעכבתי עד ששדה חום הואיל בטובו לתת לי עוד 200 מטר כדי לחצות את העמק. בעמק אחת בריאה לקחה אותי לאזור ה 1000 ושם ראיתי שאין רוח כמעט !!!
הבנתי שכדי לצלוח את הלג לגולני, אני חייב להיות מעל ל1000 בפוריה. לפני לקיחת הנק', אני מתעכב באזור ולא מוותר עד 1300, ואז לוקח את פוריה, ושם את האף מערבה. בשלב הזה, דברי שבח הגיעו מהשדה שמתחתי שם נמצא ולנסי. דברים כגון "מה זה הגלייד הזה", "איזו חללית" וכו'. לשמחתי, החצי הראשון של הגלייד היה מעל ל1000 ולכן כמעט ולא חוויתי רוח אף. בחצי השני שם ירדתי ל900, חוויתי סינקים חזקים עם התקדמות קרקעית אטית עד ל400 בגבעת אבני.
הגבעה שמדר' מז' לצומת גולני, היוותה טריגר חזק שסיפק כמה אלימות שהחזיקו אותי עד לגולני.
משם לג דרומה אחרי תדלוק ל500 וסחיפה עצבנית, אני סחוט מת, ומדווח לחגי שאני אנחת באזור כדורי.
חילוץ בגובה האקליפטוס כשהרתמה כבר פתוחה, חזרה ל400 והטרמיקה נעלמה כאילו כלום. אני ממשיך מעל כפר תבור לנחיתה בצומת גזית.
פתיחת עונה טובה, אבל סטירה מצלצלת בהמראה. לא סתם אומרים ש"מצפון תפתח הרעה"
תודות לחגי שעזר לקיפול וגם אסף אותי.