כתב נושא: אימון הזדקרויות ראשון בגלבוע - שבת 4-2-12  (נקרא 7942 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
ויש גם צילומים של ההמראות שלנו מלמטה :-)

ההמראה של קרנהשפע:
Kerenashefa- Gilboa 04-02-2012

ההמראה של יוסי:
Joe - Gilboa-04-02-2012

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
למה לפרק גלשנים על השביל ולנחות בשדות?

זה גם מה שאני שואלת. וזה עוד אחרי שביקשתי במיוחד בעמדה, גם מהגלשנים וגם מהמרחפים לשמור לנו את השביל פנוי בשביל פיינל ולקפל על השביל הראשי שמוביל מהתחנה לכיוון הגלבוע...
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
המראה של קה"ש - נראה שאת טסה עם עודף משיכה כל הזמן ולא בקרבת המינימום סינק. זאת רק התרשמות שלי מבחינת מצב הרוח ומכך שלא הרווחת כמעט גובה אחרי המראה. גם בצילום שלך היתה לי תחושה שאת מושכת יותר מדי אבל בכל מקרה זאת התרשמות שאני לא יכול להיות בטוח בה מהצילומים.
המראה של יוסי- מעבר אוטומטי ומיידי לשכיבה והתחלת ההמראה במצב של הצפה תוך כדי שחרור האף מיד בעשירית השניה הראשונה אינה מתכון טוב לטכניקת המראה בטוחה - במיוחד לא אצל מתחיל.

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
יוסי זה בשבילך... גם לגלשני מתחילים יש אפקט קרקע רק צריך יותר מהירות..
ועוד דבר.. אתם מרימים את הידיים לגובהה כתפיים נורא מוקדם, לא יכולים לא למשוך ולא לתקן אם עולה כנף..
להמחשה..מתחיל מ1:20
http://www.youtube.com/watch?v=i0-hxqiLzU8&feature=player_embedded#!

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הבאת דוגמה רעה. לא ראינו בכלל אפקט קרקע (בגלל שלא ממש היית צמוד לקרקע) ולא הצפה ארוכה .
זאת לא נחיתה שצריכה להיות השראה לחברה מתחילים.
השארות על הספיד בר במשיכה מוגזמת זה לא המסר.
אין בעייה לעבור לעמידה ולמקם את הידיים גבוה בשלבים מוקדמים. זה ממש לא מפריע למשיכה. הדבר היחידי שמגביל את המשיכה הם הרגליים שמשתלשלות מהמותן ומטה וגורמות לספיד בר להיעצר בהן. בכל מקרה משיכה למצב הזה היא משיכה מספיקה לכל תרחיש - גם של מפל רוח משמעותי.

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
"אין בעייה לעבור לעמידה ולמקם את הידיים גבוה בשלבים מוקדמים. זה ממש לא מפריע למשיכה"???
תראה לי בהזדמנות איך אתה נכנס למשולש שהידיים שלך בגובה כתפיים זה פשוט פיזית לא אפשרי.. וגם לתיקונים במישור הגילגול אין מספיק מנוף..
אני יביא סרטון שיותר ממחיש את אפקט הקרקע

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אכן אין בעייה. זה עבד עד היום כמעט 40 שנה כך שאם לך "הילד" זה נראה מוזר , כדאי שתנסה זאת ותראה שבמשיכה במצב עמידה עד שהספיד בר נתקע ברגליים יש מעל ומעבר מהירות לכל תרחיש ...אולי למעט תרחיש של נחיתה ב 50 קמש!

לעניין הגלגול - בעמידה זקופה יכולת השליטה בגלגול היא הטובה ביותר לעומת כל פוזה אחרת. זמן התגובה הוא הקצר ביותר וזאת הפוזה הכי מומלצת על פי נסיוני.
כדי להשיג מקסימום כח במצב עמידה זקופה אתה צריך להזיז את עצמך מעט מאד - שוב נראה לי שיש פה חוסר ניסיון או התנסות .

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
לא דיברתי על העמידה הזקופה אלא על הידיים בגובה כתפיים.. תבוא איזה יום לטוס נדון בזה כמו שצריך
ועוד דבר.. גם למצנחים יש אפקט קרקע קטן והמצנח יושב להם איזה 5 מטר מעל הראש אז איך אתה אומר שאני גבוה מידי בסרטון בשביל שזה יהיה  אפקט??

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מצנח יושב 7-8 מטר מעל הראש ומרגיש אפקט קרקע. פחות מגלשן אבל מרגיש. לפעמים כבר מ20 מטר, תלוי בתנאי השטח.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
חגי לא הבנת את כוונת "הילד"
ברור שאין בעיה למשוך ממצב עמידה וידיים על הצלעות .
הבעיה שממקמים את הידיים מההתחלה בנקודה גבוה מדי ,כמעט בגובה האזניים, ואז גם במשיכה פראית לא תוכל היכנס למשולש ולייצר מהירות .
בהרבה מהנחיתות שראינו של החניכים בגלבוע , הם מעבירים את הידיים מהתחלה מאוד מאוד גבוה ,ולכן מתקשים למשוך .

דוגמא לכניסה למשולש ובמקרה הזה פלייר קצת מאוחר ברוח גב לדעתי ..

http://www.youtube.com/watch?v=tWVyw2fTHhA#t=02m54s

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מצנח יושב 7-8 מטר מעל הראש ומרגיש אפקט קרקע. פחות מגלשן אבל מרגיש. לפעמים כבר מ20 מטר, תלוי בתנאי השטח.

וצחי אני מתקשה להבין את האפקט הקרקע שאתה מדבר אליו ..

בכל הכתבות וההסברים מדובר בשילוב של מערבולות קצה כנף , והפחתת גרר מושרה בשל חבלה בזרימה צמוד לקרקע .

ומוסבר שהאפקטיביות של התופעות האלו קיימת רק במרחק של חצי או שליש מותת הכנף וגם אז האפקט מתחיל מ10% "שיפור"

אז איך אתה מסביר ועוד בגובה של 20 מטר ???

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1002&messageid=35316339&r=1

http://img1.tapuz.co.il/forums/47587261.doc 

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שי ומתן,
בכל הנחיתות של הילד שיוצא לי לראות, הילד משתמש בטכניקה של השארת יד אחת על הבייס ויד שניה על הצלע, ממש עד לרגע האחרון לפני הפלייר. כמו כן, הנחיתה היא לא ב DBF מסודר כפי שלמדנו ואנו מתרגלים, ועוד, תמיד מבצע פניה מאוד חדה (90-180) בגובה נמוך. אני לא חושב שאלו דוגמאות שהיו מתקבלות כנחיתה טובה אצל חניכים.
יוצא לנו לנתח את העניין הזה הרבה לאחרונה, בגלל שאנחנו רואים שאנחנו מקבלים את אותן הערות (לא מספיק מהירות לקראת נחיתה). אנחנו נמשיך לבדוק אם יש לנו אפשרות למשוך יותר.
מצד שני, יצא לי כבר לנחות עם יותר מדי מהירות לקראת נחיתה.
באתי מפיינל מאוד גבוה, ועם אובר-שוט מטורף. בשביל לצמצם את המרחק של האובר-שוט כמה שיותר, באתי משוך מאוד מאוד מאוד. זה הקשה עלי במידת מה את השליטה בגלשן, בעיקר בגלל שהידיים היו גבוהות, ולכן כל תיקון מהצלעות היה מדי גדול. כך או אחרת, זה היה עם ידיים בגובה האוזניים. אולי יש לי את הטיסה הזו מצולמת, ואני אשתדל להעלות אותה.
בינתיים, אם מישהו ימצא דוגמא לנחיתה טובה של חניך או מתחיל, וכזו שגם רואים בה אפקט קרקע, ויכול לנתח אותה בפורום, זה יעזור.

תודה,
יוסי.

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
לא רוצה להשמע נרגני, אבל בשבת שעברה כל החברה מהקורס שלכם שאני ראיתי נוחתים, השתדלו לא לנחות על השביל, אלא בחרו לנחות על השדה החקלאי, למרות שבאו מיושרים לחלוטין לשביל (מזרחה).

אם זה מה שמלמדים אתכם, זה לא בסדר.
ואם אתם לא מודעים, אתם נוחתים של שדות של אנשים שזה הפרנסה שלהם ושזה לא מגיע להם, כי הם בסדר איתנו ואל לנו לחרבן עליהם.

טדי
רק טיסות טובות

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
טדי,

כפי שקרנהשפע כבר ציינה, השביל היה תפוס על ידי גולשים ומצנחים בקיפול של הציוד.
אלא אם אתה מצפה שהנוחתים יעדיפו לנחות על מכשולים (אנשים, ציוד), אני לא מבין איפה הבעיה שלך.
את הטענות המאוד מאוד רלוונטיות שלך, אתה צריך להפנות לאלו שנוחתים ולא מפנים את השביל.
המצב הזה חוזר על עצמו שוב ושוב, ומלבד שהוא מכריח אותנו לנחות על השדה החקלאי (דבר שאנחנו מנסים להמנע ממנו ככל האפשר) הוא גם מסכן אותנו מאוד.

אני מוסיף פה פנייה חוזרת לכולם: גולשים וצנחנים,
אנא המנעו מקיפול הציוד שלכם על שביל הנחיתה.
אנא המנעו מכניסה עם רכבים לשביל הנחיתה לצורך איסוף.
אנא היו עירניים לגשנים (ובמיוחד גלשני קורסיסטים המסומנים בסרט אדום על הקינג-פוסט) המגיעים לאיזור הנחיתה ואפשרו לנו לנחות בבטחה.

שבוע טוב לכולם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שיקה צודק לא דיברתי על אותו אפקט, אלא על מפל הרוח שגורם לכנף לראות פחות רוח ולרצות להאיץ. במפל רוח אם מנסים להתנגד לכנף שרוצה להאיץ אפשר בקלות לזקר אותה ולמיטב הבנתי לגלשן יש בעיית ניהוג במהירות נמוכה במצנח בלימת המהירות לפני הנחיתה מתבטא במהירות שקיעה מוגברת ובפלייר חסר אנרגיה. מפל הרוח גדל ביחס ישיר למהירות הרוח ולתנאי השטח.

האפקט של עילוי קרקע אפשר גם להרגיש במצנח אבל בד"כ לקטע די קצר וצריך להשאר ישוב ברתמה עד לרגע האחרון, עם מוטת כנף של 13 מטר וכנף בגובה 7 מטר זה גבולי להרגיש אותו. מצנחים מאוד מתקדמים עם מנת מימדים גדולה יותר קצת יותר מרגישים אותו.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
שי ומתן,
בכל הנחיתות של הילד שיוצא לי לראות, הילד משתמש בטכניקה של השארת יד אחת על הבייס ויד שניה על הצלע, ממש עד לרגע האחרון לפני הפלייר. כמו כן, הנחיתה היא לא ב DBF מסודר כפי שלמדנו ואנו מתרגלים, ועוד, תמיד מבצע פניה מאוד חדה (90-180) בגובה נמוך. אני לא חושב שאלו דוגמאות שהיו מתקבלות כנחיתה טובה אצל חניכים.
יוצא לנו לנתח את העניין הזה הרבה לאחרונה, בגלל שאנחנו רואים שאנחנו מקבלים את אותן הערות (לא מספיק מהירות לקראת נחיתה). אנחנו נמשיך לבדוק אם יש לנו אפשרות למשוך יותר.
מצד שני, יצא לי כבר לנחות עם יותר מדי מהירות לקראת נחיתה.
באתי מפיינל מאוד גבוה, ועם אובר-שוט מטורף. בשביל לצמצם את המרחק של האובר-שוט כמה שיותר, באתי משוך מאוד מאוד מאוד. זה הקשה עלי במידת מה את השליטה בגלשן, בעיקר בגלל שהידיים היו גבוהות, ולכן כל תיקון מהצלעות היה מדי גדול. כך או אחרת, זה היה עם ידיים בגובה האוזניים. אולי יש לי את הטיסה הזו מצולמת, ואני אשתדל להעלות אותה.
בינתיים, אם מישהו ימצא דוגמא לנחיתה טובה של חניך או מתחיל, וכזו שגם רואים בה אפקט קרקע, ויכול לנתח אותה בפורום, זה יעזור.

תודה,
יוסי.

יוסי
כבר הסברתי את הנקודה אבל בכיף אסביר עוד הפעם כי כנראה לא הבנת :)

הדוגמאות שצירפנו באו להראות נקודה מאוד ספציפית ולא מתוך הסרט "ככה צריך לנחות"

אני מבין שבשלב הזה אולי קשה להפריד בראש את השלבים ומבטיח לחפש דוגמאות מלאות יותר .

בכל מקרה אני שוב מדגיש שההערה היחידה שלדעתי אתם צריכים לשפר בנחיתה ,היא הגברת המהירות ע"י מיקום ידיים קצת יותר נמוך על הצלעות וכניסה יותר משמעותית למשולש .

הילד מגיע עם מהירות מאוד גבוה לפיינל וזה רק עוזר לו להיות בשליטה מלאה במישור הגלגול בכל השלבים הסופיים ,וזה לאחר שצבר הרבה נסיון עם הגלשן.

אני לא חושב שאתה צריך למשוך בשלב זה כמו מטורף , ולהגיע למהירויות שאתה לא רגיל לנהג בהם .

אבל אתה כן צריך (לדעתי) למשוך יותר , ולא להגיע ב"מאש" כדי שיהיה לך יותר שליטה על הכלי ,שבנחיתות שראיתי  לא היה לך מספיק . (להתגבר על מפל רוח/לתמרן בגובה נמוך כמו במקרה של הנחיתה עם גיא וכו' )

ושוב כל מה שאנחנו כותבים הוא מתוך נסיון לעזור ולא לשפוט !

כולנו עדיין לומדים מטיסה לטיסה ולכן מתחקרים הרבה כל הזמן ומשתפים ...

מקווה שהפעם הבנת .. אם לא - אשמח להסביר עוד כמה פעמים עד שיקלט :)

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה שי  :)
כמו שאמרתי, לקחתי לתשומת לבי את עניין המהירות ואני מתכוון לעבוד על זה כבר בטיסות הקרובות.

כאן יש סרטון עם הדגמה של נחיתה שנראית דיי טוב:
Some Hang Gliding Technique - Narrated
התחלת ההכנות לנחיתה ב- 8:48
נחיתה ב- 9:55
מבחינת המשיכה, זה לא נראה יותר ממה שאנחנו מושכים לפני נחיתה.
מבחינת העברת ידיים, זו נראית דוגמה טובה להעברה של הידיים קצת לפני הפלייר ותוך כדי אפקט קרקע.

מה דעתכם?

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
לדעתי עדיין אפשר לבוא מהר יותר , בכל מקרה זה יותר ממה שאתם מושכים משמעותית בגלל מיקום הידיים !

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה

באתי מפיינל מאוד גבוה, ועם אובר-שוט מטורף. בשביל לצמצם את המרחק של האובר-שוט כמה שיותר, באתי משוך מאוד מאוד מאוד.

תודה,
יוסי.

אם אתה באובר שוט אז כדאי להקטין מהירות ולא להגדיל מהירות- בהנחה שאתה טס מול הרוח.
הגדלת מהירות תביא אותך לאובר שוט גדול יותר.
הקושי שלך בשליטה בגלשן היתה תוצאה של מהירות גבוהה מדי שגורמת לגלשן להרגיש נעוץ חזק באוויר וכשיש הפרעה קשה יותר לתקן אותה בגלל המומנטום הגדול.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
יוסי,
סרטון ההדגמה מצויין, הוא מתאר מה המהירות המירבית אליה הוא מגיע בכל מצב של הידיים ומתייחס גם ליכולת הגלגול.
דעתי האישית:
אם נשאיר בצד את התרגילים למתקדמים (כמו יד על הבייס בר או העברת ידיים מאוחרת), אז גובה הידיים על הצלעות צריך להיות בטווח ממרכז הצלעות עד שני שליש הדרך למעלה, יותר גבוה אכן עוזר בדחיפה אבל מקטין מאד את השליטה בעלרוד וגלגול בגלל מנוף קטן (מרחק נקודת הפעלת הכח מציר העלרוד/גלגול) ולעיתים תנוחת ידיים לא נוחה (אבל זה אישי). מנסיוני ממש לא נחוץ להרים ידיים יותר מחצי הצלע והרבה יותר חשוב שתהיה יכולת שליטה בגלגול (ראה מה קרה לך בנחיתה בגלבוע בשבת - משהו שקשור לגלשן אחר...).
כמו שאתה רואה יש דעות לכאן ולכאן, נסה כך וכך ותבחר את הדרך שלך.
יובל ענבר