כתב נושא: שבוע מיוחד של עונת מעבר-תמונות מאתמול-תמונות מאיזור החוף מגובה רב  (נקרא 250 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היה יום מאוד מיוחד המראתי בעשר וחצי,ולעלות גבוה כל כך מוקדם זה היה ממש חוויה,טיסה ללא רוח חזקה,הגעה לכינרת לפני הבריזה,בקיצור כיף ;)

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
הוצאת לי את המילים מהפה.
באמת שבוע מיוחד עבר עלינו. לא זכור לי שהיה רצף כזה של ימים מעולים לטיסה אם אופציה לעבור מרחקים עצומים בכל יום. מיום ראשון ועד היום היו למעשה ימים טרמליים ותנאים מעולים. אני טסתי בשני ורביעי. ביום רביעי ההתקררות גרמה להגברה בעוצמת הרוח, כפי שגם אתה בוואדי הרגשת. זה די פגם במבנה של הטרמיקות, אך למרות זאת העננים שאבו חזק למעלה.
מה שהפריע לי באופן אישי אילו המעופפים מברזל. בכל יום שאני מתכוון לחצות את העמק אני מדבר עם מגדל הפיקוח של רמת דוד ובודק איתם את שעות הפעילות של המטוסי קרב. ביום רביעי סיימתי את הטיסה מוקדם מדי לצערי כי ותרתי על 2-3 טרמיקות במודע מחשש לעלות גבוהה מדי ולפגוש שם F16.
שמח בשמחתם של כל החברה שחתכו השבוע את השמיים. כבוד למגזר.
אריה

מנותק guy

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
זכרון חלק 5 31 8

המשך הטיסה מזכרון .והפעם תרמיקה מאחורי גבעת המורה

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אחרי שבוע עמוס הם כניראה היו חייבים לנוח קצת כי בחמישי לא שמענו אפילו ציוץ :)
גיא אני רואה שלמדת להוריד את הסרטים עכשיו תילמד גם להוסיך מוזיקה,אחלה איכות up:

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי אתה יכול לומר מה בונים על רמת סירין ?דרומית ליבניאל,אולי עוד מאגר?מייד תפס לי את העיין שמשהו קורה שם

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
היה שם מאגר קטן יותר נראה שמגדילים אותו נקווה שלא לצורך שאיבה של הנביעה של האגם הנעלם. זה יוצא בדיוק בעליה ממנחמיה מעל האתר להתמנת פסולת מדרום למצפה אלות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
האגם הנעלם פשוט נעלם. נשארה שם בקושי שלולית. היה לי עצוב ומפתיע לראות את התמונה ביום שני. גם שם עובדים כלים כבדים. אין לי מושג מה הם עושים. אני אחפש תמונה, אולי במקרה צילמתי.
אריה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
האגם הנעלם נוצר מהחציבה במחצבה, הוא לא היה אגם טבעי.

אם אני לא טועה התקבלה החלטה לשאוב אותו לצורך המשך עבודה במחצבה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
נחדד דברים ונעמיד אותם על דיוקם:
המאגר שרואים בצילומים של נועם הוא מאגר ישן שחודש ושוקם לסטנדרטים מחמירים של עמידות ברעידות אדמה ושאר מרעין בישין. מה עוד שמיקומו בתחום השבר הסורי אפריקני, המגדיל את סיכויו לרעוד ולפרוץ ממידותיו. לכן ה"דמבות" דופנו יריעות נגד חילחול ועוד כהנה וכהנה.
המאגר הנ"ל יקבל בשאיבה מי ירמוך הנשאבים מהירמוך למאגר ביניים במפלס נמוך יותר וממנו אליו. מים אלו נמהלים עם מיים שמגיעים ממאגרי "שרונה" המוכרים לנו, ומשמשים לטרנד הנטיעה החדש ברמת "סירין" : גפנים ליין, שקדים וכו.

אין קשר למאגר הנ"ל ול"אגם הנעלם" שיובש מלאכותית.
כמו שצוק כתב, ה"אגם הנעלם" נוצר ממעיין שנתגלה עקב החציבה של קיבוץ גשר בזמנו במקום עד שהעבירו את הנכס ל"נשר".
היות ומס' שנים המקום היה שומם ולא בוצעו בו עבודות חציבה, מי המעיין הצטברו ונאגמו בקרקעית המחצבה. כיוון שעבודת החציבה החלה מחדש, יובש "האגם הנעלם" ומימיו הוזרמו לירדן.
אמנון ליבנה.