כתב נושא: לאופטימיים בלבד  (נקרא 662 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: לאופטימיים בלבד
« Reply #40 ב- : August 19, 2011, 04:03:09 pm »
המצחיק הוא שהיום (שישי) התנאים בתבור היו חזקים יותר מביום המדובר אבל בגלל שהיו הרבה שבכל זאת באו לתבור היו גם הרבה שהמריאו בין המשבים.

אגב צוק לא המריא היום למרות שהיו מצנחים באוויר ושהיו אחרים שכן המריאו, אז נראה לי שאתם נובחים על העץ הלא נכון.

וזה שדווקא יש לו נסיון מחורבן עם להמריא בימים כאלה כן המריא. אז תחשבו על זה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק מיכל מור

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
« Reply #41 ב- : August 19, 2011, 04:14:40 pm »
צחי, תחשוב קצת יותר חיובי !!!

אולי צוק לא המריא היום כי בכל זאת הוא הפנים משהו מהדיון שהיה פה???
אולי רולי עזב את העמדה כי בכל זאת נפל לו איזה אסימון ?

אף אחד לא נבח על אף אחד וזה בסדר לגמרי לדון בנושא באופן ענייני.

ולגבי היום:
 כשהגעתי בבוקר מדדתי 19-38.5 קמ"ש .
אח"כ כשהגעתם אתם, הרוח ירדה קצת ומדדתי 5-25 קמ"ש (הפרש של 20 קמ"ש בין מינ' למקס') עם פיקים קצרים אבל חוזרים על עצמם של עד 33 קמ"ש.
המריא מי שהתנאים האלה מתאימים לו ורבים אחרים לא המריאו או כמוני אפילו לא הוציאו ציוד מהאוטו.
אגב... האמיצים שטסו- ספרו מה עשיתם? תזרקו איזה עצם לפחדנים שחזרו הביתה בלי לטוס?

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #42 ב- : August 19, 2011, 04:21:15 pm »
תודה לנקודה למחשבה....
ואני שהרגשתי יום חזק מבית הכרם ב8 בבוקר... ..טילפנתי אלך(לא שיגרתי) ונסעתי להגיד שלום לכל החבר'ה והייתי הראשון לעזות ת'עמדה..... וגם אתמול  עזבתי בלי לרחף שם.... :-\
מקווה למחר... (אופפפפ עם  הדלק)!!!!!!!!!!!!!)..רוצ ה אוטו חברה  ;D
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #43 ב- : August 19, 2011, 05:02:14 pm »
מיכל "לנבוח על העץ הלא נכון" זה ביטוי זה לא אומר שמישהו מהכותבים פה נבח.
ואם תקראי שוב את השרשור הזה מה שהיה היום זה דוגמא מצויינת בדיוק למה שצוק ענה לך. זה שבאים הרבה אנשים זה לא אומר שעושים את ההחלטה הנכונה, אז הטיעון שלפני שבוע לא באו הרבה אנשים לעמדה הוא ממש לא טיעון הגיוני.

היום התחזית הייתה טובה אבל התנאים בעמדה היו הפרשי משבים של 20 ו25 קמ"ש, מדי פעם משבים של 35 ויותר. אבל התחזית אמרה שטוב והגיעו הרבה חברה אז אפשר להמריא גם אם רואים שזה לא בדיוק בטיחותי.  סליחה אבל אני מעדיף את הגישה של צוק.

אגב המריאו גם 2 דקות אחרי משב של 40+.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #44 ב- : August 19, 2011, 05:20:35 pm »
צחי, מה הקישקוש הדמגוגי הזה ????
אני לא מבינה מה אתה מנסה להגיד.
כשכתבתי לצוק התכוונתי שהעובדה שהרבה אנשים החליטו לא לצאת מהבית באותה שבת היתה צריכה להדליק למי שכן יצא נורה אדומה. זה לא אומר שום דבר על מצב הפוך שבו הרבה אנשים ממריאים בתנאים מסוכנים.
ביום כמו היום כל אחד עשה את השיקול שלו. אני חושבת בדיוק כמוך שגם היום רוב האנשים או כולם לא היו צריכים להמריא ולכן אני ממש לא מבינה את מה שאתה אומר. אני אישית ניתחתי את המצב לפי ראות עיני ובניגוד לך, אפילו לא הוצאתי ציוד מהאוטו.
גם אותך שמעתי ברגעים מסויימים מודד את הרוח ומסתובב אחורה ואומר לחברים שלך ש"זה נראה בסדר"... אז לא הבנתי... המראת? לא המראת? היה מתאים להמריא? לא היה מתאים?
אולי תסביר לי למה אתה מתכוון?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #45 ב- : August 19, 2011, 06:17:39 pm »
מה שאני אומר זה שהיום דווקא רוב האנשים לא עשו את השיקול שלהם (את אומנם כן אבל הרוב לא), ועובדה כמה פעמים שאלו אותי היום (אם אני זוכר נכון לפחות 5 מרחפים שונים) "נראה לך שאני יכול להמריא?" ...... מי שלא יודע אם הוא יכול להמריא לא צריך להיות בעמדה בכלל.
כמו שצוק אמר תופעת העדר הרבה יותר מפחידה מהשיקול להגיע לתבור ביום שהתחזית גרועה.
לדעתי השיקול של צוק אחרי שמדד את הרוח הרבה יותר בטיחותי מלשאול "נראה לך שאני יכול להמריא". צר לי שזה נראה לך קשקוש דמגוגי אבל זו דעתי.

לא זכור לי שאמרתי "זה נראה בסדר" אמרתי "כרגע זה נראה כאילו בסדר אבל יש הפרש משבים של 25 קמ"ש"  אז כדאי לצטט כמו שצריך אם כבר מצטטים  ;)

אחרי שהיה משב של 35 וכמה דקות אחריו משב של 40+ החלטתי סופית לא להמריא.  אין לזה ממש קשר לעובדה שהוצאתי את הציוד, לי אין בעייה להחליט לא לטוס אחרי שהוצאתי את הציוד. את הציוד הוצאתי כי היה נראה לי שיש סיכוי להתמתנות של התנאים, לא קרה לא המראתי.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #46 ב- : August 19, 2011, 06:22:24 pm »
ולגבי היום:
 כשהגעתי בבוקר מדדתי 19-38.5 קמ"ש .
אח"כ כשהגעתם אתם, הרוח ירדה קצת ומדדתי 5-25 קמ"ש (הפרש של 20 קמ"ש בין מינ' למקס') עם פיקים קצרים אבל חוזרים על עצמם של עד 33 קמ"ש.
המריא מי שהתנאים האלה מתאימים לו ורבים אחרים לא המריאו או כמוני אפילו לא הוציאו ציוד מהאוטו.
אגב... האמיצים שטסו- ספרו מה עשיתם? תזרקו איזה עצם לפחדנים שחזרו הביתה בלי לטוס?

בסיס ענן היה היום ב 1300 .
על ההר היה נחמד יחסית למה שחשבתי שיהיה
שהחלטתי להמריא הכנתי את עצמי לטיסה חזקה
בדיעבד לא היה כל כך חזק
אני נחתתי בחוף גופרה צפונית למבוא חמה
עד יבניאל הרוח סחפה דרומה
ואחרי יבניאל הסחיפה היתה חלשה יותר
בכנרת נחיתה ב 0 רוח
היתה אחלה טיסה רק הנחיתה שלי היתה מבישה
מזל שאף אחד לא ראה  :)
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת